Lángoló Torony

2.4K 160 9
                                    

Ismét a SHIELD bázison voltunk, és én megint egy tárgyalóban ültem. Kezdtem már kicsit unni, hogy mindig tőlem akarnak mindent megtudni. Eközben elvileg már egy rakás viharost begyűjtöttek, akik valószínűleg jobban értesültek a jelenlegi helyzetről, mint én. Bár tény az is, hogy tőlem volt a legkönnyebb minden fontos infót megszerezni. Már persze, amiről tudtam.

- Van még esetleg valami Önnel kapcsolatban, amit elfelejtett megemlíteni? - kérdezte Fury szárazon. Eléggé ideges volt, már ahhoz képest, amilyennek eddig bármikor láttam.

- Mint például? - kérdeztem vissza, tettetve, hogy nem értem, mire céloz.

- Mint például a havas incidens. Önnek köszönhetően Rogers kapitány órákra eltűnt, és csúszott az egész visszatérés. Ezalatt bármi történhetett volna. Küldhetett volna a Vihar erősítést például. Arról nem is beszélve, hogy minden igyekezetünk ellenére egy szállítórepülő elhagyta az állomást.

Hát ez remek.

- Nincs - hazudtam szemrebbenés nélkül.

- Biztos ebben? - hajolt bele az arcomba komoran. Nyeltem egyet.

- Aha.

Elmesélhettem volna neki is azt, amit Rogers-szel már megosztottam, de nem éreztem azt, hogy az ügy szempontjából jelentősége lenne.

- Jó - távolodott el egy kicsit engedve a szigorból, és járkálni kezdett. Fel-alá. Na még mi van?

- Igen? - sürgettem kicsit. Már nagyon szerettem volna lezuhanyozni, és enni valamit. Felém fordult.

- Információra van szükségünk.

- Már mindent elmondtam.

- Ismerős Önnek az a kifejezés, hogy Lángoló Torony?

Pislogtam egyet. Próbáltam leplezni a meglepetésem, sikertelenül.

- Honnan hallott róla?

- Az egyik laboros számítógép letörletlen fájltöredékéből bányászták ki az informatikusaink. Szóval?

- Igen. Ismerős.

- És mi az? - kérdezte rögtön.

- Egy projekt - magyaráztam elgondolkodva - De nem értem, miért volt még mindig a gépen. Az a projekt altatva volt már akkor is, amikor még viharos voltam.

- Mit tud elmondani róla?

- Mindent. De legfőképp azt, hogy nélkülem nem működik.

- Honnan ilyen biztos ebben?

- Mert a Főnix Dala kell hozzá.

- Értem - bólintott, de láthatóan nem volt meggyőzve - És mi ez?

- Elterelés.

- Miről?

- Bármiről. Viszont minden próbálkozásunk ellenére sem sikerült egy percnél tovább fenntartanom a sárkányt, ezért altatták a projektet. Egy perc talán egy kis tűzijátékra, meg riogatásra elég, semmi többre. A lényege az lett volna - kezdtem bele a hosszabb magyarázatba - Hogy egy felhőkarcoló speciálisan átalakított tetejéről leirányítom a sárkányt a városba, és rendezek egy kis felfordulást. Amíg mindenki velem van elfoglalva, addig ők a város másik végében csinálnak valamit - bármit. Aztán amikor azzal végeztek, akkor elmenekítenek a tetőről. Nagyjából ennyi.

- Mi volt akkor a terv? Miről tereli el a figyelmet?

- Hm... - elgondolkodva ráncoltam össze a homlokom - Nagyon fájt a foguk valakire az egyik SHIELD börtönben - megelőztem a következő kérdését - Nem, nem tudom, kire.

Amerika Kapitány: Lángoló ToronyWhere stories live. Discover now