3 💖

1.2K 81 6
                                    

Lily

"Zrůdo," zavrčela na mě o dva roky starší sestra Petunie, když jsem sešla schody domů a sedla si k stolu, abych si dala snídani, kterou nám připravila mamka. Vždy mě to píchlo u srdce, protože jsem jí měla ráda, ale nemohla jsem s tím nic udělat.

"Dobrá ráno, Petunie," odpověděla jsem jí a dala si na talíř hromadu lívanců, které jsem si zalila medem. Zrovna, když jsem si chtěla dát první sousto do úst, zaklepala nám na okno sova.

Petunie se na ní škaredě zamračila a odešla. Já jsem se pro sebe usmála a otevřela jí okno. Když vletěla dovnitř upustila na stůl malou obálku a zase vylétla. Ani jsem jí nestihla dát zob. Okno jsem zase zavřela a přešla ke stolu, kde jsem si sedla na židli.

Zvedla jsem dopis a podívala se na obálku. Na první straně bylo úhledný škrabopisem napsáno pro slečnu Lily Evansovou plus naše adresa. Musela jsem se pro sebe usmát,bylo jasná, že James se snaží překonat.

Otevřela jsem jí a vyndala pozvánku, což jsem poznala podle první věty v tíž bylo napsáno, že jsem zvána na maškarní ples pořádaný manžely Potterovými a jejich synem.

Skvěle, tak místo večeře půjdeme tančit. Jenže když jsem se podívala do obálky znovu, tak tam byl ještě jeden list.

Drahá Lily,

Promiň, že ruším naše plány na večeři, ale neměl jsem na výběr, zapomněl jsem na to, že naši pořádají ples a já na něm musím být. Doufám, že přijmeš mě pozvání. Vyzvednu tě v sedm, jak jsme se domlouvali. Jo a nejlepší by bylo kdyby sis vzala nějaké dlouhé šaty a škrabošku,

S Pozdravy James Alexandr Potter

Začala jsem se culit, jako blbec, nebudeme si lhát, měla jsem z toho ohromnou radost. Když to napsal, tak hezky. Najednou mě vylekalo zaťukání na okno, které způsobila ta samá sova. Vstala jsem a otevřela jí. Tentokrát na stůl shodila podlouhlý balíček a zastavila se na židli. Vzala jsem nějaké lahůdky pro sovy z misky, kterou jsme měli připravenou v kuchyni. Natáhla jsem k ní s tím ruku. Ona mi jí vyškubla z ruky a odletěla.

Zavřela jsem za ní okno a šla se podívat, co je v té krabičce, ale ještě před tím jsem se podívala na lísteček u toho připravený.

Každý má své slabosti...

... A ty jsi tou mou

Zase jsem se pro sebe musela zaculit a když jsem otevřela balíček, byla v ní nádherná rudá růže. Byla jsem si jistá, že je to od Jamese a to nejenom kvůli té sově, ale i kvůli tomu, že mi neposlal Lilii, jak by si mnozí mohli myslet, že ji budu mít radši, protože já jsem na Lilie alergická.

Nemohla jsem tomu uvěřit, ale z toho rozčepýřeného paka se stal romantik a vůbec mi to nevadilo.

Nečekané (FF HP)Kde žijí příběhy. Začni objevovat