ZİNAYLA SEVMEK OLMAZ

909 189 124
                                    

Zinayla sevmek olmaz. Zina ayrı sevgi ayrı kavramlardır. Sevgi, insana lezzet veren birşeye meyletmesidir. Şayet bu istek aşırı olup kuvvetlenirse aşk'a dönüşür.Ve Aşk; onsuz düşünememek, onsuz bir yeri tercih etmemek, onu karşılıksız sevmek, onu her yönüyle kabullenmek ve aşk ölümüne sevmektir. Aşk şuan günümüzdekilerin bildiği ve yaşadığı gibi değil.! Şimdi dersin öyleyse sevmek hissini neden kalbimize yerleştirmiş? Allah sana sevgi hissini zina yapasın diye vermemiş. Allah'u Teala sana sevgi hissini vermiş ama onu sevmek ve yaratıkları sevebilmek için vermiş. Allah sana helalini sevmek için sevgi vermiş.


Zinaya gelince eğer meseleye müslümanca bakarsak, zina kavramının çerçevesinin daha geniş olduğunu görürüz. İçine cinselliğin karıştığı ve aralarında nikah bağı bulunmayan iki kişi, arasındaki bakma, dokunma, kucaklama, öpme ve temasın tamamı dini kaynaklarda 'zina' olarak geçer. Toplumu, aileyi ve kişiyi temelinden sarsan korkunç bir ilişkidir. Zina bir kanser virüsü gibi insanlar arasında maalesef hızla yayılmaktadır. Müslüman evlatları ise bu illete bazen yenik düşebiliyor. Tam o sırada hak kitabımız kur'an-ı kerim imdada yetişir ve şöyle bildirmekte ayetlerini;"Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur". (İsra Suresi : 32)
"Ey Resûlüm), Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan beri alsınlar ve ırzlarını zinadan korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir. Muhakkak ki Allah, onların bütün yaptıklarından haberdardır. Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, gerdan, baş, kol, bacak ve kol gibi yerlerini) göstermesinler. Ancak bunlardan görülmesi zaruri olan (yüz, el ve ayaklar) müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar..." (Nur Suresi : 31)
Yukarıdaki ayetler erkek olsun kadın olsun bütün müslümanlara zinanın haram kılındığını bildirmektedir. Ayrıca, yine hem erkek hem kadınlara, kendilerini zinaya götürecek davranışlardan sakınmaları emredilmektedir. Yine bu ayetlerden insanı zinaya sürükleyen en önemli şeyin şehvetle namahreme bakmak olduğu öğrenilmektedir. Bu nedenle Allah Teâla, erkek kadın bütün müminlere gözlerini haramdan sakınmalarını, yani namahreme bakmamalarını emir ve tavsiye buyurmuştur.Bakış zinanın başlangıcıdır. Bunun için gözü korumak mühimdir, "Bakıştan ne olur" diyerek bu konuda aldırmazlık gösterenler sonunda büyük felaketlerle karşılaşırlar. Kasdi olmayan ilk bakıştan, kişi sorumlu tutulmamıştır. Fakat tekrar tekrar bakmak yasaklanmıştır. Bu konuda Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmaktadır: "Birinci bakış, sana ama ikincisi aleyhinedir." Yabancı erkek ve kadınların birbirine göz kırpmaları, kadının gözlerini süzmesi, gözlerin zinasıdır.

