Capitolul 3

31 6 2
                                    

Pielea albă, catifelată și parfumul care o dau mereu de gol. Știam eu că ea e. E Raisa fata mea perfectă cu păr bălai și ochi albaștri. Mă ținea strâns ca un copil mic care nu mi-ar mai fi dat drumul.

-Hei, Ray ! , spun și o strâng și-mai tare în brațe
-Hei, Tay!, spune și îmi răspunde la îmbrățișare

Ei bine poate vă întrebați cine e Ray? Pai Ray e porecla dată de mine Raisei iar Tay e porecla mea.

-Ţi-am mai spus să nu îmi mai zici Tay, spun și mă desprind din îmbrățișare
-Și eu ţi-am spus să nu îmi mai zici Ray ,spune și se întoarce cu spatele la mine

Amândouă eram cu mâinile la piept. Bosumflate ca doi copii mici care se certau din nimicuri. Nu îmi plăcea să fiu supărată pe Raisa, mai ales că era sora mea. Așa că mi-am făcut curaj și m-am întors cu faţa la ea. Mare mirare atunci când privirile noastre s-au întâlnit. Era clar că nu am rezista una fără cealaltă nici măcar 5 minute.

Am sărit una în brațele celeilalte imediat. Eram ca doi copii mici.

-Mergem?, întreb și plecăm spre liceu
-Da, haide!

Ne îndreptăm spre clasă cu pași mărunți. Aveam destul timp cât să ne lăsăm lucrurile în dulap și să mergem să ne luăm "o cafă".


Știţi care e cel mai bizar lucru? Ei bine nu, așa că am să vă spun eu. Știţi că am spus ca voi merge la "o cafă" , deci am mințit din start fiindcă nici eu nici ea ,încă nu ne-am făcut un obicei să bem cafea în fiecare dimineață. Și e un lucru bizar să spui că mergi acolo când defapt tu nu o faci.

Ei bine, să revenim la ale noastre. Mergeam pe holul liceului ca și când asta e ultima oară când am să-l văd. Mă simțeam deja în ultimul an de liceu, când toate grijile mele se duc dracului, rămânând doar stresul dinaintea bacului. Cu toate că știu că o să-l iau cu o nota bună, îmi fac griji pentru Raisa. Adică și ea învaţă dar nu în deajuns de mult. Dar asta e gusturile nu se discută. :))

Am ajuns în faţa dulapului. L-am deschis, mi-am așezat geanta în el și am plecat cu Raisa la cofetăria școlii. Știu că măcar dimineața nu e atât de multă gălăgie sau dezordine cum e în pauza mare ,când nu îţi mai dai seama dacă e cocină de porci sau cofetăria. Ei bine asta e realitatea și societatea în care sunt obligată să trăiesc ,și nu mă mai interesează asemenea amănunte. Din clipa când am devenit prietene de nedespărțit , eu și Raisa, asta fiind pe clasa a 2 a, totul mi-a mers bine. Nu îmi mai păsa de nimic. Nici măcar de domnul Sneape care purta o robă lungă până în pământ, crezând că e vrăjitor. Toate astea mi se păreau o porcărie la momentul respectiv, însă acum numai dau importanță unor asemenea lucruri mărunte.

Comandasem două ceaiuri la pachet ca să nu cumva să întârziem la ora domnului Strozzy. Cel mai de groază profesor de istorie din întreaga lume. Era fără 5 minute, iar noi eram deja în faţa dulapului luându-ne cărțile de istorie.

Am luat o sorbitură din ceaiul fierbinte când soneria îmi bubuia în urechi, încercând să îmi spargă timpanele. Eram proptită de dulap, discutam ceva intens cu Raisa. Cu siguranță n-am să vă spun încă ce, altfel nu ar mai fi un secret, nu?

Am mai luat o sorbitură, după care am plecat la pas spre clasă. Toată lumea era la locul ei, profu era la catedră făcea prezența. Ajunsese la numele meu și îl striga-se

-White? ,spune profu lăsându-și ochelarii în jos

Atunci am dat buzna în clasă. Am deschis ușa și am strigat tare ,fiind urmată de Raisa

-Prezentă!

Cu o figură de nedescris proful se uita cu mare atenție la tot ce făceam. Din clipa când am intrat până când am ajuns în băncile noastre. Avea aceiași expresie, se vede că suntem preferatele lui.

-Din prima oră White?, spune proful scoțându-și ochelarii cu un singur gest
-Nu mi-am schimbat stilu încă, profu! , spun și mă așez în bancă

Dintr-o dată ușa s-a deschis pe ea intrând un tip brunet cu ochi căprui și tatuat pe brațe. Purta niște haine scumpe, deci era clar ca avea stofă.

-Aceiași White, în fine. Să continuăm, astăzi îi ve-ţi ura bun venit noului vostru coleg Zayn.
-Bună tuturor!, spune scurt

Își muta privirea dintr-o parte în alta a săli, încercând să îi observe pe toţi. Privirile noastre s-au întâlnit pentru câteva secunde, redirecţionând-o imediat spre Raisa. Se priveau fără neîncetare timp de câteva minute bune, tot filmul fiind întrerupt de prof când i-a zis să se așeze lângă mine.

Se apropia de mine și Raisa cu pași mărunți. Ochii săi erau ațintiţi spre Raisa. Am impresia că va fi ceva între ei, dar încă nu îmi pot da seama ce. Tot ce pot face este să aștept să se întâmple, și chiar m-aș bucura să-l cunosc mai bine. Adică chiar e bunoc. Și cu Raisa lângă el ar face perechea potrivită.

Ce tot zic aici? Parcă aș fi disperată să îi găsesc iubit Raisei, bine într-adevăr că s-ar potrivi dar nu știu dacă lui o să îi placă de ea sau poate chiar invers, ei sa nu îi placă de el. Of.. Viaţa mea e ciudată și complicată.

S-a așezat pe locul din partea dreaptă. Din apropiere părea perfect pentru ea, stilul său rebel o defineau perfect pe ea, iar trăsăturile ei fine îl completau perfect pe el. Eram doi poli opuși cu câte ceva în comun. Era unul dintre aspectele mele favorite.

-Bună! ,spune scurt cu o voce umpic răgușită
-Bună ,răspund scurt
-Tu ești Keyla, dacă nu mă înșel, spune scurt schițând un zâmbet
-Da, în carne și oase, spun puțin sarcastică
-Îmi pare bine , spune și își întinde mâna spre mine

I-am luat mâna și am răspuns scurt "Și mie". Faţa Raisei radia de nervi. Se vedea de la o poștă că avea ceva cu el, era prea evident. El se apropiase de mine și șopti ca să nu audă și Raisa.

-Prietena ta nu prea mă place, spune și începe să zâmbească
- I-ai făcut ceva?
-Nu i-am făcut nimic, doar că.., atunci clopoțelul a început să sune iar totul a rămas în ceață , îţi spun altădată a încheiat scurt după care a părăsit sala. Faţa Raisei radia de nervi, așa că am păstrat tăcerea nu am scos niciun cuvânt.

Am rămas tăcută. Mi-am strâns lucrurile și am plecat spre dulap. Între mine și Raisa era o liniște deplină. Nu vroiam să fiu eu ce-a care sparge gheață dintre noi.

Hei, hei ce faceți? :)) va place? Ar avea rost sa o continui? Știu că e plictisitoare la început dar nu am ce face ,asta e începutul.
La media Raisa :3

The Dark Shadows Where stories live. Discover now