By 1/ New york/Melis

90 3 2
                                    

Multimedya: Melis Koran °Nina Agdal°☆》
Umarım beğenirsiniz iyi okumalar.

Yine kendimi o barlardan birinde dans ederken buldum. Gerçekten kendini iyi hissettiğin yerden uzakta yaşamak çok kötü bir duygu. Evi özlemiştim içindekileri değil tabikide beni istemeyen sevmeyen bir babayı ve sahte bir anneyi neden özleyeyim ki ama şu bi gerçek ki üvey kardeş çokta fena bi şey sayılmaz evet evet selini özledim ama daha çok özlediğin biri var mı deseniz bu kesinlikle Asya olurdu o benim küçüklüğüm, kardeşim, dostum, en yakınım. Eminim oda beni çok özlemiştir okulumum burda olmasını seviyorum babamdan uzak kalabiliyorum bu sayede. Annem o trafik kazasında öldüğünden beri tek neden benmişim gibi davranıyor beni artık istemiyor üvey kardeşimi bile benden daha çok seviyor ama bu umrumda mı? Tabikide hayır bende ondan soğudum artık ama anne sevgisine muhtaçken bana sevgisindende mahrum kalmak nasıl birşeymiş onu öğreniyorum. Okulun bitmesine bi kaç ay kalmıştı ve ben burdayken Asya ile pek konuşamıyorduk onu özledim ve konuşmaya çok ihtiyacım oluyor. Bu derin düşünceler içinde bar masasında otururken aklıma bugün yaptığım bi aptallık geldi. Okula giderken arabam bozuldu ve yolda kaldım tahmin edin bakalım ne yaptım hadi ama çok zor olmamalı ben aksiyonu seven bir kızım ve taksiyle gitmek yerine otostop çekmek daha mantıklı geldi. Bi kaç araba durmasına rağmen binmedim çünkü bazıları farklı tarafa gidiyordu bazılarınınsa tipini beğenmedim. Bir araba daha durdu. Spor bi arabaydı ve içindeki OHA o ne. Yere bi bakıyım dedim çünkü bu meteorun düştüğü yerde baya derin bi çukur olmalı. Aman Allah'ım sanırım şuan kendimi o çukura atmalıyım ben çocuğun yüzüne baka baka "oha o ne" mi dedimm. Evet çocukta bana arabası bozulmuş otostop çeken bir kıza bakar gibi baktı. Zaten öyleydi dimi neyse. "Is there something on my face? (Yüzümde birşey mi var?)"
"No why?(H hayır neden?)"
Kahretsin kekeledim mi off. Gözlerimin içine bakarak ve mal mal sırıtarak devam etti "It four what you say.( Oha o ne dediğin için.)"
ve nefret edilecek şekilde kahkaha attı aslında iyiydi ne diyorum ya.
"Hmm ııı, your car, yes yes the car is very good so(hmmm ııı, araban, evet evet araban çok güzel o yüzden)" ne diyorum ben ya şimdi dahada rezil oldum araba görmemiş köylü gibi benimki daha güzel be. "I already know that different girl( bunu zaten biliyorum değişik kız)"
Değişik senin babandır diyecek olsamda kendimi durdurdum ve bu çıktı "you're different( sensin değişik)"
"Look, my daughter needed to go to school. I can't deal with you.(Bak kızım okula gitmem gerek seninle uğraşamam)"
Ihhh asabii sinir şey sen kendini ne sanıyosun ya kalass pislikkk odunn meşee .
"What? why would you mess with me?( Ne? Neden benimle uğraşasın ki?)"
Yüzüme gerizekalıymışım gibi baktı meden ki. (Burdan gerisini Türkçe yazıyorum diğer türlü çok zor oluyo.)
"Şuan otostop çekiyorsun ve herkesin ilgi odağısın. Senin bu durumdan kurtulmak isteyeceğini düşündüm. Şimdi şu arabaya biniyorsan bin."
Böyle bir ayrıntıyı nasıl unuttum acaba yolun kenarında elimi kaldırmıs like gibi işaret yaparken çocuk tabi durur ne diycem ki şimdiğğ
"Şeyy.Ben onu unutmuşum ya" oda uzatmadı
"Geliyo musun?"
En başta bi düşündüm bana kötü bişey yapacak bi tip değildi hem okula gidiyorum demişti yani oda ögrenci napabilir canım binicem tabi yolun ortasında dikilmekten iyidir zaten taksi falanda geçtiği yok.
