Part 2

259 11 1
                                    


Harry's POV

Već dva sata smišljamo plan kako da uđemo u zlatarnicu. Izgleda jednostavno,ali definitivno nije.Još i u tu zlatarnicu se reklamiraju neki svjetski nakiti par dana.Imamo par dana obaviti taj posao,a to znači da će biti duplo više čuvara i alarma.To će biti u posebnoj sobi dok će u drugoj biti neka zabava za bogataše.Znate ono elegantna muzika,šampanjac. Jebeš to, uzmeš vodku i DJ-a,to je život.
"Ovako,a da mi odložimo pljačku za prekosutra,a ja idem sad vidjeti kakva je situacija? predložim na što se Louis okrene i podrži me.

"Mislim da Harry ima pravo,moramo vidjeti kako je alarm uključen,moramo provjeriti gdje su kamere da ih mogu srediti,a i moramo zaštitare 'upoznati'." Louis kaže dok mi ostali kimamo glavom,definitivno nam treba više ljudi.
"Treba nam više ljudi" kažem svoju misao na glas.

"Slažem se" odgovori Niall dok žvače sendvič,kunem se da on može pojesti više od sve nas zajedno.Dok prožvače pita "Koliko dana traje ta predstava?"

"Niall debilu to nije predstava to je izložba i traje 5 dana" odgovori mu Liam pošto je on upućen u te stvari,a Niall mu se isplazi.Svašta.

"Pa dobro danas je utorak,to znači da imamo vremena do petka.To je u redu.Sad idemo tražiti ljude."kažem nabrzinu i nastane tišina koju nakon nekog vremena Louis prekine.

"E pa možemo Zayna zvati,čuo sam da se vratio u London."

"Malik se vratio,šališ se." kaže Liam u nevjerici i nastavi buljiti u Louisa.
"Zvat ću ga,on je uvijek za akciju,a i treba nam netko tko će voziti." Louis kaže i odmah utipka Malikov broj.Malik je bio s nama u bandi,ali je morao otići u Ameriku zbog njegovog oca.Zvao ga je i Zayn je nakon dvije godine sudjelovanja napustio bandu.I evo ga opet nakon dvije godine se vraća.Otkad je otišao obavljali smo sitne pljačke zato što smo vrlo malo.Niall je vozio i gledao koliko imamo vremena dok ne dođu murjaci,Louis je sređivao kamere i ulazna vrata,a Liam i ja smo ostalo.
"Malik,pa gdje si čovječe"Louis vikne na telefon dok mi samo zakolutamo očima.
"Da,oprosti što vas prekidam."zacereka se Louis,vjerojatno neku 'rješava'.Nego,treba nam pomoć u bandi."nastavlja Louis dok mi samo čujemo neko mumljanje s druge strane.

"Super,poslat ću ti adresu,ali moraš odmah izbrisati poruku.Vidimo se stari."prekine vezu i sjedne na stolicu.
"Dobro,a pošto će biti ljudi treba nam netko tko će privući pažnju da se mi možemo provući i ući u sobu." Liam predloži i opet nastane tišina.K vragu koga bi mogli uzeti,a da nas neće cinkati.

"ZNAM" vikne glasno Niall na što ga svi pošteno ispsujemo jer nam je srce stalo.

"Znam jednu žensku,moju prijateljicu" kaže nešto tiše,a ja se zainteresiram.Nadam se da je neki komad. 
"Niall ne možemo uzet neku žensku,koja ženska je danas sposobna nešto opljačkati.Sve su neke princeze,po cijele dane si navlače fasadu na lice i onda noću šire noge okolo" Liam kaže i pogleda prema Niallu koji ga gleda kao da je ubio nekoga.Louis ga podržava kimanjem glave,a ja šutim i razmišljam.Čak i ja mislim da Liam ima pravo
"Ne ona nije takva,znam je od djetinjstva i uvijek je glumila kao prava glumica."Odgovori Niall prčkajući nešto po mobitelu.Da ne misli na Valeriu?

"Evo našao sam njezin broj,nazvat ću je,stavit ću je na zvučnik i onda ću otići po nju i doći ćemo u moj stan,a vi da ste se nacrtali tamo."
"Niall,jel zoveš Valeriu?" pitam ga.
"Da,Harry,ali pazi što radiš.Svi pazite što radite,ona mi je bitna.Molim vas" Odgovori Niall i stavi mobitel na stol.Gledam ekran i vidim njihovu zajedničku sliku i gore napisano 'Sister' sa puno srca.Na slici oboje imaju ogroman kez,vidi se da su sretni.Nadam se da se ništa nije desilo između njih jer će ono što planiram s njom povrijediti Nialla.
"Halo pederu" čujem s druge strane njezin glas i neki elektricitet prođe mojim tijelom.
"Opet spavaš" Niall se nakezi dok je pita.
"Pa nije da ću negdje otići,znaš kakvi su moji"
"I dalje vjeruju u one gluposti" Pita Niall dok se ja zainteresiram,kakve gluposti?
"Da,netko im je prilično usadio u glavu neke jebene gluposti" začudim se kad joj čujem riječnik.Izgleda da je neka luda cura.Naravno u pozitivnom smislu.Valjda.Ne znam još.
"Pa dobro" nastavi ona "Nema te dugo kod tvojih,već sam se pitala gdje si" nasmije se i opet me trnci prođu.Koji kurac?
"Hm,dobro onda se spremi za petnaestak minuta sam kod tebe i vodim te kod mene." pogleda na sat pa nastavi "Znam da su tvoji doma u ovo doba"
"Pa naravno da su doma,može ljube vidimo se" kaže i poklopi.Ljube? koji kurac?
"Niall jel bilo nešto između vas?" Liam a pita i meni dođe da ga izgrlim zbog ovoga.
"Nije,mi smo samo najbolji prijatelji" 
"Koliko ima godina?" Sad Louis pita
"16" odgovorimo Niall i ja istovremeno na što nas oni pogledaju.Zašto sam to napravio.

