5 💖

1.2K 70 5
                                    

Lily

"Moc ti to sluší," prohlásil James a já jsem se na něj naštvaně podívala, protože mě rozčilovalo, že mi to řekl už asi po miliontý.

"Jamesi," začala jsem jemně a začala si rozpínat knoflíky od kabátu. "Nedošli jsme zatím ani na ples a ty už si mi to řekl minimálně po desáté. Nech toho, prosím,"

"Promiň," zatvářil se provinile James a sundal mi kabát, který hned poté podal domácímu skřítkovi. Trochu jsem se zamračila, jenže James si toho hned všiml. "Chápu tvůj postoj proti tomu, aby domácí skřítkové otročili, pro rodiny, ale my domácí skřítky nebije, ani nic podobného, takže to není otroctví, ale normální práce. Navíc je to dělá šťastnými."

"Já vím," povzdechla jsem si. "Ale stejně se mi to nelíbí," zabručela jsem. "Až budu bydlet od rodičů, tak žádného domácího skřítka chtít nebudu."

"Souhlasím s tebou, mně se to taky nelíbí, ale dnes je tu asi sto a více bystrozorů s manželkami, popřípadě manželi a někdy i dětmi, takže domácí skřítek je tu potřeba."

"Nečekala jsem, že někdy při našem rozhovoru budeš mít pravdu ty a ne já," zasmála jsem se a zavěsila jsem mu na rameno.

"A určitě do není poprvé," zamumlal mi do ucha a podá mi dal pusu na tvář. Líbilo se mi s jakou opatrností přiložil rty na mnou tvář, jako by se bál, že se mu rozpadnu v rukách nebo dokonce uteču.

"Doufej v to," zamumlala jsem mu do rtů, protože jsem pootočila hlavu, abych ho mohla políbit. Ale když se moje rty otřely o ty jeho, tak nás nějaké kouzlo odhodilo od sebe. Přistála jsem na protější zdi a uhodila jsem se do hlavy.

James

Zastavil jsem se až o dveře, které byli na protější straně místnosti, ale naštěstí se mi nic nestalo. Pohledem jsem hledal Lily a u toho vytahoval hůlku ze saka. Kdyby se jí něco stalo zlomilo by mi to srdce, ale stále jsem jí nemohl najít.

Našel jsem jí až když do předsíně vešel Malfoy se Siriusovou sestřenicí Belatrix a za nimi jsem u viděl beznosáka, ležela pod nějakým starým obrazem a ani se nehýbala. Chtěl jsem se k ní hned rozeběhnout, ale místo toho jsem se těm třem postavil a začal odrážet jejich kouzla. Naštěstí se hned objevili ostatní bystrozoři, kteří navštívili ples a pomohli mi, protože se za beznosákem objevovali další a další smrtijedi, když jsem si byl na stoprocent jistý, že se můžu jít podívat na Lily, tak mě zasáhlo kouzlo a se zhroutil k zemi.

Chtěl jsem začít křičet, že Lily potřebuje pomoc, ale byl jsem paralyzovaný. Nemohl jsme se ani pohnout. Všechno mě bolelo od toho, jak se snažil pohnout, ale nešlo to. Když už jsem mohl pohnout aspoň hlavou, tak jsem uviděl jak Srabus odnáší Lily v náručí, což mě nehorázně vytočilo.

Od té doby, co jí řekl mudlovská šmejdko, se s ním nebavila a nesnášela ho, a když jsem se jí jednou zastal, tak mě asi týden měla ráda a já jsem si odpustil svoje běžné hrozné poznámky.

Už byli skoro ze dveří, ale já jsem nemohl dovolit, aby mi jí vzal, tak jsem přemohl všechny síly a přepral paralyzaci a rozeběhl se ven za Srabusem.

Nečekané (FF HP)Kde žijí příběhy. Začni objevovat