18:00

27 6 0
                                    

Slunce zapadalo. Seděla jsem tam hodinu a už mě začínala bolet moje spodní část. Mezitím, co jsem tam tak seděla, přemýšlela jsem, jestli jsme zase spolu. Bylo hloupé uvažovat nad tímhle, zatímco jsi bych za mřížemi, ale nemohla jsem tu myšlenku vyhnat z hlavy.

"Můžeš ho vidět," řekl po chvíli strážník. Jeho tón hlasu se změnil z vcelku přátelského a běžného na chladný a nevlídný. Možná to bylo kvůli mému výbuchu.

Vstala jsem, oprášila si ruce a šla k cele. Strážník vytáhl klíč a odemkl dveře tvé cely. Byl jsi v cele sám. Považovali tě snad za tak hrozně nebezpečného?

Kývla jsem na strážníka a on odešel, ale já věděla, že se nás stále pozoruje. Každý nás pozoroval. Holka, která jde za jejím bývalým do vězení? Myslím, že bych asi taky zírala.

Když jsem vešla, nepodíval ses na mě. Hlavu jsi měl skloněnou, tvé tělo se třáslo vzlyky, které z něj vycházely. To, že jsi tu byl kvůli mě, mi lámalo srdce. Proč jsi to pro mě dělal?

"Ahoj," řekla jsem. Šla jsem k tobě, sedla si a zkřížila nohy. Chtěla jsem tě obejmout, políbit, říct, jak moc jsem tě milovala, ale nemohla jsem, věděla jsem totiž, že jsem to byla já, kdo zavinil, že jsi tu byl.

"Nemůžeš tady být," bylo, co jsi řekl. Myslím, že jsem uvnitř trochu umřela.

"Omlouvám se?" řekla jsem pomalu, doufajíc, že bys mohl zapomenout, co jsi právě řekl. Nechápal jsi snad, že jsem potřebovala být u tebe?

"Jdi pryč," řekl jsi ostrým tónem, který jsem od tebe nikdy neslyšela. Škubla jsem sebou.

Chtěla jsem něco říct, chtěla jsem prosit, abys mi dovolil s tebou zůstat, ale neudělala jsem to. Neudělala jsem to, protože jsem nechtěla být jedna z těch dolejzavých bývalek, o kterých jsem věděla, žes je nesnášel.

Vstala jsem, oprášila jsem si ruce a začala odcházet ke dveřím, kde čekal strážník. Ještě než jsem odešla, promluvil jsi chladným hlasem bez jakýchkoliv emocí.

"Nemiluju tě," řekl jsi a já se zarazila. Neotočila jsem se, protože jsem si nebyla jistá, jak se vypořádat s tvým chladným pohledem. Před pouhou hodinou jsi řekl, že mě miluješ, tak co tě vedlo ke změně názoru?

Pořád jsem tě milovala.

11:11 \\ mgc [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat