H2. Vitto

15 2 0
                                    

Twee maanden later na het ongeval.

Math had geen zin om nog lang te zitten piekeren over zijn top paard. De kranten stonden er vol van. Math nam contact op met de verkoper van Ramona. Het was een fokker van top paarden en hij had goed nieuws. Hij had nog een paard goede paarden op zijn stal staan en Math was meteen geïnteresseerd. 

Math ging met zijn jeep en zijn paardentrailer naar de fokker. Hij parkeerde zijn jeep en ging meteen naar de afgesproken plaats. 'Goedemiddag!' zei de fokker vriendelijk toen hij Math de hand schudde. 'Ik heb over het ongeval gelezen, vindt het straf dat je niet opgeeft, ik heb enkele toppers voor je klaar staan!' zei de verkoper met een glimlach. Hij nam Math meer naar binnen.

Hij nam Math mee naar de piste. Enkele top ruiters showden de vier top paarden. De eerste was een grote zwarte, maar Math vond hem niet goed omdat hij van veel dingen schrok. De tweede was een witte merrie, maar die was te jong naar zijn zin. De voorlaatste was een mooie schimmelkleurige ruin, die liep goed en was voor Math ideaal. Maar dan kwam de laatste, dat was Vitto. Het was een licht bruine ruin die mooie liep. Hij was nog best jong, maar Math was meteen verliefd op Vitto. 'Dat wordt hem!' zei hij beslist. De verkoper keek Math even onbegrijpelijk aan, het paard dat Math gekozen had, was niet het beste paard, hij was goed, maar niet geschikt voor olympisch niveau. 'Weet je het zeker?' vroeg de verkoper. 'Ja, dat wordt hem, geen twijfel mogelijk!' De man knikte en schudde Math de hand. Vitto was verkocht. Hij was verkocht voor nog geen miljoen. Maar volgens Math hoefde een springpaard niet duur te zijn om goed te zijn dus daarom nam hij hem.

Hij liet Vitto de paardentrailer ingaan en reed dan met de jeep naar huis om Rania het goede nieuws te vertellen...

ChampionWhere stories live. Discover now