29/5

71 7 5
                                    

9:06

Prebudím sa na pípnutie správy. Načiahnem sa za mobilom na nočnom stolíku a otvorím messenger.

William Trainer: dobré ráno :)

Vy: dobree :))

William Trainer vám zmenil prezývku na Theressa ♡

Zmenili ste prezývku William Trainer na Will ♡

Will ♡: práve som si všimol tvoju profilovku... to je orangutan?

Vy: ty debil to je panda

Will ♡: zvieratká si na profilovku dávajú len malé dievčatká. Musíme to napraviť ;)

Vy: kedy?

Will ♡: dnes nie, moja mama má oslavu. Pondelok po škole?

Vy: okej :)

Will ♡ je offline.

Chúďa panda. Ale šťastná ja. Odložím mobil a znova zaspím.

10:57

Sladko vyspaná vstanem. Zívnem a rozmýšľam čo budem dnes robiť. Brat by už mal byť doma, môžme niečo podniknúť. Vyjdem z izby a mamu nájdem stále na gauči. Včera som si nevšimla pohár vína vedľa nej. Trochu ňou zatrasiem.

"Nechaj ma spať," zamumle a pretočí sa na druhý bok. Vzdychnem a zohnem sa po pohár. Odnesiem špinavý riad do kuchyne a rovno ho umyjem. Robbie zatiaľ nikde. Urobím si raňajky, chlieb s pomazánkou a vrátim sa do svojej izby. Sadnem si späť do postele a predstavujem si, že mi raňajky do postele priniesol Will. Nie je to obyčajná pomazánka, no lievance s džemom a javorovým sirupom. Zjem raňajky a tanier odložím. Ešte chvíľu fantazírujem a potom počujem zvuk kľúča vo dverách. Vyjdem z izby a zbadám Robbieho s kufrom v ruke.

"Ahoj," pozdravím ho. Som rada že je späť. "Konečne si doma," usmejem sa.

"Nie nadlho.. idem si iba pre pár vecí a oznámiť vám jednu vec," napol ospravedlňujúco a napol vzrušene povie.

"Akú vec?" podozrievavo sa opýtam.

"Hneď sa to dozvieš. Kde je mama?" začne sa rozhliadať.

"Na gauči.. myslím, že sa opila..," poznamenám.

"Och nie, zase? Stavím sa, že má problémy v práci. Kiežby som zarábal viac ako čašník..," smutne povie a ide zobudiť mamu. Ja zatiaľ postavím vodu na čaj. Kým pripravujem čaj, mama sa dá dokopy. Sadneme si na gauč s čajom v ruke.

"Chcem vám niečo povedať," začne Robb, "sú to vlastne dve veci. Prvá - spolu s Megan sme si našetrili a budeme sa sťahovať do vlastnej garsonky. Druhá - čakáme bábätko."

Nastane chvíľku ticho, no potom zvýsknem a objímem ho. To isté urobí aj mama.

"Gratulujem! Musíme zavolať aj otcovi," radostne povie mama a rozbehne sa k telefónu. Pridám sa k gratuláciám. Som veľmi šťastná. Budem teta! Na druhú stranu ma mrzí, že sa Robb sťahuje. Bude tu bez neho prázdno. Nasleduje dlhý telefonát s otcom a na oslavu otvoríme tradičné keksíky, ktoré nám priniesol z poľska otec.

"Neviem si predstaviť, že o niekoľko mesiacov už budem to malé držať na rukách," rozplýva sa Robb, "Megan hovorí že to bude dievča, no ja si myslím že chlapec. Tak či onak, už teraz ju alebo ho milujem."

Deň prebehol v príjemnej atmosfére, mama upiekla kurča a hrali sme spoločenské hry. Mám rada takéto dni s rodinou. Rozprávame sa o všetkom a o ničom, keď mama načne.

"Kde si bola včera večer? Prišla som o šiestej a nebola si doma."

Napijem sa vody, aby som získala trochu času.

"Bola som s Carou," odpovedala som. Cara je totiž moja bývalá spolužiačka a jediná priateľka. Po jej odchode na inú školu v piatom ročníku som ostala sama a tak to je až doteraz.

"Naozaj? A ako sa má?" Mama mala Caru rada, rovnako ako ja.

"Celkom fajn, na novej škole má kopec priateľov," zaklamala som a mama to ďalej neriešila. Ako dlho pred ňou budem môcť skrývať môj vzťah?

Robb žartoval o prebaľovaní, ja som sa len smiala, no do debaty sa už viac nezapájala. Myšlienkami som bola s Willom. Aké by to bolo keby sme mali dieťa? Bol by ochotný obetovať školu v prospech rodiny? Chcel by aby sa dieťa volalo William podľa neho? Uznám že je trochu skoro na takéto otázky a vrátim sa späť do reality.

16:24

Robb si balí veci, diskutuje s mamou o financiách a práci. Ja sedím na posteli a čítam si knihu. Hlavná hrdinka je zamilovaná do chlapca inej úrovne než ona sama, no on jej lásku opätuje a skončia ako pár. Veľmi si želám aby to tak bolo aj s Willom. Čo asi teraz robí? Hovoril že jeho mama má oslavu, takže volať mu radšej nebudem. No esemeska nič nepokazí.

29/5 16:25
Pre: Will
Ahoj Will, snáď si užívaš oslavu. Prišiel k nám môj brat oznámiť že s frajerkou čakajú bábätko, takže budem teta! :) Dúfam že sa tešíš so mnou.

T.

Fake GirlfriendWhere stories live. Discover now