Η ζωή μιας πριγκίπισσας

30 4 1
                                    

"Κυρία Σάρλοτ, ξυπνήστε. Κυρία Σάρλοτ..."  ακούστηκε η φωνή αυτής της ηλίθιας υπηρέτριας, της Μάρτας.

Μετά απο εχθές το βράδυ, το μόνο πράγμα που θέλω να ακούσω τώρα, είναι ο ήχος κατάποσης δυο ασπιρίνων για τον πονοκέφαλό μου....

"Φέρε μου πρωινό στο κρεβάτι Μάρτα, και πες να μην με ενοχλήσει κανείς για όλη την υπόλοιπη ημέρα." απάντησα, και χώθηκα ξανά κάτω απο το μαξιλάρι μου.

"Κυρία Σάρλοτ, οι γκονείς σας θέλουν να σας μιλήσουν! Είπαν οτι είναι...πολύ συμπαντικό." συνεχίζε η Μάρτα, ακάθεκτη.

Έλεος, δεν μπορεί κανείς να έχει hangover με την ησυχία του εδώ μέσα;

"Φέρε μου την ρόμπα μου, Μάρτα. Και δυο ασπιρίνες με νερό. Πες τους πως θα κατέβω σε δέκα λεπτά." μουρμούρισα, και σηκώθηκα απο το κρεβάτι.

Η Μάρτα έτρεξε να μου φέρει την μεταξωτή τυρκουάζ ρόμπα μου και να μου την φορέσει. Φόρεσα τις παντόφλες μου και πήγα στο μπάνιο.

Όπως κάθε μέρα, η Μάρτα είχε ετοιμάσει ένα μπολ με νερο, λεμόνι και μερικά αιθέρια έλαια για να πλύνω το πρόσωπό μου. Δίπλα, με περίμενε η ζεστή πετσέτα προσώπου μου, που είχε πάνω κεντημένο το μονόγραμμά μου.

Αφού πλύθηκα κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Ακόμη και έπειτα απο ένα μεγάλο ξενύχτι, και ένα επικών διαστάσεων μεθύσι, μπορούσα να πω πως μια χαρά ήμουν. Ναι, τα τεράστια αμυγδαλωτά πρασινογάλαζα μάτια μου, που είχα κληρονομήσει απο την μητέρα μου, στεφανόνονταν απο μαύρους κύκλους. Και ναι, τα σγουρά καστανά μαλλιά μου ήταν αρκετά ανακατεμένα. Όμως, ακόμη και κάτω απο την ρόμπα μου και την νυχτικιά μου, το καλλίγραμμο μου σώμα διαγραφόταν. Σμιλεμένα μπράτσα, στητό στήθος, λεπτή μέση, επίπεδη κοιλιά, μακριά πόδια και άκρα με υπέροχο γαλλικό μανικιούρ και πεντικιούρ. Τι να πω, στάθηκα τυχερή σε θέμα γονιδιών. Μαμά τοπ μόντελ, μπαμπάς πρώην αθλητής στίβου, νυν ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος. Καλός συνδυασμός.

Έβαλα λίγη αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπό μου. Η μαμά έλεγε πάντα "Δεν με νοιάζει αν είναι χειμώνας ή όχι, ο ήλιος είναι ύπουλος και κάνει ρυτίδες!". Ακολουθούσα την συμβουλή της απο μικρή. Πέρασα το πρόσωπό μου μια ελαφριά στρώση μέικ-απ, ίσα να κρύψει απο τους γονείς μου τα σημάδια της χθεσινοβραδυνής μου κραιπάλης, και έβαλα μια γενναιόδωρη στρώση μάσκαρας, ωστε να τονίσω τις μακριές βλεφαρίδες μου. Το λιπστικ θα ήταν η τελευταία μου πινελιά, αργότερα.

Απότομη ΠροσγείωσηWhere stories live. Discover now