Saldır Selami Saldır

54 2 0
                                    

Millet, burada yazdığım her şey gerçektir.Çünkü bu bölümden sonra uydurduğumu düşünebilirsiniz. (kjhgfd)

Kurban bayramının 2. gününde babamın kapısı çalındı.Gelen adam babamın can dostu Selami, namıdeğer Saldır Selami.Maşallah, adam 20 liralık çikolata ve 2 kilo kurbanlık et getirmiş, babamın arkadaşlarının parası da bir başka oluyor.

Saldır Selami böyle 1.75 boyunda, esmer, 45 yaşlarında bir hanzo.Hanzo diyorum ama tipinden diyorum, ki adam batı topraklarında büyüdüğü için çok ileri görüşlü biri.Üstünden başından hiç zengin olduğu anlaşılmaz, çok mütevazi bir adamdır.Durmadan gülümser, esprileri art arda patlatır, hiç eşkiya taraflarını göstermez çocuklara ve karşı cinse, oysa erkeklere karşı çok acımasızdır kendisi.

Bu çok sevgili Selami, film gibi bir adam.Almanya'da doğmuş büyümüş müslüman bir Türk.Müslüman ama Katolik dersleri falan almış, din konusunda bayağı bilgili, hatta lisedeyken Alman Müslümanların imamı falan olmuş, sonra Türkiye'ye gelip de buradaki cemaatçileri görünce kendini karıya kıza vermiş, caminin kapısını unutmuş bir amcamız, Saldır Selami.

Ona Saldır Selami dememizin bir sebebi var tabii ki.İlk olarak, karısının kardeşleri Amasya'da tefeci, olur mu olur, daha 3 ay önce birini vurdular biliyorum yani.Bu da serbest tefeci, birilerine saldırmadan tek günü geçmiyor, aylık bir kafa atma kotası var, onu dolduramazsa hayattan kopuyor, bitiyor adam.

İşte, Saldır Selami'nin bazı olayları;

*Fenerbahçe Maçında Adam Sikme

Selami amca, karısı, karısının kız kardeşi, bir de 3 tane Alman arkadaş Fenerbahçe'nin maçına gidiyorlar.Yan yana diziliyorlar, sıralama şöyle, üç tane küfürbaz Beşiktaşlı, yanlarında Selami amcanın karısı ve arkadaşı, Selami amca ve Almanlar.

Maç başlıyor başlamasına da, bu Beşiktaşlılar çok küfür ediyor, Selami amca dalacak ama Almanlar var diye dalamıyor, ama çok sinirleniyor, sinirden titrer vaziyette ayakta izliyor maçı.Tam 60. dakikada aklına müthiş bir fikir geliyor, karısına omuz atıyor, karısı arkadaşının üstüne, o arkadaş da küfürbazların üzerine düşüyor.O kargaşa içinde ne olduğunu anlamayan Almanlar etrafa boş boş bakınırken Selami yerinden fırlıyor, üst kata çıkıp hala yerde olan küfürbazların üzerine atlıyor ve onları bir güzel dövüyor.Bu olaydan sonra adı, ''Müthiş Atlayış''a çıkıyor Alman dostlar arasında.

*Keserim Lan Seni

Selami amca ve karısı trafiğe takılıyorlar.Öndeki kamyonet mi ne tıkıyormuş trafiği, bir de karı gibi çekilmiyormuş yoldan.Sonunda tepesi atan Saldır Selami, bütün uğraşlara rağmen arabadan fırlıyor, üzerine paltosu, kafasında beresi ile tazmanya canavarı gibi kamyonetin yanına uçuyor.Şöför kapısını açıyor, tam kamyonet şöförüne dalacakken adam arka koltuktan satır gibi iki metre bir bıçak çıkartarak Saldır Selami'ye, ''KESERİM LAN SENIII!'' diye bağırıyor ve indiriyor satırı Selami'nin sol omzuna.

Saldır Selami'nin verilmiş sadakası varmış, sadece paltosu yırtılıyor.

*Saldır Yavrum, Saldır Çocuğum

Bir de Saldır Selami'nin iki tane çocuğu var.İkisini de tanıyorum, biri 16 yaşında ve kız, diğeri ise 20'li yaşlarda bir erkek.Aslında çocuklarına çok düşkün olan Saldır Selami, oğlu konusunda çok dertli.O çocuğunun iri yarı, 16 kaplan gücünde olmasını isterdi ama Doğukan abi (sanırım adı bu) hiç öyle biri değil.İnce yapılı, kavgadan nefret eden, ılımlı bir çocuk.Kız ise biraz garip.İri yarı, kibar ama sinirlenirse dünyayı yakar, koydu mu yerin 7 kat dibine gömer, ben onda o potansiyeli gördüm yani.

Oğlunu küçük bir mafya yapamayacağını anlayan Saldır Selami, kızı Berke'ye yöneliyor, kızı 8 yaşındayken kareteye, 13 yaşındayken de yakın dövüş kursuna yolluyor, bir de birebir ders veriyor kıza.Verdiği öğütler zaten dillere destan, buyurunuz;

-Mesela, ben sana araba alacağım ya 18'inde, eğer kaza falan olur da birine arabayla çarparsan ve kavga çıkarsa asla koltuğunda oturmuyorsun, al arka koltuktan sopanı, çık dışarıya, dal adamlara, saldır Berke, saldır çocuğum.

-Biri laf mı attı, hemen tutup omuzlarından kafayı vuruyorsun, kalabalıklarsa ara beni, ben gelir ebelerini sikerim kızım.Biri mi elledi, başla küfüre, zaten afallayıp özür dileyecektir, eğer yapmazsa saldır Berke, saldır çocuğum.

-Bak, eğer biriyle kavga edersen baktın senden iri, merdiven kenarına çek, sonra vur göğsüne yuvarla merdivenden aşağı, eğer geri gelirse elinde ne varsa onunla dal yavrum, saldır Berke, saldır çocuğum!!

Zişansal ŞeylerWhere stories live. Discover now