1.BÖLÜM

757 114 27
                                    

Bölüm şarkısı:ZAKKUM GÖKYÜZÜNDE

Multi.

16.11.2009

Matematik sınavından çıkar çıkmaz eve gittim. Babamla günlerdir sınava çalışıyoruz ve ikimiz de çok heyecanlıyız. İlk defa matematik sınavım çok iyi geçti. Çok mutluyum. Lise bir de olduğum için dersler oldukça zor ama babam bana yardım ettiğinden o kadar zorlanmıyorum. Herkesin benim gibi bir babası olmasını isterdim.

Ben bunları düşünürken nihayet eve gelebilmiştim. Zili çalar çalmaz annem kapıyı açtı . Hemen boynuna atladım . Heyecanla anneme sınavı anlatmaya başladım. Annem de sarılıp saçlarımdan öptü . Daha sonra odama geçip üzerimi değiştirdim.

Aşağı indiğimde Savaş okuldan gelmiş televizyon izliyordu.O sırada telefon çaldı, annem telefonla konuşup babamın bu akşam geç geleceğini söyledi. Bizde yemeğe başladık .Yemekte her zaman ki gibi Savaş bugün yaptıklarını anlatıyordu. Yemeğimizi bitirdiğimizde hep beraber salona geçtik . Annem önce ödevlerimizi yapmamız gerektiğini hatırlattı . Bizde mecburen odamıza geçtik.

Geometri çalışmaya başladım ama maalesef geometrim berbattı. Ne kadar uğraşsam da sorunun birini bir türlü çözemedim. Babama sormak için işaretledim. Sıkılmaya başladığımda salona gitmeye karar verdim. Odadan çıktığımda Savaş uçağıyla oyun oynuyordu.

Kapı çaldığında babam geldi diyip kapıya koştu. Kapıda polisleri görünce annemi çağırdık. Polisler " Haluk Saygın'ın evi mi ? " diyince annem eşi olduğunu söyledi. Polisler içeri girdiler ve annemle konuşmaya başladılar. Bizi odadan çıkardılar. Kötü bir şey olduğunu anladım ve kapıdan onları dinlemeye başladım. O sırada Savaş oyuncağı ile oynuyordu.

Polisler anneme "Eşinizin düşmanları var mıydı ?" gibi sorular sormaya başladılar.Birkaç soru daha sorduktan sonra anneme sakin olmasını söylediler ve o ömrüm boyunca unutmayacağım cümleyi kurdular.

" Eşiniz ofisinde ölü bulundu , başınız sağ olsun "

Ve o cümleden sonra hatırladığım tek şey Savaş'ın uçağının düşüş sesi annemin bağırışları ve benim ağzımdan çıkan o güzel söz "BABA!"

Dile Kolay Kalbe DeğilWhere stories live. Discover now