"Peki geliyorum ama bi dk çantamı ve anahtarımı almam lazım"
"Ya kızım belamısın hadi geç kalıyorum"
"Tamam tamam geldik ya"
diyip arabaya bindim siyah şort ve beyaz askılı giymiştim giydiğim bu topuklular da ayaklarımı ağrıtmıştı ayakta dura dura.Baya ilerlemiştik fakat hiç konuşmadık. Bende arada bi çaktırmadan onu inceliyodum gerçekten çok yakışıklıydı. Kahverengi gözleri kahverengi saçları burnu dudakları hepsi bi harikaydı ama onda bu kalas kafa olduktan sonra bunlar bi işe yaramaz diye düşündüm.
"Nereye?" Dedi.
"Hı?"
"Nereye gidiceksin diyorum anlamadın mı?"
Öküz.
"Ardsley Lisesi"
dedim bende lise son sınıftaydım. Bu çocukta benimle yaşıt gibi görünüyordu acaba onun okulu hangisiydi?
Baya şaşırmış olacakki "Nee?" Dedi az daha kaza yapacaktık.
"Önüne baksana ya hayatımda ilk defa otostop çektim ondada ölmek istemiyorum." dedim.
"Bende o okula yeni başladım" dedi.
Gayet insancıl söylemişti bunu ama bende onun az önce yaptığı gibi "Nee?" Diye bağırdım . "Ne bağırıyosun lan" dedi.
"Şaşırdım sadece bu tesadüf olamaz dimi" dedim gözlerimi devirerek imalı bir şekilde. " Ne saçmalıyorsun acaba sen. Otostop çeken deliyi neden arabama aldıysam" dedi son cümleyi alçak sesle söyledi ama ben tabikide duydum .
"sensin deli ya sensin deli ama hata bende keşke senden önceki amcanın arabasına binseydim daha az bağırıp hakaret ederdi."
Okulun önüne gelince durduk Herkes okula yeni gelen bu yakışıklı çocuğa bakıyordu ama içini bi bilselerr. Banada bakıyolar ama neden he beni tanıdıkları için falan mı acaba ama yiyecek gibi sinirli bakıyolarr omg bunlar beni kıskandımı yoksaa hahaha tadını çıkaralım ozaman. "Emin ol bi amcanın arabasına binseydin şimdi okulda olmazdın". Ihhhh bu çocuk beni gerçekten delirticek.
"Ya birazcık insan gibi konuşsan ne olur acaba " dedim
"Peki değişik" dedi. Bana neden değişik diyoki.
"Bişey sorucam" dedim soruyu bekler gibi bana baktı ahh çok yakışıklı ya sanırım sinirli konuşamıycam.
"Neden bana değişik diyorsun?" Dedim sakin bir şekilde.
"Çünküü" dedi uzatarak. "Çünkü?" Dedim bende vee cevap "Değişiksin" diyip gülümsedi. Yaa ama resmen gülümsedi çok tatlı oldu böyle gülümseyince.Ne saçmalıyosun sen melis dedim iç sesime küfredercesine. "Ufff" dedim ve okula girmiştik zaten oda sustu. Ben sınıfa girecekken oda peşimden geliyordu. "Ne yapıyosun sen beni mi takip ediyosun?" Dedim.
"Hayır değişik sadece sınıfıma giriyorum" dedi ve açtığım sınıf kapısında kalakalırken benden önce içeri girdi. Şoku biraz atlattıktan sonra bende içeri girdim ve dadadadann "Merhaba hocam"
" Merhaba Melis acaba bugünki geç kalma sebebin nedir?"
" Şey yani sadece arabam bozuldu" dedim herkes beni izliyordu bazıları gülüyordu. Sanırım onları müsait bir zamanda halledecektim. Bu çocuk neden gülüyor peki. Hem oda geç kaldı neden burda sadece ben varım diye düşunürken Hoca bişey demedi
" Neyse hadi yerine geç Melis de yeni arkadaşınızla tanışalım"
Ne tanışıcaz onunla ya onun adı öküz kalas odun falan gibi şeyler olabilirdi yani dimi. Öğretmen "merhaba canım" dedi. Oda "merhaba" dedi gülümseyerek." Kendini tanıtsana" dedi hocada gülümseyerek. "Ben Meriç Taşkıran" dedi ve sustu bu kadardı kendini tanıtması. Meriç'miş adı. Soyadıda Taşkıran. Taşkıran nedir ya soyada bak neyseki beni kırmamış dedim dedim ve piç piç güldüm tabikide taşım..

ÖZGÜRLÜĞE KAÇIŞ  #Wattys2016Where stories live. Discover now