De neuspeuteraar

1.1K 54 13
                                    

Er was eens een 10-jarig jongetje, Kas.

Op school had hij weinig vrienden, omdat ze hem vies vonden.

Weet je waarom? Omdat hij alleen maar in zijn neus aan het peuteren was. Wat de kinderen nog het vieste vonden, was dat hij nadat hij in zijn neus peuterde het op at.

Zijn ouders deden er alles aan om hem het neuspeuteren af te leren, maar niks hielp. Dokters, hypnotiseerders, iedereen hadden ze om hulp gevraagd, maar hun zoon bleef maar in zijn neus te peuteren.

Op een dag kwam er een man aan de deur. Het jongetje deed open. De man keek hem aan en zei: 'als je nog één keer in je neus peutert, gaat er iets afschuwelijks gebeuren!' En de man liep weg. Het jongetje werd bang.

Heel erg bang. Sindsdien durfde hij zijn neus niet meer aan te raken.

Zijn ouders waren erg tevreden over zijn nieuwe gewoonte.

Een paar weken later was Kas jarig. De dag ervoor was hij heel erg ziek en verkouden geweest. Dus de snotjes in zijn neus waren opgedroogd. Hij wilde niet dat de visite hem zo zag met zo'n neus, dus besloot hij om de opgedroogde snotjes weg te halen. Hij peuterde weer in zijn neus!

Opeens zag hij die ene man van een paar weken geleden in de kamer waar Kas stond staan.

Even later kwamen Kas' ouders de woonkamer binnen. Op de tafel lag een taart. 'Wat lief dat je een taart hebt gekocht voor zijn verjaardag!' Zei de moeder. 'Ik? Ik dacht dat jij hem gebakken had!' Zei de vader verbaasd.

Ze kwamen dichter bij de taart. Op de taart was één kaars. Nee, het was geen kaars, maar het was Kas' vinger...

Spooky Spookverhalen #Netties2016Where stories live. Discover now