Deel 6 De Tuin

223 31 4
                                    

Ik klom naar beneden en zag een ruime tunnel voor mij die rechtstreeks richting het gesticht ging.  Na een 30 tal meters stappen werd de tunnel steeds minder breed.

Opeens rook ik een onverdraagelijke stank waardoor ik mijn zakdoek voor mijn neus moest houden om niet door de geur overwelmt door te geraken. Al snel kwam ik er achter dat de tunnel kruiste met een ondergronds rioolstelsel. Ik rende zo vlug als ik kon naar de richting van het gesticht om verlost te zijn van die onverdraagelijke geur.

Ik begon rode kindertekeningen op de muren te zien. Ik wou er niet aan denken wat voor een gestoorde creep dat had gedaan maar ik bleef er niet te lang bij stilstaan. Na wat leek op uren kwam ik uiteindelijk bij een ladder aan de het plafond van de tunnel. Ik pakte de ladder en klom naar boven. Boven mij zat een soort van stalen deksel. Ik gebruikte al mijn kracht en uiteindelijk lukte het voor het deksel naar boven te duwen. Ik klom daarna uit de tunnel en ik zag dat ik in een soort van verwilderde tuin stond.

De kapotte beelden die in de tuin stonden, staarden me zo angstaanjagend aan dat ik gewoon wist dat er iets vreemd aan de hand was. Ik duwde het deksel verder aan de kant en vol zelfvertrouwen wandelde ik richting het gebouw. De grond was drassig en de lucht was mistig en voelde ijskoud aan maar ik wist dat ik niet mee terug kon nu. Ik was te dicht bij het gebouw en ik kon niet meer terug hoe graag ik dat zou gewild hebben op dat moment.

Opeens zag ik een bewegend licht in de verte en toen sloeg het tot me door dat ik hier misschien niet alleen was vannacht.....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen voor meer delen :)

The AsylumWhere stories live. Discover now