Sites en apps

375 32 35
                                    

Tip 14: Sites en apps

Sinds de mobiel en de computer er zijn, is het leven voor scholieren een stuk makkelijker geworden. Er zijn talloze sites die je het leren makkelijker maken.

- Voor woordjes leren: quizlet is een goede site en wrts ook (alleen ik hoorde laatst dat wrts ineens betaald is geworden...)

- Voor de gymnasiasten: op www.latijnengrieks.nl zijn er een heleboel vertalingen te vinden. Je kunt hier je antwoorden dus checken, of het gewoon overschrijven.

- In de appstore/playstore zijn er heel veel apps te vinden waarop je lijstjes kunt maken of die handig zijn om mee te plannen.

- Veel scholen gebruiken Magister. Je kunt om je cijfers te kijken en om documenten in de ELO te openen nu ook een Magister 6 app downloaden, maar ook Labda is een goede app hiervoor.

- Op scholieren.com staan heel veel verslagen van scholieren. Let op: deze verslagen zijn niet heel betrouwbaar en kopieer ze zeker niet voor je eigen verslag. Het is alleen handig om te gebruiken om iets over het boek op te zoeken dat je bijvoorbeeld niet snapte, of om gewoon als voorbereiding voor je mondeling te gebruiken.

- Via Google Docs of Word Online kun je met meerdere mensen tegelijk een bestand bewerken. Heel erg handig! In Google Drive kan je ook je bestanden veilig opslaan.

- Met de app Photomath kan je een wiskundige vergelijking scannen en dan laat hij de uitwerking zien. Super handig als je de sommen niet begrijpt!

- Als laatste, als je een vak of een onderdeel van een vak moeilijk vindt, dan zijn er heel veel uitlegfilmpjes op Youtube te vinden. Als iemand anders het uitlegt, begrijp je het vaak beter.

Als jullie zelf ook nog handige sites of apps weten, zet ze dan in de reacties, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken.

SchoolhacksWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu