4. Kapitola (1. Část)

9 0 0
                                    

,,Michaeli! Odnes tohle na stůl číslo 4!" Křičel na Michaela Alex když připravoval další objednávku. Ano. Další pracný den.

,,Hned jsem tam!" Mezitím co Michael odnášel objednávku, jsem si všimla nějakého nového zákazníka, takže jsem šla hned vyřídit jeho objednávku.

,,Vítejte! Máte vybráno?" Překvapeně zvedl oči od menu a podíval se na mě. Jen jsem se usmála a čekala na odpověď. Ještě abych se ji vůbec dozvěděla, zíral na mě nějakou dobu. Zamávala jsem jemně rukou abych znovu dostala jeho pozornost. Což se mi podařilo.

,,Tak?" Znovu jsem se snažila usmát tak, abych nevypadala trapně. ,,Oh, ano, omlouvám se." Nervózně se poškrábal za krkem. ,,Co by jste mi doporučila?" Nervózně se na mě podíval. Usmála jsem se ,,Hned to bude" a odešla jsem.

,,Alexi? Připrav mi prosím jeden Punčový Dort Speciál." Poprosila jsem Alexe a on s kývnutí šel pro talířek. Já mezitím připravovala Chai Latté.

,,Tady to máte, pane." Začala jsem pokládat talíře na stůl a znovu se usmála. Abych pravdu řekla, nevypadá úplně zle, hezky vyrýsovaná čelist, dlouhé blond vlasy načesané dozadu, zelené oči a tmavě růžové plné rty.

Začala jsem odcházet, dokud znovu nepromluvil. ,,Nemohla by jste tu se mnou chvíli zůstat, prosím?" Nervózně se díval na stůl a pozoroval páru která unikala z jeho Latté.

,,Oh? Pročpak?" Překvapeně jsem se na něj podívala ,,Potřebuju si s někým popovídat." Sedla jsem si naproti němu a rukou jsem dala Alexovi znamení, že se tu zdržím, ten jen kývl jako souhlas.

,,Smím vůbec znát vaše jméno?" Položila jsem si ruku na stůl a druhou jsem se napila svého čaje který jsem si donesla.

,,Oh, ano, Jayden, Jayden Vail." Usmála jsem se ,,Charlotte, Charlotte Warden." Nastavila jsem ruku a potřásli jsme si. ,,Mohu se zeptat, proč jste na mě tak zíral když jsem se vás ptala na objednávku?" Zírala jsem na něj zvědavě. ,,Ehm, no.. já.. za to se omlouvám, stává se mi to hodně často a lidi si myslí že jsem nějaký úchyl nebo tak, hehe" Nervózně se zasmál a koukl mimo.

,,Oh, aha, žádný problém, jen jsem se lekla že jsem něco udělala špatně" dále jsem se smála ,,Jo a prosím, tykejte mi, nemám rád takové formální konverzace" nabídl mi ,,Tak to sdílíme stejný názor." Zasmála jsem se a Jayden se rozpovídal.

Po čtyřiceti pěti minutách jsem ho musela opustit abych šla pomoct ostatním, nemůžu se tu takhle ulejvat z práce samozřejmě. 

,,Tak co bando? Jak vám to tu jde?" zeptala jsem se Michaela a Chris, protože Alex byl ve místnosti pro zaměstnance, měl totiž pauzu. ,,Ale dobrý, už tu tolik lidí není." informoval mě Michael a Chris se střídavě dívala na mě a na Jaydena. ,,Děje se něco?" přišla jsem blíž k ní aby nemusela křičet. 

,,Vy se znáte?" zeptala se mě když zírala na Jaydena, ten naštěstí seděl zády k nám, takže nic neviděl. ,,Umm, ne, vidím ho poprvé. Proč se ptáš?" udiveně jsem na ni koukala. ,,Povídali jste si, jako kdyby jste se znali dlouho, moje chyba. Nech to plavat." usmála se a odešla. 

Když se Alex vrátil, začala jsem se opět plně věnovat svojí práci.

Den se blížil se konci, zbyl tu už jen Jayden a Rachel která se za mnou stavila.

