9) Používám mozek

908 106 40
                                    

Nepochopíte název, dokud vám to nevysvětlím.. 😁

Dneska jsme ve škole měli přednášku, jmenovala se Používám mozek.
Ten pán nám říkal, jak funguje sluch a jak přijímáme různé věci... A s vámi se chci o to taky podělit, protože tam byly dobré rady, abychom se lépe naučili.

1) když se učíme, neměli by jsme ležet.

Z jediného důvodu. Prý máme v uchu (nebo někde v hlavě, teď nwm..) takovou klapku, která se pohybuje tak, jak se hýbeme my.
Např. Když si lehneme, klapka se pohne do polohy, kde je zvyklá, že se chodí spát. Proto pošle mozku, že se bude spát. A proto se nesoustředíme, nebo se nenaučíme toho tolik, jako když se sedí.

2) neměli by jsme mít u sebe to, co nás rozptyluje, např. jídlo.

Teď vám to přijde, že si protiřečím. Ale, není to pravda. Jídlo si můžeme k tomu dát na zobání, ne velký talíř oběda... Hned vám řeknu, proč.

Protože když se chce se něco naučit, vypneme telefon a nechceme, aby byl někde hluk. Ale zapomeneme na to, že naše tělo se rozptýlí, když budeme cítit nějakou vůni, když nám bude třeba mamka vařit oběd. Dále vám to víc asi nevysvětlím... Nejsem nějaký odborník... 😁

3) zopakovat si látku brzo

Když si zopakujeme látku brzo, tím snadněji si ji zapamatujeme. Když si ji zopakujeme víckrát, ta informace se nám zaryje více do mozku a budeme si ji pamatovat déle.

4) každý by měl na sobě poznat,.....

Každý by měl poznat, jestli se mu víc učí líp, když něco slyší, nebo když si to čte dokola.
Já to mám tak, že to musím slyšet. Prostě číst očima mě nestačí. Musím něco slyšet. Možná je to tím, že hraju na hudební nástroje a mám hudební sluch, tak jsem víc zvyklá na sluch... Ale zase hodně čtu... No, to je jedno. Zkuste do komentářů napsat, kdo jak se líp učí.. jestli sluchem, nebo zrakem.

Lidičky!, já mám radost... Už se blížíme k 1K zhlédnutí a 100 votes! Já tu skáču radostí. Od 300 zhlédnutí se to vyšplhalo strašně rychle. 😍😘 Děkuju 😁

Vaše Aduša 😍😘

Zábavné A Rychlé UčeníKde žijí příběhy. Začni objevovat