4. Slagharen

375 7 0
                                    

Ik schrik wakker zodra mijn moeder te hard remt waardoor ik me hoofd stoot tegen het raam. "Auw" schreeuw ik geïrriteerd. Denysha schrikt wakker door mijn geschreeuw, ik sus haar meteen waardoor ze kort daarna weer in slaap valt. Ik zie nu dat mijn oma en Desteny ook slapen. Ik doe mijn oma haar bril af en bewaar het in mijn handtas voor haar. Mijn moeder zegt geen eens sorry nadat ze zo hard remde. Ze heeft het te druk met haar nieuwe vriend Shano. Ik trek me er niet veel van aan en laat het voor wat het is. Mijn moeder is heel vrolijk. Volgens mij is ze echt verliefd op Shano. Na ongeveer 5 minuten val ik weer in slaap.

Pov Laila

Shano is echt een schat! Hij laat me lachen en geeft me een goed gevoel. Hij maakt mij echt gelukkig. Ik ben helemaal in de wolken, dit is precies hoe het hoort te zijn. Ik hoop dat het wederzijds is. Ook hoop ik dat mijn moeder en kinderen hem ook leuk vinden en dat ze het goed met mekaar kunnen vinden. Ik kan niet wachten tot hij ook kennis maakt met mijn broertje Ismael maar dat komt nog wel.

Een halfuur later

We zijn eindelijk aangekomen in Slagharen. Mijn moeder heeft ons wakker gemaakt. Denysha is heel erg blij en stapt met veel energie de auto uit. Desteny en ik zijn nog uitgeput. Als ik me omdraai zie ik dat mijn moeder en Shano de koffers uit de kofferbak halen. Ik zie mijn oma zoekend om haar heen kijken. "Wat zoekt u oma?" vraag ik. "Ik weet niet waar ik mijn bril heb gezet. Ik zie geen moer" antwoordt ze. Ik was helemaal vergeten dat ik haar bril voor had weggehaald toen ze sliep. Ik pak het snel uit mijn handtas en geef het aan haar. "Ja hoor Chan, al die tijd" zegt ze met een Surinaams accent. Ik giechel en sta meteen op om ook mee te helpen. Desteny is inmiddels ook opgestaan en helpt ook mee. We hebben een heel mooi huisje en het is er gelukkig schoon. We zetten onze koffers binnen en drinken wat. Al gauw zijn mijn oma, zusjes en ik alleen binnen. Mijn moeder en Shano zijn al de hele tijd bezig. Mijn oma, zusjes en ik trekken er niks van aan want met zijn vieren is het ook hartstikke gezellig en bovendien zijn we het al een beetje gewend sinds hij in haar leven is. We merken het ook thuis, ze zit minder met ons en is meer in haar kamer. 9 van de 10 keer zijn ze dan aan het telefoneren. We krijgen minder aandacht dan voorheen. Ik vind het jammer maar mijn moeder is al volwassen. Ze is oud genoeg om haar eigen keuzes te maken en om te weten wat goed is en wat niet goed is. Ik kan niet zomaar voor haar bepalen wat zij wel en wat zij niet moet doen.

Pov Carrie

Ik vind het leuk om mijn dochter Laila zo blij te zien. Ze straalt en ziet er gelukkig uit. Shano en ik hebben niet veel gesproken. Ik wil hem beter leren kennen want ik vertrouw hem nog niet helemaal. Mijn gevoel zegt dat iets niet klopt. Misschien heb ik het mis, misschien ook niet.

In de steek gelaten..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu