Vriendschap Sluit Z'n Ogen

710 40 5
                                    




Een meisje en haar vriendje besluiten om op een avond een film te kijken. Als de jongen op een bepaald moment even naar de wc gaat, hoort het meisje plotseling een stem zeggen: 'Één, twee, drie, heb je al eens goed rond gezien?!' Het meisje wordt bang en kijkt verschrikt rond, maar ziet niks. Als haar vriendje terugkomt, vertelt ze hem wat er net is gebeurd. Hij stelt haar gerust en samen kijken ze weer verder naar de film.

Wanneer het meisje de film terug in de kast wilt zetten, valt er een briefje uit. Op het briefje staat: vier, vijf, zes, let goed op het mes. Het meisje wordt nog banger en begint zachtjes te huilen. Haar vriendje kijkt haar bezorgd aan en vraagt wat er is. Het meisje vertelt opnieuw wat er is gebeurd. Wanneer ze het briefje laat zien, is de tekst verdwenen. De jongen zegt dat ze het zich waarschijnlijk heeft verbeeld. Toch besluit hij bij haar te blijven die nacht. Wanneer haar vriendje weg is om eten te halen, gaat de huistelefoon. Ze denkt dat het haar ouders zijn en neemt op. Als ze opneemt hoort ze gekraak en zegt een stem: 'zeven, acht, hou vannacht de wacht.' Het meisje wordt nu bijna hysterisch en rent naar haar kamer. Nog voordat ze naar haar kamer gaat, pakt ze een slagersmes uit haar keuken. Op haar kamer verstopt ze zich in de kast. Ze wacht tot ze voetstappen op de trap hoort en de deur openvliegt. Verschrikt springt ze uit de kast en begint met het slagersmes te steken en te slaan. Dan hoort ze een stem zeggen: 'negen, tien, heb je al eens goed gezien?!' Op dat moment opent het meisje haar ogen en ziet haar vriendje dood liggen. Snel laat ze het mes vallen en stort in. Nadat ze bekomen is van de shock gaat ze naar beneden. Als ze 112 wil bellen, gaat plotseling de tv aan. Ze hoort weer hetzelfde enge gekraak en ziet tekst op de tv komen. 'elf, twaalf, dertien, weet je al wie ik ben misschien?' Nu wordt het meisje nog hysterischer, hangt van schrik op en rent naar boven. Als ze boven is, hoort ze weer dezelfde stem zeggen: 'veertien, vijftien, zestien, dit is wat jij verdient!' Ze kijkt in de spiegel en ziet achter haar een bekend meisje, helemaal in het zwart, zonder ogen. Ze draait zich om en begint hysterisch te schreeuwen en te huilen. Wanneer haar ouders een dag later thuis komen, roepen ze het meisje. Ze krijgen geen antwoord en lopen ongerust naar boven. Daar treffen ze haar dochter en haar vriendje dood aan. Bij beiden zijn de ogen eruit getrokken. Geschrokken bellen ze 112 en even later komt de politie samen met de ambulance er aan. Nadat de politie hen verzoekt om mee te gaan naar het politiebureau, ziet de moeder een zwartgekleed meisje vanuit het raam wegvluchten.

Een paar jaren later is de moeder de kledingkast van haar dochter aan het opruimen. Tot haar verbazing ziet ze dat er iets op de kastdeur is geschreven. 'Je ziet me niet, maar wel wat ik achterliet.' Onderaan de tekst is een foto geplakt. Op de foto staat haar dochter samen met een ander meisje, in het zwart. Het meisje houdt in haar linkerhand een blindenstok vast. De moeder pakt angstig de foto op en kijkt op de achterkant, waar staat: 'Liefde is blind, maar vriendschap sluit z'n ogen.' Daaronder staat een datum, een jaar voordat haar dochter stierf aan een verdacht overlijden.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Jan 25, 2016 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Spooky Spookverhalen #Netties2016Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu