Sen O Olamazsın

5K 205 26
                                    

Multimedia: Görkem

Alarmin sesiyle uyandım , bugün okul vardı . Yanıma baktığımda Emre yoktu , üstümü değiştirip aşağı indim . Mutfaktan sesler geliyordu yönümü değiştirip mutfağa girdiğimde şaşırdım . Bu adet kahvaltı hazırlayan Emre görmeyi beklemiyordum .

Kapıya yaslanıp onu izlemeye başladım , beni fark etmesi uzun sürmüştü . Fark edince yaptığı krepi bırakıp bana döndü '' günaydın bücür '' dediğinde gülmüştüm. İtiraz edemezdim onun yanında ben bücür kalıyordum '' günaydın , bu ne neşe '' dediğimde gülümsemişti .

Zilin çalmasıyla mutfaktan çıkıp kapıya yöneldim . Kapıyı açtığımda önümde bi adet kavga eden abim ve Alev'i beklemiyordum . Selim onlardan önce davranıp eve girdi , Selim'i yeni far ediyordum .

En sonunda abim ve Alev didişmeyi bırakıp içeri girdiler .Bende kapıyı kapatıp peşlerinden mutfağa girdim . İşin garibi ise abim Emre'yle sarılıyorlardı , bunlar tanışıyo muydu '' tanışıyor musunuz '' dediğimde ayrılıp '' evet '' dediğinde aç olduğum için konuyu üstelemeyip sofraya oturdum .

Hepsi oturduktan sonra abim '' siz nerden tanışıyorsunuz '' dediğinde ne diyeceğimi bilemedim . Acaba herşeyi abime anlatcak mıydı ? Belki Emre'yi yanlış tanımışımdır . '' Ben spor salonunda çalışıyorum ya hergün bizim spor salonuna gelir Azra . Ordan tanışıyoruz '' dediğinde düşündüğüm şeyler yüzünden kendimi suçladım .

Telofonumun çalmasıyla herkez bana döndü , onları umursamayıp cebimden telefonumu alıp arayan kişiye baktım . Arayan Görkem'di , Almanya'daki kuzenim olur kendisi . Ve hayırsız bir ay arayıp sormamıştı beni .

Telofonu açıp kulağıma götürdüm '' nerelerdesin kuzen '' dediğimde gülüp '' biliyorum seni arayamadım biliyorsun babamı , çok yoğun çalıştırıyor beni . Tek vaktim uyku oluyor anlayacağın '' dediğinde azarlamak yerine onun için üzülmüştüm .

Duyduğum şeyle çok sevinmiştim '' yarın İstanbul'a geliyorum senin yanına , abini biliyorum , tanışdık '' dediğinde abime dönmüştüm '' iyi olmuş uzun uzun anlatamazdım sana '' dediğimde kahkaha atmıştı . Bi an sesi kesildi '' abin var diye beni unutmadın dimi bende senin abinim '' dediğinde bende kahkaha attım .

Ama sessiz kalmasıyla ciddi olduğunu anlamam kısa sürdü . '' Ne unutması aşkım , seni çok seviyorum ben sessiz kalma konuş benle '' dediğimde masadaki gürültülü sesle sesin geldiği tarafa baktım .

Selim'in elleri kanlar içindeydi , elindeki bardağı elinde parçalamıştı . O anki korkuyla ne yapacağımı bilemedim '' seni sonra ararım kuzen '' deyip telefonu kapayıp Selim'in yanına koştum . Yanına vardığımda hemen elini avucumun içine alıp '' çok acıyo mu '' dediğimde sorduğum şeye lanet ettim .

Tabi ki acıyordu , masaya baktığımda kimse yoktu . Abimler çıkmıştı Alev'le , Emre ise banyoya gitmişti . Hemen Selim'i mutfaktan çıkarıp koltuklara oturttum , acil yardım çantasını alıp yanına koştum .

Elini temizleyip , cam parçalarını tek tek çıkardığıma emin olup elini sardım . Bende yan koltuğa oturup merdivenden inen Emre'yi izlemeye başladım . Yanıma oturup '' senle konuşabilir miyiz beş dakika '' dediğinde mutfağa girdik .

Sandalyeye oturup bana döndü '' Selim'i bir yerden tanıyorum ama aklıma gelmiyo , ama o tehlikeli . Yaklaşma ona , sana birşey olmasına dayanamam '' dediğinde sinirlenmiştim . Selim'le ilgili böyle düşünemezdi

Sinirime hakim olamayıp sandalyeye yumruğumu geçirdim '' Selim hakkında böyle düşünemezsin '' diye bağırdığımda kapının hafifçe aralandığını gördüm . İyice baktığımda kimse yoktu '' o sana zarar verebilir , senden birşey saklıyor görmüyo musun '' diye bağırıp dış kapıyı açıp çıktı .

Dediklerini düşünmeye başladığımda neden böyle söylediğini anlamamıştım . Mutfaktan çıkıp Selim'in yanına geçtiğimde tavanı izliyordu , böyle masum bi çocuğun ne zararı dokunurdu bana . O gün benim üstüme atlamasından başka birşey yaptığı yoktu .

Ama o bunu nerden biliyordu , aklımdaki soruları sonraya saklayıp Selim'i dürttüm '' Selim bugün bir şeyler mi yapsak '' dediğimde başkasıyla konuşur gibiydi . Duvara bakıp bir şeyler fısıldıyordu .

'' İstemiyorum seni '' bunu bana demiyordu duvara karşı söylüyordu . Ne olmuştu Selim'e , merdivenlerden çıkıp odama girdim telefonuma gelen mesaj sesiyle telefonumu cebimden çıkarıp gelen mesaja baktım .

Gönderen : Selim Nasılsın Kızıl ?

Yazıyordu . Bu mesaj gülümsememi sağlamıştı .

Gönderilen : Selim

İdare eder ya sen ?

Yazıp gönderdim , acaba Selim şimdi ne yapıyordu . Bana ne ya ondan , niye düşünüyorum onu hala bilmiyorum .

Gönderen : Selim

İstanbul'dayım görüşelim mi ? Çok kötüyüm ...

Bu mesajla yerimden zıplamıştım , şimdi İstanbul'da mıydı ? İçimi saran heyecanla mesaj yerine hızlı bir şekilde girip mesaj yaz yerine girdim

Gönderilen : Selim

Olur , ne zaman ? nerede ? ..

Yazıp gönderdim . Mesajdaki adresi biliyordum , yarım saat sonraydı . Hemen dolabımı açıp ne giyeceğimi karar vermeye başladım . Siyah bir şortla , siyah gömleğimi giyip deri ceketimi üstüne giydim .

Aynanın önüne geçip koyu bir makyaj yaptım . Bir günlük okulu asmalıydım , hazırlandığımda aşağıda Selim yoktu . Yarım saat olmuştu hemen adresteki kafenin önüne motorumla varıp motorumdan indim .

İçeride fazla kişi yoktu , boş bir masaya oturup beklemeye başladım . O beni kızıl saçlarımdan tanıyacaktı , önüme Selim'in oturmasıyla şaşırmıştım '' senin ne işin var burada '' dediğimde o da şaşırmıştı . '' Asıl senin ne işin var , kızıl saçlı bir arkadaşım için gelmiştim ama sende burdasın '' aklıma gelen şeyle şoka girdim .

Selim bizim Selim olamazdı , dimi ? Bu düşünce onunda aklına gelmişti galiba '' o sen olamazsın '' aynı anda dediğimiz şey beni daha çok şaşırtmıştı . Hemen mesaj yerine girip Selim'e mesaj attım . Mesaj sesi Selim'den gelince şoka girdim .

'' O sensin '' ağzımdan dökülen kelimelere ben bile. inanamıyordum . Merak ettiğim kişi yanımdaydı , şimdi neden onunla konuşmuyordum .

Oturduğum yerde doğrulup kafenin çıkış kapısına doğru ilerledim . Belimdeki kollarla duraksadım " seni bunca yıl sonra bulmuşken bırakmam " demesiyle içimde birşeyler burkulmuştu .

Bende arkamı dönüp ona kollarımı doladım . Kalbim benden habersiz hızlanmıştı . Ellerimden tutup beni arabaya bindirdi . " Nereye gidiyoruz " dediğimde cevap vermemişti .

Bizim evin yolundan ilerleyince eve gittiğimizi anladım . Önümüze bir şeyin çarpmasıyla arabayı durdurdu . Arabadan indiğimizde yer kanlar içindeydi bir domuzu ezmiştik .

Aklıma annem ve babamın ölümü gelince gözlerim dolmuştu . Domuzu yolun ortasından çekip kenara koydu , elimden tutup yine beni arabaya bindirdi .

Hemen gaza basıp yola devam etti , eve gelmemizle arabadan indim . Kapıyı açıp içeri girdim ardımdan Selim'de girdi . Odama çıktığımda o da peşimden geldi .

Neden peşimden geliyordu ki ? " uykum var benim" diye yatağıma yattığımda peşimden o da yatağıma yatmıştı . Bir şey demeden gece lambasını açıp ışığı kapadım .

Arkama dönmemle belimi çekip beni kollarıyla sardı . Normal pozisyona girip kafamı göğsüne koydum . Onu izlemekten uyuyamıyordum . Gözlerime bakıyordu , bana bakarken nasıl uyuyabilirdim ki ?

Yarın okul vardı , bugün ekmiştim ama devamsızlık olmasın diye yarın okula gitmeliyim . Gözlerini yummuştu , nefesi düzene girince uyuduğunu anlamıştım . Böyle çok tatlı görünüyordu , aklıma gelen şeyle dolabın üstünden telefonumu alıp resmini çektim .

Çok tatlı çıkmıştı , ama şuan neden bunu yaptığımı bilmiyordum , aklıma Emre'nin gelmesiyle kafam yine karışmıştı neden bana öyle demişti ? Yarın ilk işim bunu Selim'e sormaktı ama şuan uykum vardı .

Yarın okul olduğu için yine lanet ettim gözlerimi yumup uykunun kollarına bıraktım kendimi ...



Mafyanın KızıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin