Unknown.

2.5K 231 122
                                    

Herkese merhaba.

Fazla bir şey yazmayacağım.

2 gün önce paylaşıp sildiğim bölümü görenler ne olduğunu biliyordur, geri kalanlarının da öğrenmesine gerek yok.

Tek bir şey söyleyeceğim.

Burada gördüğünüz, sevdiğiniz, örnek aldığınız çizerlere ya da yazarlara acı çektirmek sizi eğlendiriyor mu? Onların verdiği emekleri, saatleri çalmak sizi eğlendiriyor mu? Onların sizin yüzünüzden belki bir resim daha çizebilecek vakti, çalınan resimlerini kurtarmak için verdiği savaşta harcaması sizi eğlendiriyor mu?

Eğlenceli değil, komik değil. Bu sadece sizin saygısızlığınız ve açgözlülüğünüz. Çizebildiğinize inanıyorsanız, çizin. Resimlerimizi "çalmak" ve onu "kendinize aitmiş gibi göstermek" size takipçi, okuyucu, ve başarı kazandırmaz. Bizi geçin, elinizden gelenin en iyisini yapın. Kendi hayal gücünüze ait karakterler yaratın. Onları süsleyip püsleyin, birsürü özellik vererek onları besleyin. Biz zaten gördüğümüzde sizi destekliyoruz, eleştirerek yanlışlarınızı düzeltmenize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynısı bize de, başka çizerler tarafından yapılıyor.

Bildiğiniz gibi okuyucular benden "çizimlerine bakarak çizim yapabilir miyim?" Diye sorduğunda hiç reddettiğim biri olmadı. Karakterin bana ait olduğunu, benden örnek aldığınızı belirttiğinizde ben asla "Bunu benden almışsın? Çalıntı! Özenti!" gibi şeyler demedim, demem de. Hatta benden örnek aldığınızı görmek benim gerçekten hoşuma gidiyor. Muhtemelen buradaki çoğu çizer için de durum budur.

Emek hırsızlığına hiç gerek yok arkadaşlar. Size yapılsa hoşunuza gitmeyecek şeyleri başkasına yapmayın. Birçok çizer için çizimleri çok çok önemli.

Ha eğer yapıyorsanız ve yapmaya devam edecekseniz, sonuçlarına da katlanırsınız.

Teşekkürler.

[Sadece alınması gerekenler alınsın, herkes için söylemiyorum ben bunları. Fakat uyarım herkes için. Buna ben de dahilim, tüm çizerler, tüm insanlar dahil. Ne tür bir işte çalışırsanız çalışın, emek hırsızlığı yapmayın.]

Şimdi çizimlere geçelim.

Kendi tarzıma aktarılarak çizilmiş bir Harley Quinn

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kendi tarzıma aktarılarak çizilmiş bir Harley Quinn. Bunun daha mutlu bir bölümde olmasını isterdim, fakat elimden bir şey gelmez.

 Bunun daha mutlu bir bölümde olmasını isterdim, fakat elimden bir şey gelmez

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bunun hakkında açıklama yapmayacağım, ne görüyorsanız o.

Hoşçakalın.

SKETCH BOOK || 2 [Askıya Alındı]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin