proloog

693 12 2
                                    

Ik werd wakker van hard geklop op mijn slaapkamer deur en geschreeuw in mijn oren. Ik knipperde met mijn ogen en zag het maar al te bekende gezicht van Esther. "Kom op luilak! Het is tijd om te gaan!" Ik kreunde en trok de dekens over mijn hoofd. Esther was mijn beste vriendin en had daarom ook de sleutel van mijn appartement, maar ik begon toch te twijfelen of dat nou wel zo'n goed idee was. Ze was 20, net zo als ik, ze had zwarte haren en groene ogen die goed te zien waren door haar donkere wimpers. Ze was niet erg lang en ik stak dan ook boven haar uit, maar met haar hoge hakken aan kon ze nog wel eens de competitie winnen.

"Nog vijf minuten." Ik draaide mijn rug naar Esther toe, maar voordat ik weer comfortabel kon gaan liggen werden de dekens van me af gerukt en werd ik uit mijn heerlijke warme bedje getrokken.

"Nee, je hebt je vijf minuten al gehad." Ik wreef de slaap uit mijn ogen en keek toe hoe Esther door mijn spullen rommelde en een setje kleren voor me uitzocht. Ik wou me omdraaien om weer in bed te gaan liggen, maar werd bekogeld door een zwarte broek en een wit bloesje, plus ondergoed natuurlijk. "Hier trek dit maar aan en kom naar beneden." Voordat ik iets kon uit brengen sloeg de deur dicht en was Esther weg. Geeuwend trok ik mijn slaap T-shirt uit en begon me aan te kleden.

Ik liep mijn kamer uit en opende de deur naar de badkamer tegenover mijn slaapkamer. Ik kamde mijn haar en poetste mijn tanden. Ik strompelde, slaapdronken, van de trap en liep de woonkamer binnen waar Esther ingesloten stond tussen vier grote reistassen. Twee van mij en twee van haar. Ze tikte ongeduldig met haar voet op de houten vloer en keek op haar zilver kleurige horloge. Toen ze mij zag tilde ze twee reistassen op en duwde ze in mijn handen. Ik schrok van een toeter van een auto en was meteen klaar wakker.

Ik zocht naar de sleutels van mijn appartement, maar ik kon ze niet vinden. Ik had ze toch op het tafeltje gelegd?! Ik hoorde gerinkel aan mijn rechterkant en draaide me om naar Esther die de sleutels voor mijn gezicht heen en weer slingerde. Ik pakte de sleutels snel uit haar hand en werd uit het appartement geduwd. Ik deed de deur op slot en rende samen met Esther de trappen af. We stormde door de klapdeuren heen en rende naar een zwarte Volvo, die hevig aan het toeteren was. Esther deed de achterbak van de auto open en gooide haar tassen er in, mijne kort er na. Ik rende naar de rechterkant van de auto en stapte achter in, vlak na mij dook ook Esther de auto in. Ze zuchtte opgelucht.

"Lekker de tijd genomen." Henri keek van uit de bestuurdersstoel door de achteruitkijkspiegel naar ons, merendeels naar mijn, omdat hij wist dat ik nooit echt een ochtendmens was en het was verdomme zes uur in de ochtend! Een normaal mens is dan echt nog niet wakker hoor! Ik rolde mijn ogen en keek uit het raam. Henri was een niet al te brede en grote man, maar hij was zeker ook niet kleine. Hij is 20 en had licht bruin haar en licht blauwe ogen. Echt zo'n jongens type waar elk meisje in de klas een moord voor zou plegen, alleen maar om naast hem te mogen zitten.

"Hé, Henri. Hi, Ahren" Ahren stak zijn hand op vanuit de bijrijdersstoel als teken van groet. Ahren was een een grote en brede man van weinig woorden en was 21, een jaar ouder dus dan mij. Hij had zwarte haren die alle kanten op schoten en diep bruine ogen. Ik kon het nooit laten om hem 'grote teddy beer' te noemen, hij was er gewoon eentje, maar je kon altijd zien dat hij het niet erg vond. Hij vond het stiekem veel te leuk als ik hem zo noemde.

"Kom op rijden! Zo komen we nog te laat!" Hoorde ik Esther naast me roepen. Ze stuiterde op haar plaats en beet op haar onderlip.

"Kalm aan." Henri schakelde en reed weg. Esther had op het web een Side gevonden waar je je kon aanmelden voor een vakantie die een week duurde. Ze had me gelijk gebeld en gevraagd of ik mee wou. Natuurlijk zei ik NEE! Ik ben niet van de 'gezellig samen zijn' dingen, maar omdat ze maar bleef aandringen en dreigde me te black mailen heb ik maar ja gezegd. Het werd nog 'gezelliger' toen ik er achter kwam dat ze Henri en Ahren ook had gevraagd, joepie... Nou moet ik alleen al dit auto ritje overleven. Hoe ga ik dat straks doen als we zijn gearriveerd?!

Up To Tomorrow (Lesbian Story)Where stories live. Discover now