Party time.

9.7K 332 23
                                    

"Becco,to nedám."vzdychnu jí do mobilu.
"Dáš!"skoro křikne.Právě tu chodím po pokoji a mačkám v ruce prášek na spaní.
"Ale Becco..."
"Buď to uděláš a přijdeš nebo si zůstaň doma."zasměje se a típne mi to.
"Tak dík."řeknu,i když vím,že to slyšet už nemohla.Ještě párkrát se projdu po pokoji a pak se konečně odhodlám.

Sejdu potichu schody a nakouknu do obýváku.Táta sedí na pohovce a kouká na televizi.Před sebou na stole má nedopitou skleničku se zlatavou tekutinou,na kterou se zaměřím.Jako na zavolanou mu začne v pracovně zvonit telefon.S tichým zabručením se postaví a já rychle vběhnu do kůlny,která je pod schodami.Chytím všechny košťata a mopy,které jsou kolem mě,aby nespadala a když kolem kůlny projde táta a zmizí v pracovně,vylezu.

Doběhnu do kuchyně,kde najdu hmoždíř,ve kterém prášek rozmělním.Přitom sleduju,jestli nejde táta.Nechci mu vysvětlivat,proč tu v půl sedmé večer rozmačkávám prášek na spaní v hmoždíři.Přísahám,že jestli to nevyjde,osobně si Beccu podám.Když jsem s výsledkem spokojená,pomalu to přesypu na lžíci a přiblížím se ke svému cíli.

Rychle to všechno nasypu do tekutiny a zamíchám.Vyleká mě,až otevírání dveří od pracovny.Rychle zaběhnu do kuchyně a vložím hmoždíř i lžíci do myčky.Zrovna,když myčku zavřu,vejde do obýváku táta.Opřu s pravou rukou o linku a dělám,že se protahuju.Važně nenápadné.
"Děje se něco?"zeptá se mě.
"Ehm ne.Jen jsem si přišla pro pití."řeknu a vyndám si sklenici.

Táta si sedne zpět na své místo a dopije zbytek svého pití.Pomalu upíjím ze své vody a sleduju,jak si táta každou chvíli promne oči a zívne.
"Asi si půjdu lehnou."podívá se na hodinky a usměje se na mě,než se zvedne.Dopotácí se z obýváku ven a když uslyším prásknutí dveří,vyběhnu znova nahoru do pokoje.

Jsem strašná dcera,za tohle skončím v pekle.Dlouze vydechnu a převleču se z mých tepláků a tílka do uplých šatů,které jsem před tátou radši schvávala.Konec konců,jsou dost krátké.Vlasy si vyžehlím žehličkou a nechám rozpuštěné.Opět se moc nenamaluju,jen řasenku a světlé stíny.

Vezmu si černou kabelku,do které dám mobil a klíče a do druhé ruky si vezmu bílé boty na vysokém podpatku

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Vezmu si černou kabelku,do které dám mobil a klíče a do druhé ruky si vezmu bílé boty na vysokém podpatku.Podívám se na čas a zjistím,že mám ještě 30 minut k dobru.Seběhnu schody a vydám se k tátovi do ložnice.Pomalinku nastevřu dveře a vejdu dovnitř.Táta je svalený na jedné straně postele a v klidu oddechuje.Přikryju ho a dam mu pusu na čelo.
"Omlouvám se tati,mám tě ráda."zašeptám.Otočím se a jsem na odchodu.

****

K Becce domů to mám tři ulice.Je teplo a světlo,takže jdu pěšky.Nevím,co mám od tý oslavy čekat.Hodně lidí,chlast?Každopádně,tohle je moje první party vůbec,tak doufám,že se nijak nepokazí.

Už z dálky slyším hudbu a když se k ní blížím blíž a blíž,je hlasitější.Ale ne tak moc,aby nebudila sousedy.I když neni tak hlasitá,vadilo by mi to,být jejich soused.Je to menší dům,než ten náš,ale i tak je dost velký.Jdu po kamenné cestě a skončím u dveří.Mám zaklepat nebo vejít?Žďuchnu do nich a samy se otevřou,takže si oddechnu.Stejně by mě klepat nikdo neslyšel.

Bad Boys, Good LipsKde žijí příběhy. Začni objevovat