33.6K 1.6K 261
                                    

2. fejezet:
K é t   ó r a   s z a b a d s á g


Miután Nate egyedül hagyott a szobámnak nevezhető helyiségben, úgy döntöttem, hogy kihasználom a puha matrac nyújtotta nyugalmat meg kényelmet, és alszom egy jót. A szundításom olyan jól sikerült, hogy csak másnap ébredtem fel arra, hogy az a seggfej bevágja az ajtót.

A forró napsugarak besütöttek a szobába, amikor lassan kinyitottam a szememet, és ülő helyzetbe tornáztam magam. A karom hihetetlenül zsibbadt, mert egész éjszaka ki kellett nyújtanom a fránya bilincs miatt.

Elég ramatyul nézhettem ki, Nate idegesítően széles mosolyából ítélve, amikor rám pillantott.

- Hogy aludtál, aranyom?

- Fekve - válaszoltam szűkszavúan. Kócosabb voltam, mint valaha, plusz jobb, ha nem írom le, hogy milyen reggelente a hangom.

- Csak nem bal lábbal keltél fel? - jött közelebb az elrablóm, kezében a bilincsem apró kulcsát szorongatva.

- Próbálj az ágyhoz bilincselve aludni - forgattam a szemem, miközben ő lehuppant mellém a matracra.

- Hidd el, már túlestem rajta - ajkán apró félmosoly játszott. Köszi az infót, de erre inkább nem lettem voltam kíváncsi! - De nem ezért jöttem. Enned kell valamit reggelire!

- Nem vagyok éhes - vontam össze a szemöldökömet.

- Szerintem tegnap ezt már megbeszéltük - mordult fel hirtelen. Ha valami nem úgy ment, ahogy azt ő eltervezte, rögtön összeugrott a szemöldöke. - Inkább éhen akarsz halni? Mert azt is könnyen megoldhatjuk!

- Először akarok egy jó zuhanyt, valami tiszta ruhát és egy fogkefét - már makacsul össze akartam fonni a karjaimat, de a bilincs megakadályozta.

- Úgy gondolod, hogy ez egy szálloda?!

- Lehetne - vontam vállat.

- Lehet tényleg jobb lett volna leütni téged abban a nyamvadt sikátorban, és otthagyni! - sóhajtott egy nagyot és villámgyorsan eloldozta a bilincset az ágytól, felkelt mellőlem és újra a hátam mögé kötözte a kezeimet. Megragadta a karomat és felhúzott az ágyról, a hideg ujjainak érintésétől libabőrös lettem.

Nate kivezetett a szobából, és egy helyiséggel arrébb újra belökött egy ajtón. Ez a szoba hatalmas volt, világosszürke falakkal, amit itt-ott egy sötétebb csíkkal törtek meg; az ablakok előtt fekete sötétítő függönyök lógtak az ezüst karnisokon. Középen egy hatalmas ágy terpeszkedett, rajta bevetetlen, szintén sötétszürke ágyneművel. Ezen kívül az egyetlen berendezés egy hófehér éjjeli szekrény és egy színben megegyező asztal volt a sarokban, mellette egy székkel. Az éjjelin legalább kettő pisztoly pihent az apró olvasólámpa mellett. Az ággyal szembeni tolóajtón egy óriási tükör kapott még helyet, ami a mögötte nyíló gardróbba vezethetett.

Meztelen talpamnak szinte kényeztető volt a puha szőnyeg, mikor átvágtattunk a helyiségen egy másik ajtóhoz, ami egy óriási fürdőszobába nyílt. Komolyan, szerintem a fürdő magában akkora volt, mint a Jersey-i apartmanom! A fehér és arany szín dominált; a hatalmas, ellipszis alakú mosdókagylók - mert kettő volt -, kiemelkedtek a hófehér márványpult szintjéből, felettük arany csapok kaptak helyet. Az ablak melletti sarokban egy hatalmas kád terpeszkedett, a másik oldalon pedig üvegfallal elhatárolt zuhanyzó, szintén arany zuhanyrózsával.

Szerintem csak ez az egy szoba került annyiba, mint hat évnyi fizetésem.

Nate megállított középen, de mivel elkezdett az egyik szekrényben kotorászni, én úgy döntöttem, hogy leülök a kád szélére.

Drogbáró | ✓Where stories live. Discover now