3.poglavlje

233 40 17
                                    

*Mikaela/Ela *
Čekam Keit ispred učionice gdje ima zadnje predavanje. Dogovorile smo se da odemo na kavu nakon predavanja.
,,Ej.'' rekla sam kada je izašla.
,,Bok, oprosti ako si puno čekala nešto sam razgovarala sa profesorom.'' opravdavala se.
,,Ma nema problema. '' rekla sam hodajući prema izlazu.
,,Poznaješ neki dobar kafić ovdije, ja nisam iz New Yorka.'' rekla mi je hodajući pored mene.
,,Znam ovdije niz ulicu je jedan u kojeg ja uvijek idem.''rekla sam. Kimnula je glavom i pratila me.

*David *

,,Davide hoćeš li sa mnom na kavu, ima jedan kafić niz ulicu gdje idem često.'' upitao me Sem nakon što je ušao u moj ured.
,,Može i onako nemam šta raditi. ''rekao sam i krenuo za njim.

*Mikaela/Ela*

Došle smo do kafića, sjele smo do prozora ovdije inače sjedimo Sem i ja kada dolazimo. Naručile smo kave i počele pričati o fakultetu. Čulo se zvonce kada se otvaraju vrata i smijeh muškaraca koji ja dobro znam,okrenula sam se i vidjela nešto neočekivano vidjela sam Davida i Sema. Šta oni rade zajedno? David je okrenuo glavu i tada su nam se pogledi spojili. Osmjeh mu je pao sa lica. Sem je primjetio da bulji negdje pa je pogledao u istom pravcu kao i David. Sem se osmjehnuo kada me vidi. Nešto je rekao Davidu pa su krenuli prema nama.

*David*

Kada smo došli očekalo me ugodno iznenađenje, tamo je bila Ela. Ne znam koliko smo samo buljili jedan u drugog,kada me trglo Semovo pričanje.
,,Idemo do one dvije cure dole.'' šta???,zašto baš kod njih. Da mu nije ona druga cura djevojka, jer ne može biti Ela ne rekla je da će me čekati, uvjeravao sam sam sebe. Kimnuo sam glavu pa smo krenuli. Kada smo došli Ela se ustala i zagrlila Sema štaaaaaa?????, zašto njega grli. Moja razmišljanja je prekinuo Sem.
,,Davide ovo je moja djevojka Mikaela.'' usta su mi pala do poda, sve moje nade su izgubljene. Ona me zaboravila. Nešto me steže u srcu, boli me vidjeti ju sa njim.
,,Pravi se da me ne poznaješ poslije ću ti sve objasniti.'' rekla mi je mislima. Kimnuo sam glavom.
,,Bok ja sam Mikaela, drago mi je.'' rekla je.
,,David i meni je.''rekao sam i rukovao se s njom. Do nas je došla ona druga cura.
,,Pa da vas upoznam dečki ovo je moja prijateljica Keit. Keit ovo je moj dečko Sem i njegov prijatelj David.'' upoznala nas je. Pa od sada Sem i ja nismo prijatelji jer mi je ukrao ljubav mog života.

Nakon šta smo se upoznali svi zajedno smo sjeli za stol. Sem i Ela su sjedili jedan pored drugoga, a ja pored one Keit. Ta me stalno promatra i pokušava dobiti moju pažnju, ali ja ne obraćam pažnju na nju ja gledam Elu koja sjedi nasuprot mene i priča sa Semom. U jednim trenutku Sem joj se približava i pokušava ju poljubiti,ali ona okrene glavu tako da ju poljubi u obraz. Sem se namršti i počne pričati sa mnom dok Ela sa Keit.

Bok 😊 😊 😊

Kasnim zar ne? Da znam ali u zadnje vrijeme sam zauzeta pa baš i ne stignem. Sory.

No da vidimo dali vam se sviđa nastavak? Ela i David su se napokon susreli. Šta mislite o Keit?

Votajte i komentirajte

Bok 😊 😊 😊

Tko sam ja? 2Where stories live. Discover now