« hoofdstuk 1 »

3 1 1
                                    

Pov. Calisto

Het is zover de eerste dag op het kamp waar is van mijn pleegouders zo nodig dicipline moet leren. Ik hoor het ze nog zeggen. Ik vind het zo overdreven, maar goed ik heb niks te zeggen. Calisto is de naam toch? Vraagt een man die voor me staat. Ik knik. Hij geeft me een klap in mijn gezicht. Dan zeg je ja meneer! Dus calisto is de naam toch?

Ik kijk hem met open mond aan. Hij geeft me gewoon een klap in mijn gezicht. Nou komt er nog wat van?!

Ja meneer. Zeg ik snel en kijk hem boos aan. Hij knikt en loopt naar de jongen die naast me staat. Hij kijkt bang uit zijn ogen en ik glimlach. Waarom zou je bang zijn? Je kan zo'n kerel toch makkelijk aan of niet soms? Iedereen zegt ja meneer zoals ik dat moest doen. Jou naam is mini toch?

De jongen lacht de man uit en als hij klaar is met lachen zegt hij, het zou wat zijn als mijn ouders me zo genoemd zouden hebben. Hij moet weer lachen en de man die voor hem staat word ongeduldig en slaat hem ook in zijn gezicht zoals bij mij. Nou zeg, kan je niet tegen grapjes ofzo. Zegt de jongen die geslagen is. Hij kijkt nou steeds met een glimlach naar de man ik grinnik. Ik heet mino meneer. Hoe luid uw naam? Hij krijgt weer een klap in zijn gezicht. Ik stel hier de vragen mini...

Het is meneer minO voor jou. Hij spreekt de "O" van mino heel duidelijk uit. Ik kan niet meer zacht lachen ik barst in lachen uit. Hij heeft een punt, meneer. Zeg ik lachend. Mino knipoogt naar me. Nu is het genoeg! Jullie twee krijgen deze dag geen avondeten! Ik ben wat rustiger geworden en we moeten naar buiten toe. Daar staan allemaal tenten, niet heel groot maar waarschijnlijk tenten voor twee of drie personen. We moeten weer in een rij gaan staan en een andere man staat voor ons. Okey jongens! Hier slapen jullie en hier leren we jullie dicipline. Zoek straks zelf maar uit waar je slaapt en met wie. Eerst word er gewerkt.

We moeten een of ander parkour afleggen met je team, zodat we gaan samenwerken. Het parkour ziet er simpel uit, ik kan dit soort dingen gelukkig al.

Sommigen staan te bibberen op hun benen en anderen willen juist zo snel mogelijk beginnen, zoals ik dus

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sommigen staan te bibberen op hun benen en anderen willen juist zo snel mogelijk beginnen, zoals ik dus. Jullie denken nu misschien wat leuk dit. Zeg de man. Maar het is de bedoeling dat je elkaar helpt met de klim stukken. Ik zucht en draait met mijn ogen. Owh?! Vind je dat vermoeiend jongen?! Ga maar als eerste dan, als je zo "stoer" bent. Zegt hij. Wat? Ik? Vraag ik verbaasd en hij knikt. Okey. Ik ga bij het begin staan en ik doe de beveiliging dingen aan en word vast gezet. Ik moet alvast gaan lopen en de tweede is mino. Iedereen word gekoppeld aan het parkour. Mino komt naast me staan. Eej hoe gaat het? Vraagt hij. Uhm we zitten in een kamp...

Goed punt goed punt. Zegt hij en dan begin ik verder het parkour te lopen. Mino en ik lopen allebei dat parkour door zonder iemand te helpen. Al gauw zijn we op de helft en is de rest nog maar op een kwart. Pff hun zijn sloom zeg. Volgens mij ben jij de enige leuke gozer van de groep. Zeg ik en mino knikt. Hoe overleven wij het kamp?

________________

Een nieuw boek, nog niet zo'n super lang hoofdstuk. Maar wat vinden jullie er van tot nu toe?

Xx manou

CalistoWhere stories live. Discover now