H4. Eerste rit

18 2 0
                                    


Rania kwam de stallen in. Het was al avond en er was niemand meer in de stallen. Rania slenterde wat door de stallen. Ze keek wat rond. Amber, haar beste vriendin kwam de stallen in met haar fjord Prince. 'Hey Rania! Alles goed?' vroeg ze terwijl ze Prince in de stal zette. 'Ja, het gaat wel.' zei Rania een beetje betreurd. Amber deed de staldeur van Prince dicht en stapte op Rania af. 'Wat is er?' vroeg ze. Rania schudde haar hoofd. 'Niets.' Samen wandelden ze door de stallen. Amber bleef plots verward staan aan de stal van Ramona. 'Rania... Heeft je vader een nieuw paard?' vroeg ze. Rania schudde haar hoofd. 'Nee...' Rania stapte naar Amber en keek naar de stal van Ramona. Daar stond Vitto in. 'Wat doet dat paard in de stal van Ramona?!' Vitto hinnikte zacht. 'Is dat paard van je vader?' vroeg Amber. 'Maar, dat kan helemaal niet! Hij heeft me niets verteld!'

Math kwam de stal in en had een halstertouw in zijn handen. 'Ik zie dat jullie al kennisgemaakt hebben met Vitto?' Rania keek haar vader verward aan. 'Vitto? Is dat je nieuwe paard?' Math knikte trots. Rania kon wel roepen van blijdschap. Ze omhelsde haar vader. 'Hij is prachtig!' Math glimlachte. 'Ja, het wordt een echte kampioen.' Math wreef over de neus van Vitto. 'Is hij niet prachtig?' Zei hij met een glimlachje. Rania glimlachte en de tranen vloeiden uit haar ogen. 'Hij is kei mooi!' Math deed het halster om en wandelde met Vitto naar de poetsplaats, daar zadelde hij hem op. Terwijl hij dat deed, wreef Rania over het hoofd van Vitto. Ze voelde een band met dat paard. Een sterke band. Ze nam zijn neus vast. 'Jij wordt het beste paard ooit!' Vitto hinnikte zacht. Nadat Math Vitto had opgezadeld wandelde hij met het paard naar buiten. Het was donker, maar de stallen waren genoeg verlicht.

Math stapte met Vitto naar de grote piste waar al enkele hindernissen klaar stonden. In de piste reed Ferdinand op zijn nieuwe paard. Hij sprong vlekkeloos over enkele sprongen. 'Math, dit paard is het beste paard dat ik ooit al gehad heb!' Stoefte hij. Math zette zijn voet in de stijgbeugel en hees zichzelf op en ging zitten in het zadel. Hij nam de teugels vast. Hij wandelde met Vitto op de hoefslag. Ferdinand draafde voorbij hen. Hij wou indruk maken met zijn nieuwe paard. Math deed het wat rustiger aan met zijn ruin. Toen hij voelde dat hij er klaar voor was, galoppeerde hij met Vitto en maakte een paar voltes. Toen ging hij springen. Hij sprong over lage balkjes, om Vitto te laten wennen. Vitto was super! Hij gedroeg zich perfect! Math hoefde geen enkele keer aan te sporen. Vitto sprong over enkele oxers en kruisjes. Dit paard deed alles perfect. Ferdinand trok grote ogen. Hij had veel minder talent verwacht van Vitto. Op het einde van de eerste training was Math enorm trots op zijn paard.

Hij zette Vitto zelf in de stal. Hij zadelde hem zelf af. Bij Ramona deed Rania dat werk steeds, maar Math wou een goede band met zijn paard. Een externe band. Hij longeerde het paard zelf en gaf het zelf wortels als beloning van de training. Al het werk dat Rania deed, deed Math nu. Vitto was zeer bijzonder voor hem.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 10, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ChampionWhere stories live. Discover now