PASTANE PİZZASI

171 37 31
                                    

Malzemeler:

- 5 su bardağı un
- 1 küçük paket yaş maya
- 2 adet yumurta
- 3 tane küp şeker
- 1 Bardak ılık su
- 1 Bardak ılık süt
- Bir çorba kaşığı margarin
- Bir miktar tuz

Üst Malzemeler:

Salam, sucuk, zeytinPeynir, yeşil biberKüçük çeri domatesler

İŞLEM BASAMAKLARI

1)Küçük bir kase içinde yaş maya ve 1 adet kesme şekeri 1 bardak ılık su ile karıştırın. Ardından ılık sütün içine de aynı şekilde kalan 2 küp şekeri ilave edip karıştıralım. (farklı kaselerde karıştırıcaksınız)

2) Unun ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını bu orta kısma döküp hafif karıştırın. Ardından, şekerli süt karışımını, 1 adet yumurtayı, tuzu ve margarini ilave edip yoğurmaya başlayın.

3) Hamur kıvam aldığında 15-20 dakika kadar mayalanması için dilendirmeye alın. Bu esnada üst malzemeleri dilimleyebilir, fırın ısısını ayarlayabilirsiniz. (180 derece).

4) Mayalanmış hamuru (takribi hamur 2 katı büyüklüğüne geldiğinde) tezgahınıza serip uzun rulo şeklinde getirin. Ardından minik parçalar kopartıp resimde gördüğünüz gibi hamurları açın.

5) Şekil verip açtığınız mini pizza hamuru parçalarını altı yağlı veya yağlı kağıt serilmiş pişirme tepsinize dizin. Ardından, üst malzemelerinizi yerleştirin. Son olarak 1 adet yumurtanın sarısını az miktar su ile karıştırıp hamurların kenarlarına sürün ve mini pizzaları fırına salın.

6) 180 derece fırında üst malzemeler kızarınca pizza pişmiş demektir.

AFİYET OLSUN :))

ASİ CHEF  # Wattys 2016Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon