~Teşekkürler Meriç~

2.1K 97 13
                                    

  Multimedya: Meriçin ve Hira'nın anne-babaları

---- ----
Aras'dan
----- ----
    Ne yapmam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yok. Saatlerdir öylece düşünüyorum. Hira bu okuldan gideceğini söyledi. Gitmemesi için bir yol mu aramalıyım? Yoksa unutabilmek için gitmesine izin mi vermeliyim? Evet onu unutmaya karar verdim. Eğer gitmezse unutamam tabii ama hislerimi, ona karşı duyduğum bu saçma ilgiyi unutabilirim. Unutacağım. Hem o benim sevgilimin neredeyse en yakın arkadaşı. Böyle bir şey düşünmeyeceğim. Hira, Meriçi seviyor. Ona farklı bakıyor, bana baktığı gibi boş değil. Duyguyla bakıyor. Aralarından çekileceğim. Ama gitmemesi lazım. Evet, gitmeyecek. Buna izin vermeyeceğim. Bir yolunu bulup kalmasını sağlayacağım.

Hira'dan
---- ----
    Dün Aras'la tatsız şeyler yaşadığımız için veda da etmedim. Sadece kuru bi 'görüşürüz' dedim. Sebebini bilmediğim bir şekilde bu sinirlerimi bozuyor. Her ne yaşamış olsak da en azından sarılmalıydım. Neyse böyle olması gerekiyormuş, böyle oldu.

    Melisle sarılırken ağladı. Kısa zamanda çok şey yapmıştık. O bizde kalmıştı, ben onlarda kalmıştım, eğlence merkezlerine gittik vs.. Bunları düşünüyor olmalı ki Melis daha çok ağladı. Benim de gözlerim dolsa da ağlamadım. Sürekli görüşeceğimizi söylesek de bunun olmayacağını daha doğrusu olamayacağını ikimizde biliyorduk. Çünkü İstanbuldaki tüm varlığımızı satıp,Amerika'ya taşınacaktık. Hem de bugün.

    Gruptaki diğer herkesle de vedalaştıktan sonra Meriçi aramak için okulu gezdim ama bulamadım. Numarası da yok ki arayıp söyliyeyim. Tam okulun kapısından çıkacaktım ki 'görüşürüz' diyip telefonu kapatarak yanıma geldi Meriç. "Ben gidiyorum görüşürüz" diyip sarılmak için uzanmıştım ki suratındaki pis sırıtışı görmemle durup geri çekildim ve kendime hakim olamayarak aklımdan geçenleri "Gitmem seni çok mu mutlu etti. Temelli diyorum. Sonsuza dek gidiyorum?" şeklinde dile getirdim. Sırıtışını yüzünden silmeyip "Hiç bir yere gitmiyorsun bücür" dedi. Söylediği bu şeye alayla gülerken bir yandan da "Hı hı. Evet evet. Aynen öyle" gibi şeyler söylüyordum. Ciddi bakışları sayesinde yavaş yavaş sustum ve "Meriç görüşürüz. Benimle dalga geçmeye çalışma" diyip arkamı dönmüştüm ki elinin bileğimi kavramasıyla tekrar arkamı döndüm. İnsanların benim bu bileğimle derdi ne acaba. "Hira ben ciddiyim. Babam babanla ortak oldu. Biraz önce görüşmedeydiler. Baban seni arayıp söyleyecekti ama ben olduğum için gerek kalmadı." duyduklarım üzerimde şok etkisi yapmışken. Bi anda kahkaha attım ve Meriçin boynuna atladım. O da şaşırmış olacak ki ilk bi dursa da çok geçmeden kolları belimi kavradı. "Meriç çok teşekkürler." diye mırıldandım. O da gülerek "Her zaman" dedi bilmişçe.
    
    Boynundan ayrılıp kolundan tuttum ve bahçedeki bankta oturan bizimkilerin yanına çektim. Neşeyle "Gitmiyorum." dedim. Hepsi bi an şaşkınlıkla bana bakarken Melis ayağa kalktı ve sımsıkı sarıldı. Hemen karşılık verdim. Sudenin araya girmesiyle Melisten ayrıldım ve Sudeye sarıldım. Melisin dolu gözlerini görmemle Sudeden de ayrıldım. "Off gitmiyorum işte. Sarılma faslına girmeyelim" dedim. Atakan ayağa kalkarak "Çok korktum be kanka, gitcen diye" diyip sarıldı. Ben de ona sarıldım. Birden beni döndürmeye başlıyınca korku dolu kahkahalar attım. Bahçedeki bir çok göz bize döndü. Kahkahalarımın arasından "Atakan yeter. Atakan indirr" diye tısladım. İndirdiğinde başım döndüğü için en yakınımdaki şeyden tutundum. Peki o şey ne? Aras. Küslüğümüzün uzun sürdüğünü düşündüm. "Surat mı asıcaz böyle birbirimize." dedim. Suratında oluşan gülümsemeyle kollarını açtı. Hemen kollarının arasına girdim. Kısa bi sarılmanın ardından hepsini diğerleriyle de tekrarladım.

   Sıkıcı bir edebiyat dersinden sonra tenefüste hep beraber kantine indik. Meriçi zor çabalar sonucunda ikna edebilmiştim. Bizimkilerin yanına gittiğimizde artık Meriçi gruba dahil etmem gerektiğini farkederek ayağa kalktım. Gözler bana kayınca Meriçide ayağa kaldırdım ve "Tanışın" dedim. Hepsi salak salak bana bakınca teker teker isimlerini söyledim. Hepsi Meriçle el sıkıştı. Arasa gelince ikisi de duraksadı. İkisinin elini tuttum birbirlerine çarptım. El sıkıştılar. Meriçe daha çok ısınmaları için "Meriçin sayesinde burdayım. Haberiniz olsun" dedim. Hepsi minnettar bakışlarını Meriçe yollarken bir yandan da teşekkür ediyorlardı.

Yeni KızWhere stories live. Discover now