Capitolul 4

865 29 2
                                    

Orele s-au scurs cu o atat de mare repeziciune, incat trecerea timpului era aproare neobservata. De parca insasi universal dorea ca momentul intalnirii sa ajunga. Ca de obicei, cand Elena a ajuns la bar, toti prietenii ei erau deja acolo. Elena pasea rapit catre ei, purtand o rochie rosie, simpla, dar atat de atragatoare. Iar tocurile negre cu care era incaltata dadeau aspectului sau o noanta chiar mai atragatoare. Rujul rosu aprins pe care il purta ii contura perfect buzele. Elena era acum in fata prietenilor sai, iar cand era pe punctual de a-I saluta, usa barului era din nou deschisa, din spatele ei facandu-si aparitia un Stefan, care scana incaperea in cautarea Elenei. Privirile lor s-au intalnit acum. Se priveau adanc, devorandu-se din priviri. Cei doi simteau cum inimile lor bat din ce in ce mai tare, sangele fierbandu-le in vene.

-Asta va fi interesant, zise Caroline, fara nici un efort de subtilitate.

Stefan era acum in fata lor, toate privilire indreptate spre el. Inclusiv a Elenei.

-El este Stefan, spuse Elena, intorcandu-si privirea catre ceilalti.

Dupa ce introducerile au fost facute, cei sapte s-au asezat la o masa, iar cuvintele au inceput sa curga, curiozitatea tuturor fiind incontrolabila.

-Deci, de cand va cunoasteti? a intrebat Matt, care, in sinea lui, ardea de gelozie.

-Doar de ieri, a raspuns Elena scurt.

-Si, cum v-ati cunoscut? a intrebat acum Bonnie.

Elena i-a aruncat o privire rapida lui Stefan, si a fost sufficient pentru ca el sa inteleaga ca Elena nu dorea ca detaliile momentului in care s-au intalnit sa fie impartasite cu prietenii ei, asa ca a raspus rapit:

-Pai, ne-am intalnit din intamplare si am inceput sa povestim.

Intrebari si raspunsuri au continuat sa fie rostite pentru urmatoare ora, apoi toti au hotarat sa mearga acasa. Cand toti erau in pata barului, gata sa plece acasa, Tyler rosteste:

-Am venit cu masina, va duc eu.

Toti s-au intreptat atunci catre masina, mai putin Elena si Stefan.

-Nu veniti? intreaba atunci Tyler.

-Eu vreau sa merg pe jos, sa ma mai plimb putin, a raspuns Elena.

-Mie mi-ar placea sa te insotesc. Daca doresti, desigur, spus Stefan, privind-o cu tandrete pe Elena.

-Mi-ar face placere, a spus apoi Elena.

Caroline si Bonnie si-au aruncat in acel moment o privire discrete, cu subinteles 'Elena nu pierde timpul'. Apoi Tyler, Matt, Meredith, Caroline si Bonnie s-au urcat in masina, plecand. Stefan si Elena erau acum singuri, privindu-se.

-Deci, cum ti s-au parut prietenii mei? a spart Elena linistea.

-Foarte de treaba.

Cei doi au inceput sa mearga catre casa Elenei, dar dupa doar cativa pasi Elena s-a oprit brusc.

-Ce s-a intamplat? intreaba Stefan ingrijorat.

-Te grabesti?

-Nu. De ce?

-Vreau sa iti arat un loc.

Elena a incepu sa mearga apoi cu pasi rapizi intr-o alta directie, iar Stefan a urmat-o. Nu dupa mult timp, in care cei doi au mers pe un drum pustiu, au intrat in ceea ce parea a fi o padure. Iar moment mai tarziu, dupa ce au iesit dintre copaci, erau intr-o pajiste splendida, privind micul lac ce se intindea sub privirile lor. Atunci s-au asezat pe iarba rece si putin umeda, simtind adierea racoroasa a vantului, care le mangaia pielea.

-Am gasit locul asta cand aveam 13 ani, a spus din senin Elena. Am iesit sa ma joc si am intrat in padure, apoi am ajuns aici. De atunci asta este locul meu secret. Nu am mai spus nimanui despre el. Pana acum.

-Deci, de ce mi-a spus mie? a intrebat Stefan.

-Obisnuiam sa petrec ore in sir aici, visand ca intr-o zi o sa impartasesc acest secret cu cineva care imi va face inima sa sara din piept, care imi va face sangele sa fiarba in fine si ma va face sa uit de restul lumii cand sunt cu el. Si simt ca acel vis a incetat insparsit sa fie un vis.

Elena isi inclina usor capul apropiandu-si cu repeziciune buzele de ale lui Stefan, pana cand buzele lor s-au unit intr-un nou sarut, care i-a facut pe cei doi sa simta electricitate curgandu-le prin vene. Stefan si-a trecut cu blandete mana prin parul Elenei, facand-o sa zambeasca. Atunci sarutul s-a oprit, iar Stefan si Elena se priveau acum adanc in ochi, zambindu-si reciproc. Elena s-a ridicat brusc.

-Ai inotat vreodata noaptea, sub lumina lunii pline? a intrebat Elena.

-Nu, dar nu mi-am luat venit pregatit pentru un inot, a raspuns el.

-Nici eu, a rostit Elena, pe un ton senzual.

Vampire RomanceWhere stories live. Discover now