KUMA

20.7K 326 17
                                    

KUMA
Bölüm 1

NALİN
*************

Sabah kalktığımda saat altıyı geçiyordu.yatağımdan kalktım ve banyoya girdim işlerimi halledip cıktım.Kendime kıyafet bakmaya basladım. Bu arada size kendimden bahsedeyim ben nalin 17 yaşındayım ve iki abim bir yengem var abim berdan 26 yasında yengem beritanda 20 yasında ve diger abim botan 23 yasında, berdan buyuk abim ve yengemle bir bebekleri olucak simdiden heyecanlanıyorum hala olacagım icin yengem beritanla abla kardes gibiyiz onunla herşeyimi paylasabiliyorum icimi dokebiliyorum diger kucuk abim ise baton onunla pek anlasamasakta berdan abim hep beni ondan korur ailemin tek kızıyım babam barzan aga annemde bercem hanım.
Bu arada kıyafetlerimi dolabımdan çıkardım. Diz altına kadar uzanan zümrüt yeşili bir etek ve ustune beyaz gomlek giydim makyaj masasına gecip yesil gozlerimi ortaya çıkartacak bir makyaj yaptım belime kadar uzanan siyah saçlarımı acık bıraktım. Aynadaki görüntüle baktım gercektende güzel olmustum. Aşağıya mutfaga indiğimde emine sultan kızı dicle ve emine sultanın yiğeni narin vardı.

Emine sultan kendimi bildim bileli bizim yanımızda calısır. Kimsenin kötülüğünü istemez. Abilerimi ve beni kendi evlandından ayırmaz. Dicleyle beraber büyüdük biz o benim kız kardesim gibi..
Annem bercem hanım babam barzan agada dicleyi bizden ayırmaz bana birsey aldıklarında dicleyede alırlar ve biz cok iyi anlaşıyoruz narin icin aynı seyi soyleyemesemde.
Bazen geceleri benim odamda gec saatlere kadar dedikodu yapar hayaller kurarız dicle agalarla yada karılarıyla ilgili duydukları seyleri banada anlatır bu sekilde eğlenir güleriz. Narin surekli bizi kıskanır ve beni hic sevmez aslında o kendinden başka kimseleri sevmez emine sultanın hatrına burada yoksa coktan gondermislerdi onu.. Aslında basta ilk geldigi zamanlar onunla da konusmaya hatta arkadas olmaya çalışmıştım ama o hep kıskandı mutsuz oldu.hatta bir keresinde onun yuzunden düşüp kolumu kırmıstım. Beni bilerek itip birsürü sey soylemis düştüğüm zamanda birilerinin geldigini farkedip ağlamaya başlamıstı bense ağzım acık olanları izliyordum kolum ciddi anlamda acıyordu cok kotu bir şekilde carpmıstım diclede merdivenlerden inerken onu duymus ve beni ittiğini görmüştü hastaneden kolum alcılı bir şekilde dönmüştüm emine sultanın hatrına kimseye birsey dememiştim sadece kazayla oldu bianda dustum demistim. Emine sultansa yanıma gelip olayı anlatmamı istedi.

Emine sultan anlatılacak bir sey yokki bian dengemi kaybedip dustum başka birsey olmadı dedigimde

Kızım ben biliyorum neler oldugunu dicle anlattı dediginde dicleyle goz goze geldik.

Dicle kendi kuzeni yerine beni korumuştu. O zamandan sonra gerekmedikçe narinle konuşmadım bu dusuncelerimdense beni emine sultanın sesi ayırdı.

-Gunaydın kızım bu ne guzellik boyle

derken narinin yine asık suratını görmüştüm eminim emine sultan ona hic bir zaman boyle birsey söylememişti bu yuzden yuzu asıktı ona üzülüyordum aslında mutlu olmayı bilmiyordu.

-Günaydınn emine sultanımmm demis yanağına sulu bir öpücük kondurmustum. O senin gözlerinin guzel bakışı sultanım annemden izin aldımda kahvaltıdan sonra yengemle ben çarşıya gidecegiz. Botan ağabeyim götürecek bizi

-Ah deli kız tamam guzel kızım dikkat ette kacırmasınlar senii

-Emine sultana tebessüm ettim.

Ve ise koyuldum. Salatalık ve domatesleri dogramaya başladım.

Annem gibiydi Kocası olmustu ve kızıyla bir basına kalmıs iyi yürekli bir kadındı saftı kötülük bilmezdi.
Aklıma gelen bir fikirle emine sultana masum bakıslar atmaya basladım. Birsey soylemek istedigimi anlamış olacak ki;

KUMAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin