Bölüm 16

6.5K 405 16
                                    

Artık rahat rahat bölüm yayınlayabilirim. Sınavlar falan hepsi geçti gitti, internete rahat rahat girebiliyorum. Sınava giren İnşallah istediği puanı alır. Emeklerimiz boşa gitmesin.

Neyse gelelim hikayeye... Bundan sonraki bölüm düğün var :) Beklentinizi düşürmemek için üstünde baya çalışıyorum. İki gün sonra yayınlarım. Şimdiden söyleyeyim o bölüme rekor beğeni ve yorum istiyorum :) :) :) Umarım bu bölümü beğenirsiniz...

İyi okumalar...

Sevgilerimle :) :) :)

02/07/2016

........................................

''Ben diyorum ki kına geçesi böyle geleneklere uygun olsun ama eğlence kısmını abartalım biraz. Bir kere müzik hiç durmayacak halaylar, çiftetelliler sabaha kadar sürsün sonra büyükler uyumaya bizde eğlenceye gidelim.''

Eylül çattığı kaşlarıyla Masal'ı dinliyordu. Evlenecek olan Misal iken her şeyle ilgilenen fikir yürüten Masaldı.

''Masal sen böyle konuştukça benim seni kimseye veresim gelmiyor. Sen bu gidişle hiç evlenmezsin.'' Masal daha önceden olsa annesinin bu sözlerine kızıp sonra da küserdi. Çünkü haklı bulurdu ama artık bir sevgilisi vardı. Ve Anıl evlenmeye kendisinden daha meraklıydı. Masal evet dese hemen yarın evlenirlerdi.

''O gün gelsin de bekleyip görelim.'' Göz kırparak gülümsediğinde Eylül şüpheyle kızını inceledi. Bunda bir haller vardı da emin değildi. Emir den sonra çocukların üzerine ayrı düşer olmuştu. Odada ki ayı ve kurumuş gülleri sorduğunda geçiştirmişti ama bir daha eline öyle bir fırsat geçtiğinde konuşana kadar bırakmayacaktı işin peşini.

''Neyse annecim şimdi Masal'ın daha olmayan düğününü bırakıp iki hafta sonraki düğünüm hakkında konuşabilir miyiz?'' bir an kendini Masal gibi hissetmişti. Kıskançlıkta bu aralar onu bile geçmişti. Özellikle ailesiyle ilgili olanlarda.

''Ben çıkıyorum bu konuşmalara daha fazla dayanamayacağım.'' Demir eliyle tişörtünü silkeleyerek kalktı yerinden. Bütün gün kadınların konuşmasını dinlemişti daha fazla dayanamayacaktı. Bir kızı gidecekti diğer kızının da bu kadar hevesli olması canını çok sıkmaya başlamıştı.

Naz Hanım Demir'in gitmesinin ardından gülerek torunlarına baktı.

''Sonunda babanızı kaçırttınız.''

Esma Hanımda dünürüne katıldığını belli edercesine başıyla onayladı. Bütün kadınlar toplanmış gün gibi bir şey yapıyorlardı. Diğer yandan da iki hafta sonra ki düğün için eksikleri konuşuyorlardı.

Ada annesinin yanından kalkıp Masal'ın yanına gitti.

''Anıl' dan evlilik teklifi falan varda bizim mi haberimiz yok? Ne bu sevinç?'' Masal büzdüğü dudaklarıyla başını iki yana salladı.

''Yok ya sadece Misal'e üzülüyorum ya üzüntümü böyle gizlemeye çalışıyorum. Bizim daha o aşamaya gelmemize çok var yani.''

Ada gülümseyerek sarıldı arkadaşına. Masal ve Misal onun en yakın arkadaşları ve görümceleriydi. Masal'ın ne kadar üzüldüğünü anlaması çok zordu. Doğduklarından beri beraber olduğu kardeşinden ayrılacaktı. Misal ve Yağız evlendikten sonra bir süre Yağız'ın ailesiyle birlikte yaşayacaklardı daha sonra kendi evlerine çıkmayı düşünüyorlardı.

Abisiyle çok sıkı fıkı olmasa da onun evlenmesine hem seviniyor hem üzülüyordu artık onun evde önemseyeceği ilk kişi karısı olacaktı ama aynı evde olacakları için fazla takmıyordu. Emir bile dün gece konuşurlarken Misal'in hala evleneceğine inanamadığını söylemişti.

AŞK'sın Sen Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin