Naamsverklaring

222 14 1
                                    

LEES EERST HOOFDSTUK 37! BLADER DUS EERST TERUG!

===============================
Lova is geboren!

Hier lees je hoe ik aan de namen ben gekomen:

Lova:
Veel van jullie noemden Liv (of Olivia) als naam voor de dochter van Liselotte en Bram. Liv vind dat een leuke naam, maar Liselotte vond té korte namen niet leuk. Er moest dus nog een lettergreep bij. De naam zou eindigen op een a, want veel van jullie noemden namen die eindigden op een a. Uiteindelijk kwam ik uit op Liva, alleen dit leek teveel op Liselotte. Daarom heb ik de i verandert in een o. De o kwam namelijk ook vaak voor in jullie suggesties :)
Lova is een Scandinavische meisjesnaam, en betekent 'belofte'. Dat vond ik ook wel mooi, omdat de hoofdpersonen van het verhaal verschillende keren iets beloven.

Dide:
Dide is een vernoeming naar Khalid. Het was even zoeken naar een juiste vernoeming, uiteindelijk werd het dus Dide. Dide betekent 'oogappeltje' en dat vond ik ook wel schattig :)

Niké:
Niké spreek je uit als Nie-kee en is een vernoeming naar Niek, de biologische vader van Lova. Het is een Griekse naam en betekent 'overwinning', wat natuurlijk past bij verschillende gebeurtenissen uit het leven van Bram en Liselotte.

Daarnaast zijn er ook mensen geweest die het leuk vonden 'Kruimeltje' te vernoemen naar Niek. Vandaar dat als derde naam. Lova Nike Dide klinkt stom, dus het werd Lova Dide Niké.

Dankjewel voor jullie en veel plezier met de rest van het verhaal (de komende tijd).

X Noor

Ps. Het verhaal is bijna afgelopen, maar het vervolg is al in de maak!

Moordvrouw: Dansen In De RegenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu