Chapter 11

7.8K 480 54
                                    

O pět měsíců později

,,Amy, Amy ..." Pomalu jsem otevřela oči, které jsem ale musela přimhouřit kvůli ostrému světlu v pokoji. Rozeznala jsem Samovu tvář. Nakláněl se nade mnou s obrovským úsměvem na tváři.

,,Už musím do kanceláře," oznámil mi.

,,Hmmm ..." zamumlala jsem ospale. On se zasmál a políbil mě na tvář.

,,Na večer si nic neplánuj, chci tě vzít na večeři." Přikývla jsem. Věnoval mi ještě jeden polibek a potom odešel z ložnice.
Znovu jsem zavřela oči a snažila jsem se usnout, jenže už to bohužel nešlo. Zvedla jsem se z postele a prohrábla jsem si svoje rozcuchané vlasy, které mi trčely do všech stran. 

Najednou se ložnicí rozeznělo mé vyzvánění. Ještě jednou jsem si protřela oči a pak se natáhla po telefonu. 

,,Prosím?" zeptala jsem se do telefonu. 

,,Hej, ty nečteš jméno volajícího?" zeptala se mě se smíchem Grace. Zasmála jsem se. 

,,Jé, promiň! Vždyť je hodně brzo ráno. Jsem utahaná jako nikdy předtím." Postěžovala jsem si své nejlepší kamarádce. Grace dlouho neodpovídala. 

,,Hej, jsi tam?" zasmála jsem se. 

,,Jasně, promiň. Jenom jsem se zamyslela. Přijde mi, že poslední dobou jsi docela hodně unavená." 

,,To je pravda. Asi moc pracuju. Ve škole jsme teď měli rušno. Opravovala jsem slohovky do jedné, takže to bude asi tím." 

,,Já si ale myslím, že je v tom něco jiného!" vyhrkla. 

,,A co si myslíš?" zeptala jsem se pobaveně. Najednou se mi zamlželo před očima. Můj žaludek udělal kotrmelec a v krku se mi vytvořil knedlík. 

,,Já myslím ..." Grace nestačila dokončit otázku nebo ji možná dokončila, jenže já jsem to nevěděla. Hodila jsem telefon na postel a s rukou u pusy jsem zamířila do koupelny. Klekla jsem si před záchod a začala jsem zvracet. 

_________________________________

O dvě hodiny později

Stála jsem před malým krámkem. Vedle mě stála Grace a starostlivě se na mě koukala. Přijela za mnou hned po tom, co jsem strávila několik dlouhých minut v koupelně. 

,,Fakt si myslíš, že jsem ..."

,,Zlato, jsi každý den unavená, je ti špatně a co si budeme povídat, trošku jsi přibrala," pronesla vážným hlasem. Jindy bych se naštvala za to, že řekla o mém přibrání, jenže ona měla pravdu. Už dva týdny jsem se na sebe pokoušela dostat některé věci, které mi ještě přednedávnem byly, ale teď? Vůbec jsem se do nich nedostala. 

,,Dobře, jdu tam," povzdechla jsem si a vstoupila jsem do krámku s nápisem: LÉKÁRNA. Grace mě následovala. 

,,Dobrý den, přejete si?" zeptala se mě starší paní za přepážkou. 

,,Ehm, dobrý den. Já bych chtěla ... tři těhotenský testy," řekla jsem pomalu šeptem. Paní se na mě usmála a zašla do malé místnosti. 

,,Vidíš, ani to nebolelo," zašeptala mi Grace do ucha. Jenom jsem přikývla, protože se k přepážce vrátila paní a v ruce držela několik druhů těhotenských testů. 

,,Takže, tento test je u našich zákaznic nejvíce oblíbený a je prý i nejpřesnější nebo tu máme ..." 

,,To je dobrý, vezmu si tyhle," odpověděla jsem ji netrpělivě. Ona se jenom usmála a dala mi můj nákup do pytlíku. Zaplatila jsem ji, poděkovala a pak jsem co nejrychleji zmizela. 

_________________________________

,,Jak dlouho ještě?" zeptala jsem se netrpělivě Grace, která právě dělala svačinu Lukovi, který si hrál ve svém pokojíčku. Já seděla u stolu a nervózně jsem podupávala nohou. Grace se podívala na digitální hodiny.

,,Ještě minutu," pronesla asi stejně nervózním hlasem jako já. Pomalu jsem vstala od stolu  zamířila jsem do koupelny, kde na umyvadle ležela jedna malá tyčinka. Zhluboka jsem se nadechla a vzala jsem do ruky test. 

,,Tak co?" zeptala se Grace. 

,,Já jsem ... těhotná." odpověděla jsem ji a po tváři se mi rozlil široký úsměv. 

_________________________________

Ahoj!

Tak, po dlouhé době nový díl. ☺♥♥ Snad se Vám líbí. ♥♥

Mám Vás ráda. ♥♥

ParkeroviKde žijí příběhy. Začni objevovat