Söz Günü

3.5K 110 16
                                    

Hamza Amcam Demir'i ikna etmeye çalışsa da başaramadı çünkü o çoktan kararını vermiş ölüm fermanını imzalamıştı.Dikkat ederseniz ölüm fermanımı değil FERMANINI dedim.Çünkü bu Mardin'i ona zehir edicektim.

Elime aldığım dizden 5 parmak yukarıda elbisemi giyecekken Rojin beni durdu.

'Kızım sen mayyak mısın?'öldürürler seni burada diyerek dolabımı karıştırmaya başladı.Dolabımdan çıkardığı somon rengi abiyemi gösterdi.

'Kızım sen mayyak mısın?'Bu elbise nişan elbisesi bu sadece söz diyerek elime bej rengi üstünde siyah süslemeleri olan elbisemi aldım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

'Kızım sen mayyak mısın?'Bu elbise nişan elbisesi bu sadece söz diyerek elime bej rengi üstünde siyah süslemeleri olan elbisemi aldım.

'Kızım sen mayyak mısın?'Bu elbise nişan elbisesi bu sadece söz diyerek elime bej rengi üstünde siyah süslemeleri olan elbisemi aldım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Giydiğimde saçımı açık bıraktım saçım zaten kıvırcıktı.Akşam saat 6 30 ta misafirlerimiz geldi.Hamza amca kapıyı benim açmamı söyledi.Kapıyı açtığımda önümde bir insan ordusu gördüm.Bu ataoğlu aşireti ne kadar da kalabalıkmış.Bütün büyüklerin ellerini öperek içeriye buyur ettim.Demir gözlerini benim üzerimden alamıyordu.Onunla sadece el sıkışıp öpme merasimini bitirdim.İçeriden 5 yaşlarındaki çocuk herkesin içinde 

'Amcam senin gibi biriyle evlendiği için çok mutlu.Evde de çok mutluydu.'Çok güzel bir eşim var'dedi.Demir'e değişik bir şekilde baktım.Herkesin kahvesini nasıl içtiğini öğrendim.Demir şekerli içiyordu.O şekeri sana zehir yapıcam dedim içimden.Herkesin kahvesi hazırdı.Herkesin kahvesini dağıttıktan sonra en son Demir'in kisini hazırlamaya gittim.Kahvesinin içine bol tuz,isot,limon suyu,karabiber,kimyon koydum.Gidip kahveyi Demir'e uzattım.Avlunun bir köşesinde durup onu izlemeye başladım.Kahveden bir yudum aldı.Beğenmiş gibi yaptı.O sırada telefonuma bilinmeyen bir numaradan mesaj geldi.

'Senin elinden zehir olsa içerim altın saçlım'.

Kız isteme bittikten sonra yüzükleri taktık ataoğlullarını şahmaran konağından yolculuk ettik.Çok yorulmuştum bana hazırlanan odaya gittiğimde yatmamla kalkmam bir olmuştu çünkü annemlere haber vermeyi unutmuştum.

'Annensan anlatacaklarımı iyi dinle diyip anlatmaya başladım.'

'İyi de ASYA BİZ SENİ EVLEN DİYE OKUTMADIK KIZIM!'diyerek bağırdı.

'Annecim sen bütün sülaleyi babamın ve kendi sülaleni topla buraya gel.Çok eğlenecük'dedim.

Demir'i aradım.

'Alo Demir annemleri çağırdım bizim sülale 1500 kişilik yer var mı? diye sordum.

'Bizim sülalede 2000 kişilik yer var laz kızı dedi.

'Düğünümde horon,çiftetelli,atabarı oynanmazsa nikah masasınd TERK EDERİM!'diyerek bağırdım.

'Tamam laz kızı'dedi.

'De hayde sana iyi geceler'diyerek telefonu suratıma kapattı.BENİM SURATIMA'.

Aşağı indim.Hamza amcayla songül teyze ya  yana oturmuş konuşuyorlardı.

'Tontişlerim size haberim var.Annemi aradım.Babamın ve annemin sülalesini toplayıp geliyorlar.Hamza amca 12 minibüs Hopa'ya 13 minibüs Tekirdağ gönderme şansımız kaç?'diye sordum.

'%1000000'dedi.

'Aslansın be amcam'diyerek sarıldım.Hepsine iyi geceler diyerek odama çıktım.Nasıl olsa yarın çok yorucu bir gün olacak dedim:)

Mardin'de KaradenizliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin