Κεφάλαιο 16

2.7K 322 31
                                    

ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

«Δηλαδή μου λες ότι ο μόνος λόγος που θέλεις να βρούμε την Καρίνα, είναι επειδή πιστεύεις ότι είναι αθώα;» με ρωτάει σμίγοντας τα φρύδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Καρίνα της έχει αποκαλύψει τα πάντα για τη σχέση μας. Ή μάλλον την περίπλοκη σχέση μας.

     «Απλώς το θεωρώ άδικο όλο αυτό. Μόλις τη βρούμε θα αποδείξουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του Θεού Ηγέτη μας».

     «Τριστάνο, η Καρίνα το έσκασε δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από όλο αυτό».

     Την κοιτάζω στα μάτια, είμαι σίγουρος ότι υποκρίνεται. Θέλει να με κάνει να τα παρατήσω και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

     «Οριάνα, έχω καταλάβει ότι η σχέση σου με την Καρίνα ξεπερνάει εκείνη του μαθητή-εκπαιδευτή. Την έχεις σαν κόρη σου και αυτό είναι ολοφάνερο σε όλους. Μην νομίζεις ότι δεν έχω προσέξει πως σε κοιτάει η μητέρα της. Σε ζηλεύει, ζηλεύει την αγάπη που δείχνει η Καρίνα προς εσένα».

      Αναστενάζει και σηκώνεται από τη θέση της, σηματοδοτώντας τη λήξη της συζήτησης. «Νομίζω πως ήρθε η ώρα να φύγεις» λέει και μου ανοίγει την εξώπορτα.

     Σηκώνομαι από την πολυθρόνα και κατευθύνομαι προς το μέρος της.

     «Η Καρίνα απήχθει» λέω σιγανά. Αμέσως τα μάτια της καρφώνονται πάνω μου και με κοιτούν διαπεραστικά.

     «Λες ψέματα» λέει κλείνοντας την πόρτα αργά. Το πρόσωπό της παίρνει μια ανήσυχη έκφραση, σχεδόν πονεμένη.

     «Έλα να καθίσουμε και θα σου εξηγήσω τα πάντα». Κατανεύει και επανέρχεται πίσω στη θέση της.

     «Μίλα» λέει όταν και οι δύο έχουμε βολευτεί στις πολυθρόνες. Παίρνω μια βαθιά ανάσα.

     «Ο πατέρας μου είναι διοικητής της αστυνομίας του στοιχείου μας, έτσι…» αρχίζω να λέω όμως η ανυπόμονη φωνή της με διακόπτει.

     «Μπες κατευθείαν στο θέμα» λέει δίχως να πάρει τα μάτια της από πάνω μου.

     «Τον έπεισα να μου πει λεπτομέρειες και σύμφωνα με όσα μου αποκάλυψε, οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος κατέγραψαν τη σκηνή όπου ο φύλακας έβγαλε την Καρίνα από το κρατητήριο. Την πήγε σε ένα δωμάτιο προς το τέλος του διαδρόμου. Μετά από εκεί οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει απολύτως τίποτα, προφανώς κάποιος διέγραψε το βίντεο», κάνω μια παύση αφήνοντας της λίγο χρόνο να κατανοήσει τα λόγια μου. Όταν έπειτα από λίγο μου γνέφει, συνεχίζω: «Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο, παραχωμένη πίσω από μια βιβλιοθήκη, βρέθηκε μια μεγάλη πέτρα πασαλειμμένη με αίμα».

Τα Τέσσερα Στοιχεία Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα