Bevezetés

21 1 0
                                    

Gondolom senki se akar egy olyan történetet olvasni ami csupa boldogság. Az emberi természet vágyik a vérre. Vágyik arra,hogy olyat olvashasson ami a való életben nem történhet meg. Vágyik olyan történetekre amik tele vannak szenvedéssel. Azt hiszed,hogy ez megmagyarázhatatlan? Hisz miért lenének az emberek ennyire brutálisak. Na én most elmesélem neked,hogy miért. Mert az emberi természet megnyugvást nyer ebben. Hisz nincs jobb mint kényelmesen mások szenvedését élvezni-mondanák a tudósok- hisz ez segít nekik. Boldoggá teszi őket,ha mások szenvednek,s nem ők. Azt kérded,hogy mégis miért van majdnem minden történetnek Happy endje? Ez is roppant egyszerű. Az emberi természetnek jót tesz ha úgy érzi,hogy minden nehézségből jól kilehet jönni. Hisz ezek a történetek azt sugallják,hogy minden szerelmi csalódás után eljön az igazi -márpedig feltevődik a kérdés. létezik-e igaz szerelem?- Természetesen létezik,csak az emberi faj nem képes ezt felfedezni.Hisz bár sokan mondják egy idős párra,hogy ők igaz szerelemben élnek. Vajon ők tényleg boldogak lennének? Hisz senki se tudhassa,hogy mi is a valóság egy másik ember életében. De a szerelmes,romantikus történetekről ne beszéljünk többet. Szerintem neked is és nekem is túl fájdalmas most erről beszélnünk. A következő a krimi. Ó az a gyilkosságokkal teletöltőt történetek amikben a brilliáns elméi megmutatják tudásukat. Be kell ismerned,hiába gyilkosságról és vérengzésről beszélünk,hisz az üggyel foglalkozó nyomozónak,vagy netalántán a gyilkosnak úgyis Happy End lesz a vége. Hihetetlen mi? Kíváncsi vagyok te mit tennél egy ilyen történetben. Ha esetleg te lennél a gyilkos,vagy akár a szuper nyomozó. Nem hiszem,hogy végig tudnád vinni Happy Endel...Nem.Nem.Nem. Ahhoz zsenialitás kell. Ne gondold,hogy én most azt mondom,hogy hülye vagy,de az emberek legalább 80%-nak nincs meg az ehhez kellő esze. Természetesen én se lennék rá képes.A tökéletes büntény,és a mindenen átlátó gondolkodás csakis a regényekben lehetséges.A való életben az emberi agy -legalábbis a mai világban- nem lenne képes ilyesmire.

A horror történetekről most inkább nem beszélnék. Nem vagyok az a típus aki az efféle vérengzéseket kedvelné. Ne érts félre,természetesen én is odavagyok a vérré. De az efféle sötét történetek amiket az emberek ijesztgetésére találnak ki,nekem nem jönnek be. Talán ez az egyetlen műfaj amibe nem küldenélek téged.

A következő az akció. Mit szolnál egy jó kis kalanddal teli történethez? Szeretnél benne lenni? Én szerintem az emberek naggya mind vágyik rá.De tudod mit. Én nem szerepelnék egy egyszerű,logikátlan és agyatlan kaland könnyvben. Talán most azt fogod gondolni,hogy lenézem ezeket. Vedd tudomásul,hogy mind bármelyik ember én is szeretem őket. De gondolj bele. Kockára tennéd az életed egy olyan boldogságért ami pár perc alatt elmúlik? Lehet hogy sikeresen túlélsz egy csapdákkal teli barlangot,vagy útvesztőt. De azzal csak annyit érsz,hogy hálát adhatsz Istenek,hogy nem haltál meg. Természetesen ezt jól is teszed. De akkor jön a kérdés. Megérte-e bemenni? A kaland könyvekben,ugyancsak mind filmekben észreveheted az emberi természet ostobaságát. Igaz ez sok könyvben felmerül. Na de most,ha még olyan személyeket is elvesztesz akik fontosak neked egy ostoba célélt,akkor megérte-e? Ugye,hogy nem? Persze választhatsz olyan kalandot is melyben életre szóló boldogság vár a végén. De hát miért is tennéd?

A fantázia történetek talán a kedvenceim.Misztikus,természetfeleti lények. Milyen izgalmas nem igaz? Főleg ha ezek a lények egyáltalán nem barátságosak. Lehetsz felőlem vámpír,vér farkas,gonosz ogre, sellő, apró manó,vagy akár egy tündér aki teljesen láthatatlan. Engem nem érdekel. Szabadon megválaszthatod,hogy mi akarsz lenni,de akkor jól figyelj ,mert ebben a történetben csak egy választásod van,s minden fajnak megvan a maga hátránya!

Tudom tudom sok marhaságot összehordtam most neked. Nem is folytatom tovább. De ezt csakis a te érdekedben teszem,hogy tudd mire is számíthatsz. Hisz a beszédemből már kivehetted,hogy nem vagyok az az érzelgős típus,de szeretem a kihívásokat. Egy olyan világot fogok neked megteremteni ahol csak táthatod a szád. De figyelmeztetlek. Nem fogok engedni a könyörgésednek. Minden amit csinálsz a te döntésed szerint történik. Később nem fogok már változtatni rajta. Édesem,nekem nem fog fájni ha elveszted szíved kedvesét vagy netalán meghalsz. Old meg magad a problémákat,s küzd le az akadályokat. De figyelj,ne légy olyan esztelen barom mint a való világi emberek. Nyisd meg az elméd,s gondolkozz a saját kis világod szerint.

Utravaloként csak ennyit adnék neked.Remélem,hogy a végén még találkozhatunk,s elmesélheted nekem ,hogyan oldottad meg az akadályokat amiket csakis a te számodra alakítottam ki.

Szeretettel,
a te drága barátod.

2x1K // A vér nem válik vizzé Where stories live. Discover now