Düğün Günü

2.4K 69 2
                                    

Dün gece Rojda'dan yarın geleneksel halk oyununu yani reyhaniyi  öğrendim.Nasıl oynanacağı hakkında bilgi edindim.Artık reyhaniyi biliyordum.Sabah uyandığımda saat 7:30 tu.Hemen aşağı indim.Kahvaltı hazırdı.Herkese günaydın dedikten sonra masaya oturdum.Hızlıca kahvaltımı edip odama çıktım.Baya uzun bir banyodan sonra çıktım.saat 12:30 tu daha çok erkendi.Aklıma en yakın arkadaşım geldi.O da benim gibi yarı Karadenizli yarı Tekirdağ'lıydı.

-Alo masal.Ne yapıyorsun?

-Aklınıza gelebildik Asya Hanım.Sen nerelerdesin?

-Masal ben bugün evleniyorum hemen atla gel.Mardin'e.

-Hemen geliyorum.

Telefonu yüzüme kapatmıştı.Oda benim gibi oynamaya bayılırdı.'Çok eğlenecük'dedim.

Rojda girdi içeri.

-Hadi hazırlan 15 dk sonra kuaförler gelicek dedi.Elime gelinliğimi aldım.Banyoya gittim giyinmem de yardımcı olması için Rojda'yı çağırdım.Giyindikten sonra banyodan çıktım.

-Ay Asya çok güzel olmuşsun.

-Teşekkür ederim hayatım.

-Teşekkür ederim hayatım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kuaför gelmişti.saçımı açık ve dalgalı yaptırdım.Yanına da çiçek taktırdım.Artık hazırdım.Aşağıda davul zurna çalıyordu.abim geldi,Belime kırmızı kuşağımı taktı.

-Ömür boyu mutlu ol fındık kurdum.diyerek alnımdan öptü.

Aşağı indiğimizde davullar çalmaya başladı.Demir'im orada durmuş bana bakıyordu.Gözlerini benden ayıramadı.Canım ya.O da çok şık olmuştu.Demir'in koluna girmemle silahlar patladı.Buna alışıktım.Arabaya bindik düğün yerine gidiyorduk.

-Demir hayatım bugün çok önemli gün dimi?

-Evet hayatım evlendiğimiz gün.içimden anladım doğum gününü kutlatacaktı.

-Evet hayatım.Sen tam bir ormantiksin.

-Asyaaaa!!!!

Nikah yerine ulaşmıştık.Demir kapımı açıp inmem de yardımcı oldu.Koluna girdim düğün yerine girdik.Herkes bir anda alkışlamaya başladı.Mutluydum.Nikah masasına doğru yürüdük.Demir oturduğum koltuğu çekti.Nikah memuru konuşmaya başladı.

-Adınız soyadınız?

-Asya Yılmazer

-Demir Ataoğlu

-Doğum tarihiniz?

-1982

-1984

-Belediyemize başvurdunuz ve evlenmenizde hiç bir engel bulunamadı.Siz Mehmet kızı Asya Yılmazer, Demir Ataoğlu'nu kocalığa kabul ediyor musunuz?

-EVETTTTT!!!!!

Siz Nihat oğlu Demir Ataoğlu,Asya Yılmazer'i eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?

Mardin'de KaradenizliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin