4.BÖLÜM:RÜYA KIZI

35 0 0
                                    


"Anneeeeeem yavruuum kuzuuum ne yaptılar sana güzel kızım benim."

Yaklaşık yarım saat önce gözlerimi bir hastane odasında açmış bulunmaktayım.Kolumda serum, üzerimde o iğrenç önlük ve başımda buda heykeli gibi dikilen bir adet Barlas...Resmen üçü bir arada.Hastaneye girmemle bayılmam bir olmuş ,yani Barlas Bey öyle anlatıyor bana.Beni apar topar acile taşıyıp yarama gerekli pansumanlar yapıldıktan sonra bir odada müşade altına alınmışım.Normal de yapılan pansumandan sonra beni taburcu etmeleri gerekirken,burda bu iğrenç kokulu yerde durmamın Barlas Beyciğimle tabi ki de bir ilgisi yok.Saçmalamayın..

Yavaş yavaş kendime gelmeye başladığım anlarda Barlas'ın aileme haber verdiğini öğreniyorum.Bunun üzerinden 10 dk geçmeden annem yavrusunu 12 yerinden bıçaklayıp bir köşe fırlatmışlar edasıyla feryat figan içeri dalıyor.Doğru tahmin! O ciyaklayan kadın benim annem.

"Anneciim sakin olur musun biraz.Bir şeyim yok benim.Azıcık yanmışım o kadar."

Odaya şöyle bir göz ucuyla bakıyim derken,içimdeki oha, çüş ,deve nidalarını durduramıyorum.Eee İzmirdeki akrabaları çağırmayı unutmuşsun anne! Bir dk Berkcan'ın annesi mi o?Ayyy bana fenalıklar geliyor valla.Bu kadın beni bir gün öldürecek.

"Ne demek birazcık ha ne demek birazcık.Sen ki soyulmuş domatese dönmemek için denize gittiğimiz zaman şemsiyenin altında yaşayan insansın, sırf istakoz gibi olmamak için çarşıya çıkarken güneş kremiyle aşk yaşayan manyağın tekisin ne demek birazcıcık yanmışım he!"

Sen benden bin kat daha manyaksın Öykümcüm ben hiç elalemin içinde sana böyle sıfatlar kullanıyor muyum arkadaşım?Evet belki kullanıyorum ama konumuz kesinlikle bu değil şu an.

"Abartmayın artık ya hadi bastı zaten beni burası bir an önce eve gitmek istiyorum.Lütfen!"

Diyerek en otorititer ses tonumu kullanmaya çalışarak odanın içindeki tüm aile üyelerine çippil,çippil bakmaya başlıyorum.

"Biraz daha kalamaz mısın Rüya? İyi olduğundan emin olsaydım."

Yapmaaa sakın!Burda olmaz adonislim ya.Annem ve şu şıllak arkadaşımın gözleri geldiklerinden beri ikimizin üzerinden ayrılmazken sen böyle düşünceli sözler söylersen bunlar seni direk havada kapıp bana yamarlar.Gençliğine yazık.

"Bence de Rüyacııım emin olsaydı çocuk amaan, yani emin olsaydık."

Ben senin o cııım diyerek ettiğin imalara fesat fesat gülüşüne...O kadar insan arasından niye Öyküm Allah'ım bi al git artık şunu başımdan...Ayy yok ya şuraya vurayım da..Ben ne yaparım bu zilli olmadan.Ama en azından bıraksalar da ağzını burnunu yamultsam şunun şurada nasılsa hastanedeyiz anında müdahale ederler.

"Eve gittiğimiz zaman ben seni ikna ederim iyi olduğuma Öykümcüüüm."

En samimiyetsiz ve tehditkar gülüşümü Öykümcüğüme gönderdiğime göre şimdi onlar düşünsün.Ay hatlar karıştı.Benim burdan acilen çıkış yapmam gerekiyor.Yoksa olası bir durumda beni eve değil en yakın tımarhaneye göndermeleri daha münkünmüş gibi duruyor şu an.

"Tamam tamam hadi daha fazla yormayın benim güzel kızımı ben gidip işlemleri halledeyim.Sen de hazırlan çıkalım sarım benim."

Bu adam var ya adam gibi adam canım babam benim.Nasılda kıyamaz biricik kızına.Babamın tatlış sözlerinden sonra gözlerim hastanenin tüm florasanlarını yutmuş gibi parıl parıl parlarken ,Barlas'ın sesinini duymamla deyim yerindeyse gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalıyorum.

SEN BENİM RÜYA'MSINHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin