Vak op zijkant kaft

513 40 15
                                    

Tip 2: Vak op zijkant kaft

Je kent het wel. Je hebt al verschrikkelijke haast en je grist snel de benodigde boeken uit je kluis. Dat denk je tenminste, want als je in het lokaal aankomt en je boeken op tafel legt, blijkt toch dat je je geschiedenisboek hebt meegenomen in plaats van je aardrijkskundeboek. Hoe kan je dit nou voorkomen?

Je kan natuurlijk elk boek in een andere kleur kaften, maar dat is bijna onmogelijk als je 20 boeken hebt. Daarom label je je boeken natuurlijk, maar als je boeken rechtop staan of gewoon op elkaar gestapeld liggen, zie je het labeltje helemaal niet. Daarom mijn tip:

Schrijf op de zijkant/rug van je kaft het vak en of het een werkboek of een tekstboek is. Zo zie je in één oogopslag welk vak het is en voorkom je dat je het verkeerde boek meeneemt. Als de rug van het boek nou te dun is, kun je het natuurlijk ook met symbooltjes doen. Bijvoorbeeld een werkboek is een driehoekje. Als je kaft te donker is om op te schrijven, kan je een labeltje door tweeën knippen en die op de rug van je boek plakken en daar op schrijven.

SchoolhacksWhere stories live. Discover now