Hoofdstuk 3: Race tegen de klok

453 16 8
                                    

Twee dagen later is het team nog steeds bezig met de zaak. Er zijn inmiddels al vier slachtoffers bekend. Marie Teeuwen is als eerste gevonden. Ze was 29 jaar. De 27-jarige Anissa de Wal is als tweede gevonden. Vervolgens kwam Claire Kennedy binnenstrompelen. De vrouw van 31 jaar heeft het misdrijf tot nu toe overleefd, maar verkeerd nog steeds in levensgevaar. Gisteren is het tot nu toe laatste slachtoffer gevonden: Hannah Nieuwehuijsen. De 28-jarige vrouw was levend gevonden, maar overleed nog voor de ambulance arriveerde. Voor het team is deze zaak een race tegen de klok. Het lijkt erop dat de moordenaar niet zomaar stopt met zijn daden, en dat zou betekenen dat er snel weer een vrouw wordt gevonden.
Daarnaast heeft het onderzoek van verschillende doktoren, psychologen en de rechercheurs (vooral Liselotte) helaas uitgewezen dat de slachtoffers een tijd lang zijn vastgehouden. Op deze plek is een slachtoffer verkracht, de rest is veelvuldig mishandeld. Voor het team is het een hele heftige zaak. De meest gruwelijke dingen worden ontdekt. Maar er worden ook bewijsstukken verzameld. Claire Kennedy heeft de rechercheurs het een en ander kunnen vertellen. Ze had het over een bunker in het bos en een hele grote, blanke man, met kort, zwart piekhaar en een dun baardje.
Fenna en Evert hebben met de ouders van de slachtoffers gepraat. Waarschijnlijk zijn de dader en de vrouwen in een café met elkaar in contact gekomen. Op het moment de vrouwen het pand verlieten, ging hij ze achterna. De vrouw werden vastgehouden, en zijn daarna (bijna) vermoord. De vraag is alleen waarom bij twee vrouwen ook een fiets is gevonden.

Rond tien uur 's ochtends zit er een man in de spreekkamer. Hij stelt zich voor als Paul van Vliet. Zijn dochter -Natalie van Vliet- had gisteravond een afspraakje met een man en niet meer thuis gekomen. De 32-jarige vrouw is gescheiden en heeft een dochter en een zoon. Het team vreest dat de man weer heeft toegeslagen. Ze zetten gelijk een zoekactie op touw om Natalie te vinden. Carla geeft het team alle opdrachten. "Liselotte, Bram, jullie gaan de weg die Natalie heeft afgelegd proberen te reconstrueren. Evert en Fenna gaan samen met een groep agenten het hele bos uitkammen. We moeten Natalie zo snel mogelijk vinden. Menno gaat naar Claire toe en gaat met haar een compositietekening van de dader maken." Het team pakt snel zijn spullen. Liselotte pakt de autosleutels en gooit ze naar Bram. "Wil jij niet rijden?", is zijn reactie. Liselotte schudt haar hoofd. "Kan niet, ik heb geen rijbewijs." Brams ogen puilen zo ongeveer uit zijn hoofd. "Jij hebt geen rijbewijs en je geeft mij commentaar op mijn rijgedrag?! Lekker ben jij!" Liselotte mompelt een zachte 'sorry' en gaat naast Bram in de auto zitten. Hij zet de radio aan, maar ondanks dat stopt Liselotte alsnog haar oortjes in. Terwijl ze luistert naar 'When I was your man' van Bruno Mars, loopt er een traan over haar wang naar beneden. Snel veegt ze hem weg in de hoop dat Bram het niet heeft gezien. Ze hoest een keer spoelt het lied door.
"Gaat het?" Bram kijkt Liselotte lief aan. "Shit", denkt ze, "waarom ziet hij alles?" Liselotte houdt wijselijk haar mond, maar Bram laat het er niet bij zitten. "Tis niet goed hoor, om verdriet zo op te proppen", zegt hij vriendelijk. Liselotte schudt haar hoofd. "Er is niets." Bram neemt er maar genoegen mee en drukt het gaspedaal wat harder in. Omdat het lied op de radio een leuke melodie heeft, trommelt hij met zijn vingers op het stuur. Hij zit zo in het nummer dat hij niet ziet dat hij in de verkeerde baan zit. Liselotte geeft snel een ruk aan het stuur. "Jezus man", roept ze kwaad, "let eens op de weg!" Van de schrik begint ze te huilen. De bezorgde Bram zet daarom snel de auto langs de weg. Hij geeft Liselotte een flesje water en deze drinkt ze bijna helemaal leeg. "Gaat het?", vraagt Bram weer. Liselotte blijft stil. Bram zucht. Waarom geeft ze nou niet gewoon antwoord? Als hij nog een keer vraagt of het gaat, geeft Liselotte eindelijk antwoord. "Sorry Bram. Ik had niet zo bot tegen je mogen doen."
Bram glimlacht en zegt lief: "Als er een goede reden voor is, mag het altijd hoor." Pas nadat hij het heeft gezegt bedenkt Bram zich dat hij best wel flirterig klinkt. Maar Liselotte schijnt het niet zo'n probleem te vinden. "Vind je het goed als we gewoon naar het PD gaan?", vraagt ze twijfelent. Bram geeft geen antwoord. In plaats daarvan start hij de auto en rijden ze in een rechte streep naar het PD waar Marie is gevonden. Haar fiets is al in beslag genomen door het NFI. Verder ligt alles er nog hetzelfde bij als een paar dagen geleden. Liselotte trekt haar witte pak aan en knielt bij verschillende plekken binnen het afgezette gebied. Bram kijkt rustig toe. Hij denkt na over hoe hij haar mee uit kan vragen. Hij wil origineel zijn, maar niet té.

Liselotte vindt geen nieuw bewijs. Samen met Bram keert ze weer terug naar het bureau.

Als er 's avonds nog steeds geen vrouw is gevonden is het team opgelucht. Misschien werd het de dader toch wat te heet onder de voegen en is hij -Godzijdank- gestopt met zijn praktijken. Alle rechercheurs gaan eerder daar huis dan normaal. Iedereen is doodop.

Als Liselotte haar fiets wilt pakken, merkt ze dat haar band lek is. Zuchtend trekt ze haar fiets uit het rek en ze wil naar huis lopen.
Halverwege haar weg rijdt er een auto langs haar. Liselotte maakt ruimte, zodat de auto er langs kan, maar hij passeert haar niet.
Als ze moet wachten voor het stoplicht stappen er ineens drie mannen uit de auto. Razendsnel lopen er twee naar haar toe. Liselotte probeert te gillen, maar ze krijgt de kans niet. Een man duwt een doek in haar mond en daardoor kan ze niets meer zeggen. De andere man doet vlug het busje open en met z'n drieën tillen ze haar in de auto. Liselotte slaat om zich heen en probeert de mannen te trappen, maar ze krijgt er een harde stomp in haar buik voor terug. Ze klapt dubbel van de pijn. Op het moment dat Liselotte bij de bus arriveert gebeurt alles heel snel. Ze wordt vastgebonden en op een stoel gezet. Daarna wordt ze geblinddoekt. Liselotte voelt een harde klap tegen haar hoofd en daarna wordt alles zwart...

Bedankt voor het lezen!

Moordvrouw: Dansen In De RegenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu