13

51 2 3
                                    

Z pohledu vypravěče
Po a Opičák brzy zjistili že stín patří Shifuovi. ,,Kde je Jeřáb, nebyl náhodou s váma?" Zeptá se Po. ,,Byl." Odpoví Shifu. ,,A kde je teď?" Znovu se zeptá Po. ,,Nevím." Odpoví Shifu. Jde vidět že Opičáka i Poa tahle odpověď překvapila. ,,Já myslel že víte všechno." Řekne Po. ,,A co se teda stalo?" Zeptá se Opičák. ,,Jeřáb najednou zmizel." Odpoví Shifu. ,, Třeba si jen zašel pro sušenku." Řekne Po. ,,Po, nechci ti kazit radost ale to by jsi udělal jen ty." Řekne Opičák a Po mu věnuje uražený pohled. ,,To nebylo hezký." Řekne Po, pořád hrající uraženého.

,,Po! Podívej!" Vykřikne Opičák a ukáže na něco před ním. ,,Nepodívám se dokud se mi neomluvíš!" Odpoví Po a úmyslně se podívá jinam. ,,Po, teď vážně, podívej se tam." Řekne Opičák ale Po jen hlavou naznačí že ne. ,,Až se mi omluvíš." Řekne Po. ,,Po! Přestaň se chovat jako malé dítě!" Zakřičí na Poa Shifu. ,,Tak jo." Odpoví Po s neskrývanou nechutí tyhle slova vyslovit. ,,Po, Shifu, podívejte se tam!" Vykřikne Opičák a ukáže na stejné místo jako předtím. Po a Shifu se podívají tímto směrem a všimnou si nepatrného fialového světýlka. ,,Co to je?" Zeptá se Opičák. ,,Je to podobné tomu co jsem předtím viděl." Řekne Po. ,,A taky podobné tomu za čím šel Jeřáb." Řekne Shifu. ,,Jdeme za tím?" Zeptá se nedočkavě Po. ,,Počkej! Může to být past." Řekne Shifu. ,,To mě nenapadlo ale kdo by taky podezříval takové hezké světýlko, že?" Řekne Po. ,,Takže co uděláme?" Zeptá se Opičák

,,Jdeme." Nakonec rozhodne Shifu. Po se hned rozeběhne za statisíce lidí světýlkem. ,,Trochu zpomal." Řekne Shifu. Po zastaví a hned jak k němu Shifu a Opičák přijdou, se chystá jít dál. ,,Zastav." Řekne Shifu Poovi ještě předtím než stihne udělat krok. Po se pořádně podívá ke svým nohám a všimne si tenkého provázku. ,,Aha." Řekne Po a opatrně provázek překročí.

,,Co to asi je?" Zeptá se Po když všichni přijdou k světýlku. ,,To bych taky rád věděl." Řekne Opičák. ,,A taky to brzy zjistíte." Ozve se mrazivý hlas z druhé strany uličky.

Kung Fu Panda- The Legend Of Demon [Dokončeno]Where stories live. Discover now