𝟏

3.3K 182 66
                                    

Els ő  fejezetÜdv a Diamond Akadémián!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Els ő  fejezet
Üdv a Diamond Akadémián!

Az ébresztőóra hangos csörgésére riadok fel. Kinyitom a szememet, majd hunyorogva körbenézek. Azon a jókora franciaágyon fekszem, amin minden reggel az utóbbi időszakban.

Az elmúlt hónapokban ugyanis az életem egy szempillantás alatt katasztrófálissá vált. Az egész akkor kezdődött, mikor a szüleim tavaly elváltak, majd anya hamarosan bejelentette, hogy szerelmes lett, az ő korában pedig már nincs értelme vesztegetni az időt, így hamarosan hozzá is megy a férfihoz, aki elrabolta a szívét. Ez a férfi pedig nem más volt, mint a multimilliárdos vállalat igazgató, Penn Carter.

Miután összeházasodtak, anya közölte, hogy elköltözünk. Nekem pedig magam mögött kellett hagynom az addigi életem, a barátaimat, New Yorkot és a régi sulimat. Így kerültem ide, Scarsdale-be, Penn Carter luxusingatlanjainak egyikébe.

Mindig jó körülmények között éltem, hiszen a családom viszonylag jómódú, de a Carter villa luxusához hónapok elteltével sem tudok hozzászokni; az egész olyan mint egy illúzió. Minden tele van aranyozott díszítésekkel, kristálycsillárokkal és végtelen folyosókkal.

A szobám olyan szinten csili-vili, hogy hányingert kapok tőle. Mindenhol falak, szőnyegek, függönyök és még az ablakkeretek is ugyanabban a színben pompáznak. Anya viszont el volt tőle ragadtatva, nekem pedig nem volt szívem elrontani az örömét. Talán később majd felújítjuk és akkor végre búcsút inthetek a rózsaszín bútoroknak.

Az ébresztőóra újra megszólal, mire a homlokomat ráncolom. Máris eltelt volna öt egész perc?

– Noreen, szívem! – dugja be a fejét anya a szobámba. Az arca sugárzik. – Ideje felkelni! Ma van a nagy nap!

– Sietek! – nyugtatom meg, aztán feltápászkodok, hogy felhúzzam a redőnyt. Mégis szükségem lesz a plafonról lelógó kristálycsillár fényére, hiszen túl korán van, és még nem kelt fel a Nap.

Gyorsan magamra kapkodom az előző este odakészített ruhadarabokat – egy farmert és egy vállpántos felsőt, ami ideális az utazáshoz – , majd felviszek egy enyhe sminket, kifésülöm a hajamat és elindulok lefelé, a földszintre.

A konyhába érve kis híján összeütközöm Mrs. Stone-nal, a bejárónővel.
– Bocsásson meg, kisasszony! – hebegi megilletődve, majd sietve a teáskannáért nyúl és kitöltölt egy csésze fekete teát Mr. Carternek, aki szorosan anyám mellett ül az ebédlőasztalnál.

Penn lánya, Delilah a pultnál ül és a kávéját iszogatja. Még csak rám sem néz, amin nem igazán lepődök meg; már megszoktam, hogy tudomást sem vesz rólam.

– Biztos, hogy idővel kedvesebb lesz! – mondta az anyám, mikor én és Delilah először találkoztunk. Hát nem lett kedvesebb. Rohadtul nem lett kedvesebb. Sőt, még az addiginál is utálatosabb lett, ha ez egyáltalán lehetséges.

gyémánt akadémiaWhere stories live. Discover now