Κεφαλαιο III

60 3 4
                                    

Η Jaina και ο Jacen περιμεναν πολυ ωρα στην αιθουσα.Αφου ειχαν περασει πλεον 30 λεπτα και καταλαβαν πως ο Rigan δεν θα γυριζε ,ο Jacen εβγαλε απο την τσεπη του μια συσκευη ολογραμματικης επικοινωνιας και την ανοιξε.Απο αυτη ξεπεταχτηκε το ολογραμμα ενος γεροντα που φορουσε καφε κουκουλα και μανδυα.Τα μαλλια του ηταν γκριζα ,οπως και η γενειαδα του, και του εφταναν μεχρι τους ωμους.Το βλεμμα του ηταν ηρεμο αλλα σκεπτικο,λες και οι σκεψεις του τον βασανιζαν.Ο ανδρας αυτος δεν ηταν αλλος απο τον Luke Skywalker,τον γιο του Anakin Skywalker,τον ηρωα της Επαναστασης,τον δασκαλο Τζεντάι και αναγεννητη του αρχαιου αυτου ταγματος.
" Γεια σας! Λοιπον ανακαλυψατε τιποτα σχετικα με τη σκοτεινη δυναμη που νιωθουμε οτι επεστρεψε μαζι με την Αυτοκρατορια; " τους ρωτησε
" Δυστηχως τιποτα μεχρι στιγμης" του απαντησε η Jaina
" Το μονο που εχουμε να πουμε ειναι οτι ο εξοπλισμος και η οργανωση τους ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο οτι περιμεναμε.Και αυτο ειναι μεγαλο προβλημα "
" Ας μην απελπιζομαστε " ειπε ο Luke," ισως να υπαρχει ακομα ελπιδα.Παντως εχουμε βασιμες υποψιες οτι μαζι με την Αυτοκρατορια επιστρεψαν και οι Σιθ,κατι το οποιο ειναι εξαιρετικα παραξενο αφου κατα την περιοδο της επαναστας υπηρχαν μονο 2 σιθ στον γαλαξια, οι οποιοι και καταστραφεικανε.Πρεπει να ερευνησετε περισσοτερο την κατασταση."
" Εχω μια ιδεα" ειπε ο Jacen." Αφου ο σταθμος αυτος ειναι ο κυριος διαστημικος σταθμος της αυτοκρατοριας, ισως στην αιθουσα αρχειων του σταθμου να υπαρχουν πληροφοριες που ισως να αποδεικνυουν την επιστροφη των σιθ και τη σχεση τους με την αυτοκρατορια
" Ισως να εχεις δικαιο,αλλα κατι τετοιο θα ειναι εξαιρετικα επικυνδινο.Η αιθουσα αρχειων ενος τετοιου σταθμου σιγουρα θα εχει δρακοντεια μετρα ασφαλειας" ειπε ο Luke
" Στην κατασταση που βρισκομαστε δεν νομιζω οτι εχουμε και αλλη επιλογη"ειπε η Jaina.
" Ενταξει λοιπον" της απαντησε ο Luke." Εισχωρηστε στην αιθουσα αρχειων του σταθμου και υποκλεψτε οτι πληροφοριες μπορει να μας φανουν χρησιμες.Ειθε η Δυναμη να ειναι μαζι σας" ειπε και το ολογραμμα εξαφανιστηκε.
" Λοιπον φαινεται οτι εχουμε δουλεια να κανουμε,δεν νομιζεις;" ειπε ο Jacen
" Καταρχην πρεπει να μαθουμε που βρισκεται η αιθουσα αρχειων" ειπε η Jaina." Επισης πρεπει να παμε εκει χωρις να κινησουμε υποψιες."
" Πρωτα πρεπει να βγουμε απο εδω μεσα ,αγαπητη αδερφουλα"ειπε ο Jacen και με μια κινηση ενεργοποιησε το φωτοσπαθο του και με την πρασινη λεπιδα του διελυσε το μονιτορ ασφαλειας της πορτας.