"Otkud ti to znaš,Harry?"

"Tako" odgovorim Liamu i nasmješim se.
"Premlada je jebote" pobuni se Louis.
"Dobro vidjet ćete je,idem ja po nju,a i pošaljite Maliku moju adresu i sve mu objasnite dok ne dođemo." kaže Niall,pozdravi nas i ode.
"Pa hajmo" kažem i vadim ključeve od auta.Jedva čekam.


Valeria's POV


"MAMA!" viknem i ona dođe u sobu pa nastavim "Idem s Niallom van.Samo da znate i ne čekajte me.
"Valeria više niste djeca,sad vam ne priliči šetati navečer sami." Ako sad neću poludjeti neću nikada.

"Pa dobro u čemu je problem,nigdje ne izlazim,debljam se kao luda zato što po cjele dane jedem i spavam.Zbog vaše naivnosti ja nemam život.Zato što su vama usadili u glavi neke jebene gluposti ja moram biti ko neka osuđnica doma.Moj izlazak je kuća-škola. Ne želim živjeti tako.Ti si možda patila kada si bila mlada i kada si se udala i žao mi je,ali ja ne želim takav život,ovo je 21. stoljeće.Nisam ja kriva što vi držite neke jebene glupe običaje iz 10. stoljeća.Pustite me na miru!" napokon kažem sve što me muči dok me ona gleda i ne vjeruje.Briga me.
"Kao prvo ne prostači" zakolutam očima "A kao drugo,dođi ranije doma,sutra je škola." Mirno kaže i ode.Ja ne mogu vjerovati,nakon svega ovoga ona samo ode.Svašta.

Okrenem se i nastavim se spremati.

***

Čujem zvono i smjeh,vjerojatno je došao pa se pozdravlja s mojim roditeljima.Brzo siđem po stepenicama  i odvučem ga vani. Igrlim ga pa krenemo.U autu me pita sve vezano za školu i tako.Odjednom stanemo sa strane i on se okrene prema meni. Nervozan je i to se vidi.
"Niall,što se događa" pitam uplašeno.
"Valeria,smiri se.Ništa nije opasno.Samo ti moram nešto reći,nešto vrlo važno" stane i ja mu dam znak da nastavi. "Uvijek si me pitala kako mogu imati tako luksuzan stan radeći kao konobar u običnom kafiću.To mi je samo posao kako bih zavarao svoje roditelje. Valeria ja sam u bandi sa još par prijatelja i mi pljačkamo sve što se da pljačkati." dok završi ja prasnem u smijeh i pogledam datum na mobitelu iako sam svjesna.Vidim nije prvi april,ljeto nam dolazi.

"Ma daj Niall,ova ti je dobra." kažem smijući se,pogledam ga i vidim da je ozbiljan i ja se naglo uozbiljim.Ma daj,Niall ne može biti u bandi,on je dobrica.
"Niall reci da se zajebavaš."
"Ne to je istina,sad idemo prema mome stanu i upoznat ćeš moje kolege." 
"Koliko dugo to traje?"
"Za nekoliko dana,pet godina"
"Pet godina?!" viknem toliko glasno da se i sama začudim. "Pa dobro i ti mi nisi mogao u pet godina to reći.Dobro razmijem da sam imala tek jedanaest godina,ali što u zadnje dvije godine."
"Shvati me molim te.Nisam ti mogao reći.To je opasno." kaže i uključi se u promet,a ja buljim u njega.
"Pa dobro onda,zašto si mi sada rekao ovo?" pitam smirenije.
"Treba nam tvoja pomoć u jednom posliću." kaže cerekajući se,a ja ga pogledam razgolačenim očima. Ma daj molim te treba im moja pomoć.Ja sam sposobna spotaknuti se i pasti poravnom tlu,a oni bi mene u bandu srtpali.Ne mogu vjerovati.Ali uvijek sam tražila neki adrenalin,nešto što će mi skrenuti misli s prošlosti.Ovo izgleda primamljivo.





MOLIM VAS OSTAVLJAJTE VOTE I PREPORUČUJTE DRUGIMA.

People change people //H.S.//CroatianTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang