21 глава

127 6 0
                                    

Беше вечерта на откриването.

Бях облякла синя рокля, дълга малко под коленете. Нищо притенциозно.

Ресторантът наистина бе прекрасен. Изискан, но в същия момент някак небрежен.

Вътре бе пълно с хора.
Толкова, че се затрудних с намирането на Сам. Той бе дошъл по-рано, за да пригласи последните детайли. Той искаше да е перфектно и не го виня, откриването на този реаторант бе важно събитие за него.

Огледах се отново и най-после очите ми се спряха на русокосият ми приятел да обсъжда нещо със сервитьорите. Запътих се в неговата посока.

- Хей.
- Хей! Изглеждаш великолепно!
- Благодаря, ти също изглеждаш прилично! - засмях се. - Харесва ми какво си направил с това място! - огледах отново ресторанта. - Красиво е.
- Всичко това е за теб! - целуна бузата ми. - Хей с-съжалявам, но имам страшно много работа все още. Кухнята само мен чака! - Сам се извини. Казах му, че всичко е наред и, че ще се оправя.

След това седнах на една от запазените маси, на която имаше табелка с името ми. Масата бе запазена само за мен и Сам, затова бях сама.

Не беше като да не познавам никой. Познавах повечето от приятелите на Сам, и също танцьорите от студиото, но беше такъв момент, в който просто искаш да си сам в тълпа от хора.

- Толкова много хора, а ти седиш сама! Мисля, че се нуждаеш от компания.

Ииии моментът отмина.

- Кое те кара да си мислиш, че ти си подходящата компания? - повдигнах вежда.

Той не каза нещо. Вместо това той продължи да ме гледа. Чудех се какво ли се върти в главата му...

Погледнах в скута си, леко засрамено. Защо ме гледаше така?

- Скай?

Погледнах нагоре.

- Защо ме мразиш?

Погледнах объркано.

- От както дойде тук в Лондон, за да ме видиш, не си ми казала една добра дума! Не разбирам защо! До колкото си спомням ти ми каза, че не искаш да ме виждаш, после идваш сама при мен, а после се местиш тук за постоянно с един от най-близките ми приятели. И не ми казвай, че го обичаш! И двамата знаем, че не изпитваш същото към него! - не спирах да го гледам в очите, без да казвам нищо.

- Извинете, може ли за малко внимание. Добър вечер на всички. За мен е чест, че сте тук в този специален ден! Денят, в който мечтите стават реалност! - Сам започна своята реч, как той е разбрал, че мечтите са най-важни и, че ако се трудиш усилено можеш да постигнеш всичко.

I Gave You His Heart, Now You Must Keep It!Where stories live. Discover now