Zahlédla jsem Jaydena jak se pomalu zvedá a odnáší hrnek s talířky k pultu. Vyběhla jsem za ním ,,Líbilo se ti tu?" Usmála jsem se a on kývl. ,,Hele, zní to blbě alee.. nedala by jsi mi tvoje číslo?" Znovu se nervózně poškrábal za krkem jako kdyby to byl jeho zlozvyk. ,,Oh! Ale jistě!" Překvapeně zvedl oči ze zem, blesku rychle vytáhl svůj mobil a podal mi ho.

,,.. 869. Tak tady to máš." Vrátila jsem mu zpět mobil a šla jsem ho vyprovodit před kavárnu.

Nenápadně roztáhl ruce, jako kdyby čekal na objetí. Překvapeně jsem na něj zírala a jeho ruce začaly klesat ,,Nemusíš jestli nechceš" koukl mimo a červenal se.

Hluboce jsem vzdychla a přistoupila k němu. Rozzářily se mu oči když mě viděl přistupovat blíž. Vím, že pro vás je to jen normální objetí, ale pro nás to byl jako nezapomenutelný zážitek.

Stiskl mě ještě víc a já myslela, že mi zláme žebra. ,,Ehehe.. už mě můžeš pustit." řekla jsem před tím, než mi došel kyslík.

,,Eeh, jo promiň.." pustil mě, my se rozloučili a odešel. Tak to bylo hodně divné. Pomyslela jsem si a vrátila se zpět do kavárny.

Jen jsem vešla a viděla jsem Christie co vyšiluje s mobilem v ruce, a Alexe s Michaelem se červenat. Rachel zrovna dojídala čokoládové řezy, takže asi nic neviděla.

,,Uum, co se děje?" Přistoupila jsem k Christie a koukla ji do mobilu. Vykulila jsem oči, ONA SI VYFOTILA JAK MĚ JAYDEN OBJÍMÁ?! Ale upřímně to vypadalo roztomile.. Ale! Známe se jen den! Nic si z toho nedělej!

Vzdychla jsem a sedla si do šestimístného boxu. Nějak se to uklidnilo a ostatní si také přisedli.
Zahájila se dnešní porada a nadešla chvíle, kdy Michael měl říct dnešní výdělek. Hrdě se nadechnul ,,Dnešní výdělek je velmi vysoký! Přes 190.000,- !" Rozzářily se mi oči a začali jsme oslavovat.

Dostala jsem úžasný nápad ,,Dneska vás jako pozornost podniku zvu do baru!" zvedla jsem se a šla oznámit Rachel, že může jít domů beze mě.

,,A to půjdeme jako teď hned?" přiběhla ke mě nadšená Christie. Kývla jsem a šla do šatny se převléci zpátky do svého každodenního oblečení. Měla jsem tmavě zelené uplé džíny, vínové tričko a černo-šedivý cardigan. Nic speciálního, ale stačí.

Vyšly jsme a čekaly na kluky. ,,Co tam tak dlouho dělají?!" Poskakovala okolo Chris a nedočkavě se třásla. Hned co to dořekla se kluci objevili a já mohla zavřít kavárnu.

Vyšli jsme najít nějaký bar/klub prostě cokoliv. Nechtělo se nám bloudit po městě, tak jsem vytáhla svůj mobil a vyhledala si nějaký bar. Našla jsem nějaký Bar Karma. Nebyl daleko, takže jsme vyrazili. 

Došli jsme tam a uvítalo nás zajímavé logo, hodně světel a hlasitá hudba. Bez váhání jsme vběhli dovnitř a zasedli jeden velký box. Objednali jsme si pro začátek pár piv a povídali si. Vše se zvrtlo, když jsme se s mezi sebou hádali kdo zvládne více panáků. 

Pozor! Jsem zpátky! Ještě žiju! :D Jen jsem potřebovala trochu větší pauzu, protože nebyla nálada a ani jsem neměla žádné pořádné nápady ^^ Tentokrát tu ale nejsem sama! Mám tu svoji posilu AKA @KandissBlackwood! :D Děkuji moc! :D

Rachel patří Mispulinek23.

A Jayden jednomu kamarádovi, co nemá wattpad, takže smůla! :D



KavárnaWhere stories live. Discover now