-Fazmofobi-

520 17 1
                                    

Fazmofobi:Hayaletlerden korkma.

"Sürekli, anormal ve yersiz bir hayalet korkusu" olarak tanımlanan bu yaygın fobi, her yıl şaşırtıcı şekilde sayısız insanın gereksiz strese girmesine neden olur.

Çoğu hayalet korkusu terapisi aylar veya yıllar alabilir ve hastanın korkusuyla tekrar tekrar yüzleşmesini gerektirebilir. Bunun tamamen gereksiz olmasının yanı sıra genellikle durumu daha kötü bir hale de getirebilir. Halbuki hayalet korkusu, doğru yöntemlerle ve fobik kişinin 24 saatlik bağlılığıyla giderilebilir.

Fazmofobi, hayalet korkusu ve hayaletten korkmak gibi çeşitli isimlerle bilinen bu sorun, yaşam kalitesini açıkça düşürür. Panik ataklara neden olabilir, insanları sevdiklerinden ve iş ilişkilerinden uzak tutabilir. Her ne kadar herkes hayalet korkusunu kendine özgü yaşasa ve farklı belirtiler tecrübe etse de, genelde bu belirtiler arasında nefes darlığı, hızlı nefes alma, düzensiz kalp atışları, terleme, baş dönmesi ve genel olarak korku hissi yer alır.

Hayalet korkusu için çeşitli potent ilaçlar reçete edilse de, yan etkiler ve/veya geri çekilme belirtileri şiddetli olabilir. Daha da ötesi bu ilaçlar, hayalet fobisini veya diğer fobileri "tedavi" etmez. En iyi haliyle kimyasal etkileşim yoluyla geçici olarak belirtileri giderebilir.

Fobi Ansiklopedisi #Wattys2019Where stories live. Discover now