Şurası unutulmamalıdır ki; şehvetle bakışın "zina" olarak ifadesi hakiki manada cinsi temasla meydana gelen zina olmayıp, belki zinaya götüren en önemli sebeplerden biri olduğunun anlatılması sebebine bağlıdır. Bunun için "göz ve dil zinası" olarak bildirilen durumların "hakiki zina" ile bir tutulması mümkün değildir.Zina o kadar korkunç bir ilişki. Maalesef şuan günümüzde nikahsız iki kişi birbirini sevmek iddiasıyla zina da bulunuyorlar. Bunu çok iyi bilmemiz lazım ki hepimizin kaderi yani evleneceğin kişi bellidir. Onu yanlız duayla ahlakını ve huyunu değiştirebilirsin.Artık günahlar o kadar çok işleniyor ki artık toplum bunu normal karşılıyor. Oysa ki Allah'u Teala Kur'anın da bunu diğer ayetler gibi bize En'am süresiyle açıklamaktadır: "(Zina ve livata) gibi fuhşiyata;açık olanada gizli kalana da (bulaşmak bir yana) yaklaşmayın."
Bu ayeti kerimede açık fuhuştan kast edilen;zinadır. Gizli fuhuş ile kast edilen ise öpmek, dokunmak ve bakmaktır. Nitekim bu konuyla peygamber efendimiz(s.a.s) şöyle buyurur: " Her ademoğlu için zinadan bir pay vardır:Gözler zina eder, onların zinası bakmaktır. Kulakların zinası dinlemektir. Dilin zinası konuşmaktır. Eller zina eder, onların zinası tutmaktır. Ayaklar zina eder, onların zinası kötü yerlere yürümektir. Ağız zina eder, onun zinası öpmektir. Kalp arzular ve temenni eder, ferc ise bunu ya doğrular,yada yalanlar." (Muttefekunaleyh)
Şuan ki muhammed ümetti daha önce ki kavimlerin helak'a sebebiyet veren bütün günahları barındırıyor. İşte zina Lut kavminin helak sebebi.! Bizimde helak sebebimiz olmaması için çokça tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Eğer tövbe etmeyip günaha devam edersen büyük bir azap seni bekliyor. Yani zina edenler, cehennemde cezalarını çekecekler.Onlar, azaplarını ve cezalarını bir vadide çekerler. Cezalarını çekecekleri yer öyle bir kuyudur ki, o kuyunun ağzı açılınca onun kokusundan dolayı cehennemlikler çığlık ederler. Bunu musa(a.s) ve Allah'u Teala arasında geçen diyalogla açıklayalım. Anlatıldığına göre musa (a.s) Allah'a, "Ya Rabbi! Zina edenin cezası nedir? diye sordu. Allah(c.c):" ey musa! Ona ateşten öyle bir sırh giydiririm ki şayet o zırh, büyük bir dağın üzerine konulmuş olsa onu küle çevirir. "diye vahyetti. İşte zina öyle korkunç ve tüyler ürpertici bir günahtır.

Zina üç büyük ilahi dinde de yasaklanmış.Hal böyle olurken yani bunu bilipte bu büyük günaha yeltenmek en büyük ahmaklıktır. Ve de senin içinde elem verici bir hastalık hükmündedir.Günümüzde maalesef insanlar arasında normal bir şekilde karşılanıyor ve yadırganılmıyor. Hatta bu büyük günahı öylece benimsiyorlar. Aslında hem dinimizde hemde örf ve adetlerimizde zinaya yer yoktur. Bizim bir müslüman olarak bütün azalarımızı zinadan ve kötü şeylerden uzak tutmalıyız. Peki insan sevgili olmadan yani zinaya girmeden nasıl evlenirler? Bu soruya cevap peygamber efendimiz döneminde en iyi şekilde görebilir ve öğrenebilirsiniz.Bu ahirzamanda zor ama imkansız değil! Eğer cehennemde yanmak istemiyorsanız zinadan uzak durun..!

Sevgili okuyucular!
Yazdığım makalede zina hakında bilgi vermek ve günümüzde normal karşılanan bu büyük günah aslında insanları helak'a götürecek bir olay olduğunu kur'an ve sünnetle ispatlamaya çalıştım. İnşallah faydalanıp, yaşamımıza geçirmek dileğiyle vesselam.
Düşüncelerinizi yoruma katarsanız sevinirim.! ☺

DAMLADAN DERYAYAWhere stories live. Discover now