První a druhý den

766 81 0
                                    

K snídani byly bílé kaiserky, salám, šunka, sýr, jahodová marmeláda, nutella a k pití černý čaj, kafe a pomerančový džus, tak jak tomu bylo po dobu celého jejich pobytu.

Vzhledem k tomu, že první den pršelo, rozhodli se kluci navštívit místní doly, jeden ze zámků a soutěsku. V dolech Historische Kupferzeche am Larzenbach byla sice ještě větší zima než venku, ale zato tam nepršelo. Nebyl to jeden z těch obřích dolů, ale malý s chodbami, do kterých se většinou vešel vždy jeden člověk. Prodírat se jimi s osvětlením, které bylo jen tak sporadicky, aby se turisté neztratili, byl pro Deana výjimečný zážitek. Miloval tu temnou atmosféru. Kdyby s ním byla Lisa, ta by byla bez sebe a celou dobu by se ho držela jako klíště. Jeho ex-skoromanželka trpěla mírnou klaustrofobií a jako bojovka jí bohatě stačilo jít sama domů lesem. Jenže s ní tu teď Dean nebyl, byl tu s Casem, který je od jaktěživa tak trochu blázen. Castiel mu ukazoval, kde je vzácná hornina, nechal se fotit s krumpáčem a na vozíku, kde dělal všemožné vylomeniny.

Zámek, který se kluci rozhodli navštívit, se jmenoval Schloss Goldegg a částečně sloužil asi jako budova jedné Rakouské umělecké školy. Než začala prohlídka, zalezli Dean s Castielem do místní kavárny, kde sice neměli koláč, ale zato měli vynikající jablečný štrůdl a kafe. Rakouské známky a hrady nejsou tolik zajímavé, jako jiné v Evropě. Jsou dost navzájem podobné, ale je to dobrá nouzovka, když leje jak z konve.

Poté, co kluci vyšli ze zámku, udělalo se lépe a tak se rozhodli jít do soutěsky

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Poté, co kluci vyšli ze zámku, udělalo se lépe a tak se rozhodli jít do soutěsky. To ovšem netušili, že když už na ně neprší z mraků, bude na ně pršet ze skal a vodopádů. Liechtensteinklamm je krásné místo. Lisa by byla nadšená.

Druhý den ráno byla sice mlha, ale překvapivě teplo. Předpověď hlásila, že se má mlha zvednout a být krásně. Dean se tedy rozhodl, že by mohli na Impale (tak bratři pojmenovali svoji plávu) sjíždět Salzach. Cas sice sebou neměl plavky, protože jak se ukázalo, skutečně má jen ty své obleky, ale Dean neváhal a klidně mu půjčil své šusťákové kraťasy. Neubránil se ovšem smíchu, protože Cas své přiznání řekl s tak nevinným výrazem, že to opravdu nešlo. Castiel, stejně jako Lisa, nic o vodáctví nevěděl, takže ho Dean musel zasvětit do toho, jak se drží pádlo, pádluje, přitahuje, odlamuje a že by se neměl chytat bortu. Na rozdíl ovšem od Deanové ex-skoromanželky, Cas byl nadšený se naučit novou věc.



  Svatební cesta  Kde žijí příběhy. Začni objevovat