" Στασου,τα ρομποτ- καταστροφεις ισως να ειναι ακομα εκει" του ειπε η Jaina ,αλλα πριν καν προλαβει να τελειωσει την φραση της η πορτα ανοιξε και τα ρομποτ αρχισαν να τους ριχνουν λέιζερ.Τα χτυπηματα των ρομποτ ισως να ηταν συντριπτικα εναντιων στρατωτων της Δημοκρατιας ή ενος μαθητευομενου τζεντάι.Αλλα σιγουρα δεν ηταν αρκετα για να διαλυσουν τον Jacen και την Jaina Solo,δυο απο τους πιο ισχυρους τζεντάι στον Γαλαξια.Λιγο πριν τον χτυπησουν τα λέιζερ,ο Jacen εκανε πηδηξε στον αερα και προσγειωθηκε στο κεφαλι του ενος απο τα δυο ρομποτ,στο οποιο εμπηξε το φωτοσπαθο του διαλυοντας το ρομποτ.Η jaina πηδηξε στην ακρη, ενεργοποιησε το φωτοσπαθο της με τη μοβ λεπιδα του ,και μετα εκτοξευσε το φωτοσπαθο προς το κεφαλι του ρομποτ , το οποιο κοπηκε και αχρηστευσε το ρομποτ.Οταν εξολοθρευτηκαν τα ρομποτ βηματα ακουστηκαν απο τον διαδρομο.Ο jacen και η Jaina κρυφτηκαν στην γωνια.Τα βηματα προερχονταν απο εναν αυτοκρατορικο αξιωματικο και 2 στρατιωτες που τον ακολουθουσαν.Απο τη στολη του ο αξιωματικος φαινοταν πως ηταν υψηλοβαθμος.
" Σκεφτεσαι αυτο που σκεφτομαι ;" ρωτησε ο Jacen την Jaina.
Τοτε εκεινη χωρις να πει λεξη με μια κινηση του χεριου της εριξε κατω αναισθητους τους 2 στρατιωτες,χρησιμοποιωντας τη Δυναμη.Τοτε ο αξιωματικος τους αντιληφθηκε και εβγαλε το μπλαστερ να τους χτυπησει αλλα δεν προλαβε ,ο Jacen το διελυσε
με το φωτοσπαθο του.Τοτε ο αξιωματικος τους ειπε:
" Τι θελετε απο εμενα ελεεινοι jedi; Δεν προκειται να σας πω τιποτα!"
Τοτε ο Jacen κουνησε το χερι του μπροστα απο τον αξιωματικο και ειπε:
" Θα μας οδηγησεις στην αιθουσα αρχειων του σταθμου!"
Τοτε ο αξιωματικος, ζαλισμενος του απαντησε:
" Θα σας οδηγησω στην αιθουσα αρχειων του σταθμου"
Και αφου οι δυο τζεντάι φορεσαν την στολη και πηραν τον οπλισμο των δυο στρατιωτων,τους οποιους κλειδωσαν σε μια αποθηκη που υπηρχε στον διαδρομο,ακολουθησαν τον αξιωματικο στην αιθουσα αρχειων.
Τελικα ,επειτα απο πολυ ωρα εφτασαν στην εισοδο της αιθουσας αρχειων.Την εισοδο φυλαγαν 5 αυροκρατορικοι κομαντος,οι οποιοι μολις τους ειδαν τους πλησισαν με τα οπλα τους ετοιμα να ριξουν.
"Αλτ!" ειπαν στον αξιωματικο." Δωσε κωδικο προσβασης ή γυρνα στο ποστο σου
Ομως ο αξιωματικος ηταν ακομα κατω απο την επιροη του κολπου μυαλου των τζεντάι που του ειχε κανει ο Jacen και δεν μπορουσε να αρθρωσει λεξη.
"Δωσε τον κωδικο προσβασης" ειπε ψιθυριστα ο Jacen στον αξιωματικο.
" vacs-789m- uip" ειπε σαν ρομποτακι ο αξιωματικος.
" Κωδικος προσβασης δεκτος ,μπορειτε να εισελθετε" ειπε ο αρχηγος των κομαντο κανοντας ακρη να περασουν.
Προχωρησαν και μπηκαν μεσα στην αιθουσα αρχειων.Εκει μεσα υπηρχαν πολλες κονσολες,οθονες και ολοπροβολεις που αντλουσαν δεδομενα απο ενα κεντρο ελεγχου στο οποιο οδηγουσε μια ψηλη ραμπα
" Οδηγησε μας στο κεντρο ελεγχου" ειπε ο Jacen στον αξιωματικο,παλι ψιθυριστα.
Ακολουθησαν τον αξιωματικο προς τη ραμπα και βρεθηκαν στο κεντρο ελεγχου.Εκει υπηρχε μια μεγαλη κονσολα και δυο στρατιωτες που φυλαγαν σκοπια.
" Αλτ" τους ειπε ενας στρατωτης απαγορευεται να βρισκεστε στο κεντρο ελεγχου,εκτος και εαν εχετε πασο"
" Να το πασο μας " ειπε ο Jacen και πυροβολησε τον στρατωτη.
