İLK BAKIŞ

11.9K 306 33
                                    

MİRAN'IN AĞZINDAN

Bugün barzan ağanın kızı nalini istemeye gidecegiz SOYLU AŞİRETİNİN biricik kızı
Tabi birde karım mercan var onun ustune kuma getirilecek cunku arslanoglu asiretine bir bebek veremiyor hamile kalamıyor bir cok doktora gittik ama sonuc hep aynıydı pes etmiştik artık tükenmiştik babam Behram ağa artık bunun boyle olmayacağını 3 senedir bebek haberi beklediğini ve artık milletin miran aga kısır diye konuştuklarını soyledi. Haklıydı ne kadar kızsamda haklıydı ben mardin'in agasıydım bir bebegim olmalıydı ve millette konusup duruyordu bunu kendide duymuştu hatta bir kaçını dovmustude ama dedikodular artık sınırlarını aşmıştı.
Babasına hak vererek
-Dogru diyorsun baba ama kimi kuma getireceğiz?

-Oğlum tanıdığım bir ağa var ve birtane kızı var küçüklügumuz beraber gecti. Sonra büyüdük araya isler girince pek gorusemez olduk ama eminim ki beni kırmaz kızının adı nalin bakanın gozlerini alamadığı bir kızmış guzelligi herkesin dilinde isteyeni cokmus oğul bu kızı sana isteyelim.

-tamam baba deyip herzaman ki gibi sirkete gitmek icin arabama atladım. Sirkete gittigimde saatin nasıl geçtiğini anlamadım eve gittim sofra kurulmuştu ama mercan hala ortalarda yoktu sofrayı kurmaya yardım etmemişti yine uyarmama ragmen butun gun oturur yada odasında dinlenirdi kac kere uyarmıştım ben bile hatırlamıyorum.
Annem sinirlendigimi anlamış olacak ki
-Oglum yapma biz kurduk zaten sofrayı o dinlensin dedi.

bir hışımla mercan'ın odasına girmiştim. Yatağın ustunde oturuyordu.

-neden aşağıya inmedin? Sana kac kere söylememe ragmen sofrayı kurmayada yardım etmemissin evin ve asmin (kızkardeslerim) yardım ediyor sende burda malak gibi yatıyorsun sabahtan aksama kadar. dedim bağırarak

-hemen paye hanım yetiştirmiş bos durmamış. dedi
Umursamaz bir sekilde

-dogru konus senin karşında agan var ve kim hakkında konustugunada dikkat et.

Dediklerimi umursamaz bir şekilde
Ayağa kalkıp yanıma geldi
-seni cok ozledim miran ağam. Soz veriyorum daha dikkatli olucam. Dedi

dudağıma opucugunu kondururken kendimi çekip

-ben odama gidiyorum üstümü degistirip aşağıya inicem eger indiğimde aşağıda olmazsan küllahları değiştiririz.

-tamam anlamında basını salladı.

Bende kapıyı cekip kendi odama cıktım.

Ayrı odalarda kalmamızın sebebi ise mercan'ın yaptıgı hataların boyunu bile aşmış olmasıydı. Bir ceza olarak bunu uygun görmüştüm.

Aşağıya indiğimde mercan aşağıdaydı. Herkes sofraya oturmus beni bekliyordu. Bende yerime oturduğumda behram ağa'nın afiyet olsun demesiyle yemeğe başlamıştık.

Yemeğimizi yedik babam yanına çağırdı beni mercan'ın gozlerini üstümüzde hissediyordum onun daha bu kuma olayından haberi yoktu dedikoduları duyuyordu elbet kocasına da ağlayarak sormuştu bunu ama yok demisti cunku onunda zaten bu sabah haberi olmustu kumadan dedikoduları elbette oda duyuyordu ama kuma gelmesi icin biriyle konuşacağını söylemişti bu sabah babası karısının suan duymasını istemiyordu.
Babamın yanına gittim oturduk neyle ilgili konuşacağını biliyordum. mercan'ın simdi duymasını istemiyordum. Bu yüzden

-mercan babamla bize bir kahve yap.

-mercan kafasını sallayıp tamam ağam dedi ve mutfaga girdi. İcinde bir sıkıntı vardı bugün boğuluyor gibiydi. İki el boğazını sıkıyordu sanki.

Kahvelerini yapmıs salona götürmüştü.Girdiginde susan iki adam dikkatini çekmişti.

Kahveleri bırakıp salondan çıkan kadın kapıyı dinliyordu yaptıgı cok ayıptı biliyordu biri görse cok kızardı miran görse onu napardı tahmin bile edemiyordu.

KUMAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin