1. Kapitola

173 16 2
                                    

Ležala som vo svojej posteli a sledovala popraskaný strop. Do vstávania mi síce zostávala takmer hodina, ale zaspať s nedokázala. V hlave mi výrili neisté myšlienky a spomienky na včerajší deň.

Schádzam po hlavnom schodišti, spolu s davom mojich spolužiakov. Za sebou počujem Martinov hlas, a v bruchu cítim motýle. Smeje sa na niečom so svojimi kamarátmi. Jeho smiech je tak milý, že mám chuť otočiť sa objať ho. V tom si uvedomím, že sa smejú na mne, respektíve na mojom zadku. Obrátim sa.

"Super riť, Melissa! Vyzerá mäkká a pohodlná." Povie Martin, a zrazu prestáva byť milý, aj zlatý.

²²²

Stojím pred zrkadlom v prázdnej telocvični. Všetci odišli, len ja tu stojím, ako soľný stĺp. Otáčam sa a krútim, snažím sa dovidieť na svoj zadok. Naozaj som tučná? Prečo mi to Martin povedal? Do očí sa mi nahrnú slzy, vyhadzujem si na chrbát batoh a utekám z telocvične, zo školy, z mesta.

Zastavím na poľnej ceste za mestom. Vyčerpaná behom, snažím sa nabrať do pľúc vzduch. Na plač mi nezostalo v hrudi miesto. V tom zbadám na ceste, kúsok od seba postavu blížiacu sa mojim smerom. Keď podíde bližšie, všimnem si, že je to Martin.

"Melissa?" Povie, a spýtavo na mňa pozerá. "Si nejaká červená... Máš mizernú kondičku, mala by si schudnúť!" Uškrnie sa, a ja mám chuť zavraždiť ho na tomto mieste.

"Martin, vieš, dlho si sa mi páčil. Dokonca som si myslela, že by to mohlo byť niečo viac." Hlas sa mi triasol, ale nemienila som byť ticho. "Ale dnes si sa ukázal ako totálny magor, idiot a primitív. To, čo si myslíš o mojom zadku a kondičke ma srdečne nezaujíma, tak si to láskavo nechaj pre seba."

V tom momente som bola jasná a ostrá, ale teraz som si svojimi slovami nebola istá. Naozaj je mi to jedno? Nezáleží mi na ňom? Milovala som ho, a dlho! To len tak nevymažem. Ublížil mi. Zrazu som si uvedomila že plačem.

Utrela som si oči a pozrela sa na mobil, koľko je hodín. Bolo 6:15, za päť minút ma príde "zobudiť" ak tom RVstala som a prešla do kúpeľne len v spodnom prádle. Vyhýbala som sa pohľadu na svoje telo v zrkadle- primomenulo by mi to Martina a jeho poznámky, a to som rozhodne nepotrebovala. Zviazala som si vlasy a opláchla tvár. Naniesla som si BB cream, korektor, bronzér a riasenku, potom som si spravila tenké linky. Vrátila som sa do izby a zo skrine vytiahla sivé tričko a roztrhané rifle.

"Ty už si hore?" Vošla do izby mama.

"Hej, zobudila som sa skôr."

Mama sa na mňa podozrievavo pozrela. Ja a dobrovoľné skoré vstávanie, to sa teda k sebe nehodilo.

Zliezla som dole do kuchine a do veľkej šálky som si naliala kávu. Načiahla som sa po cukorničke, no pri pohľade na malé kryštáliky som si spomenula na Martina. Kávu som vypila čistú.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 24, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Skinny LoveWhere stories live. Discover now