Ο αλλος στρατωτης ετρεξε να ζητησει βοηθεια αλλα δεν προλαβε, πυροβοληθηκε πισωπλατα απο την Jaina.
Τοτε ο Jacen εβγαλε το κρανος του, κουνησε το χερι του και ειπε στον αξωματικο:
" Τωρα θα φυγεις απο εδω,θα πεις στους φρουρους στην εισοδο οτι επιδιορθωνουμε μια μηχανικη βλαβη,θα επιστρεψεις στη θεση σου και θα ξεχασεις οτι εγινε"
" Τωρα θα φυγω,θα πω στους φρουρους στην εισοδο οτι επιδιορθωνετε μια μηχανικη βλαβη,θα επιστρεψω στη θεση μου και θα ξεχασω οτι εγινε" ειπε εντελως ζαλισμενος ο αξιωματικος και εφυγε.
Επειτα η Jaina εβγαλε το κρανος της και ειπε στον Jacen:
" Οτι ειναι να κανεις Jacen καντο γρηγορα"
Τοτε ο Jacen εβγαλε μια μικρη ταμπλετα και την συνδεσε με την κονσολα.
" Αντιγραφη αρχειων ,10,29,60,99 ,ελα τελειωνε." ειπε ο Jacen.
Τοτε ενας απο τους κομαντο που φυλαγε την εισοδο εμφανιστικε
" Ηρθα να ελεγξω την...έι!Δεν επιδιορθωνετε μηχανικη βλαβη! Υποκλεβετε τα αρχεια! Συναργεμος!Κατασκοποι! Επαναλμβανω ,κατασκο.."
Δεν προφτασε να πει αλλα ,τον πυροβολησε η Jaina.Ομως η φωνες του ακουστηκαν και σε λιγο ηρθαν και οι υπολοιποι κομαντος.
Τοτε η Jaina σταθηκε στην εισοδο του κεντρου ελεγχου,Ενεργοποιησε το φωτοσπαθο της και με το μπλαστερ της αρχισε να πυροβολει τους κομαντος,οι οποιοι ανταπεδωσαν τα πυρα τα οποια ομως απεκρουσε με το φωτοσπαθο της.
" Jacen τελειωνε " φωναξε.
" Τωρα μισο λεπτο.Ναι επιτελους τελειωσαμε." ειπε ο Jacen και αποσυνδεσε την ταμπλετα απο την κονσολα.Τοτε πηρε το μπλαστερ του και αρχισε να πυροβολει και αυτος τους κομαντο.Ετσι ,επειτα απο λιγο οι κομαντο εξολοθρευτηκαν
" Πριν απο λιγο ειδα στα αρχεια εναν χαρτη του σταθμου.Εαν στριψουμε αριστερα θα βρεθουμε στο μηχανοστασιο και εαν παρουμε τον ανελκυστηρα που βρισκετε εκει θα βρεθουμε στην πλατφορμα που βρισκεται το σκαφος μας.Ομως επειδη πρεπει να παμε γρηγορα πρεπει να βγαλουμε αυτες τις στολες." ειπε ο Jacen.
Και ετσι εγινε.Εβγαλαν τις στολες και κατευθηνθηκαν γρηγορα στο μηχανοστασιο.Δεν υπηρχε κανεις εκει
" Φτηνα την γλιτωσαμε" ειπε η Jaina.
Ομως εκεινη τη στιγμη βγηκαν απο τις σκιες οι εφτα μαυροφορεμενοι ανδρες.Κατεβασαν τις κουκουλες τους και φανηκαν τα προσωπα τους.Ηταν προσωπα ανθρωπινα αλλα ηταν βαμμενα κοκκινα ,με πολλα μαυρα τατουαζ και μαυρα μαλλια"
" Σας περιμεναμε ,τζεντάι" ειπε ο αρχηγος τους." Που πατε τοσο βιαστικα,χωρις να γνωρισετε μερικους απο τους νεους σιθ;"
"Δεν γινεται να εισται ολοι εσεις σιθ" ειπε η Jaina. " Παντα δυο ειναι ,ενας δασκαλος και ενας μαθητης.Ουτε λιγοτεροι ουτε περισσοτεροι"
"Μα εσεις αναφερεστε στις παλιες παραδοσεις" της ειπε " Τωρα ειμαστε μονο ενας σιθ" .Τοτε αναψαν ολοι τα φωτασπαθα τους με την κοκκινη λεπιδα

You've reached the end of published parts.

⏰ Τελευταία ενημέρωση: Jul 25, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Star Wars:Return Of The EmpireΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα